петък, 29 март 2013 г.

Ударо и водоустойчив телефон от CASIO

CASIO G'zOne CA-201L е със специално разработен корпус



Японският производител CASIO Mobile Communications представи нов защитен смартфон за абонатите на мобилния оператор LG Uplus. Апарата е представен под името името CASIO G'zOne CA-201L и е изработен от висококачествени материали и притежава специална конструкция на корпуса. Мобилния телефон работи под Android 4.0 операционна система, тежи 173 грама и е с размерите 129.9 х68, 1х13, 7 мм . Екстремния смартфон покрива стандартите за военна екипировка срещу удар, вода и прах - MIL-STD-810G, IPX5/IPX8.


CASIO G'zOne CA-201L


 Новият телефон притежава 4-инчов IPS сензорен дисплей, защитен от стъкло Gorilla Glass2, двуядрен Qualcomm MSM8960 процесор с тактова честота на ядрата от 1.5GHz, 1GBоперативна и 16GB вградена памет, 1.6- мегапикселова предна камера и 8 мегапикселова основна камера, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth, NFC, USB,вграден GPS модул и батерия с капацитет от 1800 mAh. Освен тези стандартни характеристики за един смартфон, CASIO G'zOne CA-201L притежава и барометър, жироскоп, компас, температурен датчик и фенерче.




CASIO G'zOne CA-201L




http://smartphones.bg/smartphones-news/view/123

Първи тестове на Samsung Galaxy S IV с Exynos 5 Octa чипсет

 

Смартфона с новият чипсет е показал е доста добра производителност.








 От портала Sammobile.com са успели да получат образец на новия флагмански смартфон Samsung Galaxy S IV, който официално беше представен в средата на този месец.

Нашите чуждестранни колеги съобщават, че образецът, който са тествали, е базиран на мобилната платформа Exynos 5 Octa. Тук е мястото да споменем, че повечето версии на смартфона са базирани на чипсета Qualcomm Snapdragon 600, тъй като Samsung имаха затруднения с производството на 8-ядрения чип. Съдейки по резултатите от тестовете, надеждите на южнокорейския производител за системната логика, която е собствено производство, са оправдани, тъй като устройството е с доста добра производителност.






























За съжаление, от Sammobile.com до момента не са направили пълно ревю на смартфона Samsung Galaxy S IV (GT-I9500), но журналистите са публикували резултатите на апарата от тестовите приложения Antutu и Quadrant, където новият продукт с неговия чипсет Exynos 5 Octa се е оказал по-производителен от конкуренти, като HTC One и Sony Xperia Z. Смартфонът в бенчмарка Anutut е показал 27417 точки и 12726 точки в теста Quadrant. Според представените скрийншоти от Antutu, четирите ядра Cortex-A15 работят на тактова честота от 1,8 GHz, което е с 200 MHz повече от предварително обявените показатели от Samsung.


Все още остава загадка, каква е автономността на батерията в устройството, но според предишна информация, този показател на модела Galaxy S IV с Exynos 5 Octa ще превъзхожда този на колегата си, базиран на платформата Qualcomm Snapdragon 600.



От:kaldata.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

HTC One няма да може да се ремонтира


 Телефонът не може да бъде разглобен и след това сглобен успешно






iFixit, които са нашият пътеводител в ремонта на различни мобилни устройства, вече са готови и с разглобяването на очаквания с интерес HTC One, който обаче се оказа по-костелив орех, отколкото бихте си представили. По конструкцията на корпуса няма никакви винтове и на iFixit им се е наложило да използват пистолет за горещ въздух, вендуза и метална шпатула, за да отворят телефона, като отстранят екрана. Това обаче не се е оказал успешен подход и екипът бил принуден да отдели много време, за да раздели алуминиевия заден панел от пластмасовата вложка, а от снимките е видно, че това е станало за сметка на формата й.

Вътре обаче ситуацията не е по-различна, тъй като повечето от компонентите са покрити с тънък меден лист, който е трудно да бъде отстранен. Все пак тук вече могат да се намерят няколко болтчета като двойката, която свързва конектора на батерията към платката например. Заключението на iFixit е, че телефонът не може да бъде разглобен и след това сглобен успешно, така че получава оценка единица по този показател по скалата от 1 до 10, но това едва ли някой ще тръгне и без това да го прави. Според тях солидната конструкция повишава здравината на телефона.

Целия процес на iFixit по разглобяването на HTC One можете да проследите на сайта им: http://www.ifixit.com/Teardown/HTC+One+Teardown/13494/1

Като бонус прилагаме и наблюденията на Chipworks, които установяват, че камерата е произведена от STMicroelectronics.
http://www.chipworks.com/blog/recentteardowns/2013/03/28/inside-the-htc-one/


От:mobilebulgaria.com
Виж още новини в блога на: http://blog.smartphones.bg/search/label/ONE

четвъртък, 28 март 2013 г.

Предварителни продажби на ASUS Padfone Infinity

 

Клиентите ще могат да си поръчат 32 GB версия на смартфона за $ 700






ASUS откри в Тайван предварителните поръчки за най-мощния си смартфон - Padfone Infinity, който беше представен по време на изложението MWC 2013. Жителите на тази страна ще могат да закупят първи в света новия продукт. Очаква се, че той ще бъде пуснат по магазините през април.


Клиентите ще могат да си поръчат 32 GB версия на смартфона за $ 700, а 64GB версия струва около 770 долара. При закупуването на устройството едновременно с докинг станция, която го превръща в 10-инчов Full HD таблет, цената нараства с още $ 167. Тук е мястото да споменем, че в Европа, цената на този смартфон ще бъде много по-висока - 999 евро за комплект с 32 GB версия на смартфона и с док-станцията.

ASUS Padfone Infinity е продължението на PadFone и PadFone 2 с най-добрите за момента характеристики. Моделът е получил 5-инчов Full HD дисплей, новия процесор Qualcomm Snapdragon 600 с тактова честота от 1.7 GHz, 2 GB оперативна памет, 32/64 GB вътрешна памет, 13-мегапикселова камера с апертура f2.0 и 2-мегапикселова предна камера. В устройството също така присъства и пълен набор от безжични модули, поддръжка на LTE мрежата и несменяема акумулаторна батерия с капацитет от 2400 мАч.

Операционната система в ASUS Padfone Infinity е Android 4.2 Jelly Bean, размерите на корпуса са 143,5 х 72,8 х 6,3 ~ 8,9 мм, а теглото - 141 грама. Устройството ще се предлага в три цвята - сив, златист и розов.


От:kaldata.com


Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

вторник, 26 март 2013 г.

Sonim – телефони за любителите на активния начин на живот

 

 Телефоните Sonim са истински железни апарати




Sonim – телефони за любителите на активния образ на живот




Много от Вас сигурно обичат да ходят на почивки, да посещават красиви места или най-общо казано – да водят активен образ на живот. Когато сме на подобни екстремни места, ние също се нуждаем от мобилни телефони, но те трябва да притежават малко по-различни характеристики. Нека сега заедно да разгледаме, какви са основните предимства на телефоните Sonim и с какво те могат да ни впечатлят. 

 
Висок клас на промишлена защита
Като за начало тези апарати съответстват на международния стандарт IP86, което означава, че те са напълно защитени от вода и прах. Те притежават и стандарт от министерството на отбраната на САЩ MIL-810G. Това са първите телефони, които са способни да издържат и на най-екстремалните условия на експлоатация, като падане от над 3 метра, плуване във вода до два метра дълбочина, прегазване от автомобили, стреляне с пистолет и всякакви други най-сурови изпитания за сила. С една дума от към тези характеристики смело можем да заявим, че телефоните Sonim ще оправдаят всяко ваше очакване и ще са винаги с Вас, където и да се намирате на планетата. 
 
Екстремални условия на експлоатация
Телефоните Sonim са истински железни апарати и със сигурност ще издържат и при най-суровите условия на употреба. Това е гаранция, че те ще се справят и с най-екстремалните изпитания: низки и високи температури, силови и механични въздействия, повишаване на влажността и даже потапяне във вода. Апаратите Sonim нямат равни и се явяват лидери в областта на телефоните за любителите на активния образ на живот. Те ще са отличен помощник за хората, които обичат пътешествията и експедициит. Вие винаги ще имате връзка с вашите близки и приятели под дъжда или под горещото слънце, на сушата и на водата, по време на работа или почивка, или с една дума навсякъде– където има покритие. 


Sonim – телефони за любителите на активния образ на живот Land Rover 2

 

Двойно защитен корпус и екран със защитно стъкло Gorilla Glass
Стилният и солиден корпус на телефоните Sonim е изработен от специално стъкло, което е с повишена защита от надраскване или с една дума корпусът е подсилен до съвършенство. Освен това, той е идеално херметически затворен, като това гарантира, че няма да проникне никаква течност в телефона. Въпреки че телефоните Sonim имат толкова мощна конструкция и нестандартен външен вид, техните размери са компактни, като заедно с това са и леки. 



Sonim – телефони за любителите на активния образ на живот XP1300


Дълго време на работа, без допълнителна защита
Не малко е предимството на телефоните Sonim, че те могат да издържат до 15 часа в режим на разговори и до 1000 часа без да се ползват много. Няма никой друг апарат днес на пазара, който да може да се справи с тази задача и да се сравни с тази характеристика на моделите на Sonim.
Ако сте любители на активния образ на живот, значи задължително се нуждаете от подобни мобилни телефони. Те никога няма да Ви подведат, нито ако ги пуснете да се „изкъпят” в реката, нито ако забивате пирони с тях.









Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

понеделник, 25 март 2013 г.

Предполагаеми характеристики на Motorola X

 

Очаква се смартфона Motorola X да е водоустойчив

 

 





Motorola X е един от очакваните телефони, за който от известно време се носят слухове и който е интересен с това, че вероятно ще бъде първият, създаден под прякото влияние на Google след покупката на Motorola. Наскоро се заговори, че устройството е част от цяла серия смартфони, а дори се появиха слухове, че характеристиките им ще могат да се променят от потребителите при поръчка. Последното обаче засега е само плод на спекулации.

Междувременно от източник на Phone Arena идва нова порция с предполагаеми технически характеристики за устройството. В информацията няма данни за подлежащ на модифициране хардуер, но има други интересни неща, които засега не е ясно доколко са верни. Според данните устройството ще има 4,8" дисплей с покритие от сапфирно стъкло, което, изглежда, е три пъти по-здраво от Gorilla Glass. Посочва се, че задната част ще е изработена от въглеродни влакна, а ъглите на корпуса ще са гумени уплътнения.

Сред другите характеристики се посочват четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 800 с честота 2GHz и батерия с капацитет 4000 mAh. Очаква се смартфонът да е водоустойчив и да се появи на пазара през ноември. Всичко звучи много добре, но все пак съмнението дали данните са достоверни остава.

http://www.phonearena.com/news/Latest-rumored-Motorola-X-specs-4.8-inch-screen-Qualcomm-Snapdragon-800-November-launch_id41192


От:mobilebulgaria.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

неделя, 24 март 2013 г.

Снимки и информация за Galaxy S4 mini


Новият смартфон  ще се появи на пазара това лято



В последно време доста изписахме за най-новия флагмански смартфон Samsung Galaxy S4 и се запознахме много детайлно с неговата функционалност, а сега малко повече от седмица след официалното представяне на смартфона, в интернет се появиха и първите "живи" снимки на по-компактния модел Galaxy S4 mini, за който в момента разполагаме с малко информация, но ще ви я представим.


Снимки и информация за Galaxy S4 mini



Съдейки по публикуваните в интернет снимки, в Galaxy S4 mini е напълно възпроизведен дизайна на "големия брат". Устройството, както се очакваше, ще се появи на пазара това лято - през юни или юли.




Снимки и информация за Galaxy S4 mini a





Моделът е оборудван с 4,3" мултитъч Super AMOLED дисплей с qHD резолюция (960х540 пиксела), плътност на пикселите 256 ppi и е базиран на двуядрен процесор с тактова честота от 1,6 GHz.



Снимки и информация за Galaxy S4 mini b







Samsung Galaxy S4 mini е под управлението на операционната система Android 4.2.2 Jelly Bean с фирмения потребителски интерфейс TouchWiz UX 2.0. Също така се съобщава, че смартфонът ще се предлага в две версии - с един (GT-I9190) и два слота за SIM-карти (GT-I9192).


Размерите на Galaxy S4 mini са малко по-големи от тези на модела Galaxy S III mini, който е оборудван с 4" екран с WVGA резолюция.
 
 
 
 
От:kaldata.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Apple iOS 6.1.3 с нов пробив в сигурноста

     

Стария проблем с хакването на iOS 6.1 не е оправен 

 

Apple iOS 6.1.3 с нов пробив в сигурноста


 Неприятните новини за Apple очевидно нямат край. След като компанията от Купертино най-накрая се справи със стария проблем с хакването на iOS 6.1, се появи новината, че реално нищо не е оправено. Потребителят VBarraquito е открил нова дупка в сигурността, която отново позволява на всеки заинтересован да извлече цялата лична информация от всеки iPhone с iOS 6.1.3 дори и да е заключен с код. Поредицата от действия за преодоляване на защитата сега е малко по-сложна и изисква изключване на Siri, сложни упражнения с гласовия контрол на телефона и вадене на SIM картата.

https://twitter.com/VBarraquito








От:mobilebulgaria.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Смартфоните LG Optimus L7 и LG Optimus 4X HD с ъпдейт до Android 4.1.2(Jelly Bean)


 

С ъпдейта, LG добавя  Google Now и ще подобрят работата на интерфейса

 



 LG писаха в немския блог на компанията, че до края на месеца ще пуснат ъпдейт до Android 4.2.1 Jelly Bean за собствениците на смартфоните Optimus 4X HD и Optimus L7. За съжаление, ъпдейтът ще важи само за тези, закупили телефоните си отключени, докато тези, чиито устройства са брандирани, ще трябва да изчакат операторите да преценят кога и дали да получат ъпдейт. С новия софтуер LG ще добавят към платформата услугата Google Now и ще подобрят работата на интерфейса, благодарение на технологията Project Butter, в допълнение на други промени, като поддръжка на WPS при настройване на Wi-Fi, по-бърз трансфер на данни през Android Beam 2.0 и др.



http://www.lgblog.de/2013/03/18/android-4-1-jelly-bean-fur-lg-smartphones-optimus-4x-hd-l7-und-l9/




От:mobilebulgaria.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Smartphones.bg: Екстремният телефон CATERPILLAR – CAT B15 ще е наличен в края на март

Smartphones.bg: Екстремният телефон CATERPILLAR – CAT B15 ще е наличен в края на март

Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

петък, 22 март 2013 г.

Снимки на новият смартфон Huawei Ascend G700

 Телефонът поддържа функцията Dual SIM, като при това двете SIM-карти могат да бъдат използвани едновременно



 В глобалната мрежа се появиха данни и снимки на най-новия Android-смартфон, разработван от китайската компания Huawei. Устройството е получило името Ascend G700 и 5-инчов екран с поддръжка на формат 720p (работна резолюция 1280 х 720 пиксела).

Смартфонът е базиран на 28-нанометрова еднокристална система MediaTek MT6589 с четириядрен процесор ARM Cortex-A7, работещ на тактова честота 1,5 GHz, както и графичен процесор PowerVR Series5XT, разработен от компанията Imagination Technologies. Устройството разполага с 2 GB оперативна и 16 GB вътрешна памет и слот за карти с памет във формат microSD. Телефонът поддържа функцията Dual SIM, като при това двете SIM-карти могат да бъдат използвани едновременно (режим Dual-Active). Ще бъдат достъпни две версии на апарата, поддържащи съответно работа в мрежи W-CDMA или TD-SCDMA.




Huawei Ascend G700




Смартфонът Huawei Ascend G700 е управляван от операционната система Android 4.2 (Jelly Bean). Ориентировъчната цена на устройството е $320, като точната дата на появата му в продажба засега не се съобщава.








Huawei Ascend G700


От:kaldata.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

четвъртък, 21 март 2013 г.

Отлагат предтсавянето на Samsung Galaxy Tab 3



Анонсирането ще се състои, най-вероятно на FA 2013 в Берлин


Отлагат предтсавянето на Samsung Galaxy Tab 3


Новото поколение атрактивни таблети на Samsung бе многократно обект на спекулации в интернет в последните седмици, а според мнозина компанията трябваше да ги представи на MWC 2013. Все пак това не се случи и се оказва, че корейският гигант е отложил премиерата им за втората половина на 2013г. и планира тя да се състои на изложението IFA 2013. Припомняме ви, че то ще се проведе между 6-11 септември в Берлин и именно там ще видим за първи път Galaxy Tab 3 и Note III моделите на Samsung, информира unwiredview.

Всъщност Samsung планират да представят поне две различни версии на третото поколение на таблетите Galaxy Tab. Първият от тях ще е базов модел с 10,1-инчов дисплей, докато вторият ще предложи панел със същия диагонал, но ще поддържа резолюция от 2560х1600 пиксела. Очаква се той да се казва Galaxy Tab 3 Plus и да се конкурира директно с популярния Nexus 10 на Google. Предстоящият фаблет Galaxy Note III също ще се отличава с множество подобрения, в сравнение със своя предшественик и вероятно ще има идентичен дизайн.

Устройството ще е оборудвано с голям 6,3-инчов дисплей, който поддържа Full HD резолюция и също така ще се захранва от бързите осемядрени Exynos 5 Octa процесори. Samsung ще включат и поддръжка за високоскоростните LTE мрежи и поне 2GB RAM в новия си модел. Ще бъде любопитно да видим дали предстоящите модели на компанията няма да работят с Android 5.0 OS, тъй като нейната премиера се очаква през май.
 




От:digital.bg
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Смартфона HTC E1 е с две SIM карти

В Китай цената на устройството е 1799 юана, което е около 225 евро









HTC E1 работи с 2 SIM карти и засега е само за Китай


Китай е важен пазар за HTC и компанията продължава да му обръща по-специално внимание. То е под формата на модели, предназначени специално за източната страна, като поредният в серията е под името E1. Техническите характеристики са адекватни като за смартфон от среден клас, а цената също не е висока. Смартфонът предлага 4,3" Super LCD2 дисплей с резолюция 800 х 480 пиксела, двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon с честота 1,2 GHz, 1GB RAM и 8GB вградена памет, която може да се увеличи чрез microSD слот.

Основната камера е с резолюция 5МР и BSI сензор, а предната е 2,1МР. Сред безжичните възможности влизат Bluetooth 4.0, NFC и 3G HSPA (само за едната карта). Не са пропуснати аудиотехнологиите на Beats Audio, а батерията е с капацитет 2100 мАч. Операционната система е Android 4.1 Jelly Bean. Цената в Китай на устройството е 1799 юана, което прави около 225 евро. Засега не е ясно дали ще го видим и на други пазари.



http://www.htc.com/cn/smartphones/htc-e1/

От: mobilebulgaria.com

Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

сряда, 20 март 2013 г.

Промоция на екстермния, водоустойчив смартфон Seals TS3


  Нова цена на ударо, прахо и водоустойчивия смартфон Seals TS3
 Екстремният смартфона Seals TS3 е пригоден за особено тежки условия (IP68 сертификат) и изработен от материали по най-съвременни технологии, като е тестван и сертифициран по американските стандарти за военно оборудване MIL-STD 810G . Телефона Seals TS3 е екстремен смартфон работещ под Android операционна система и разполага с вграден GPS и притежава  функция за позициониране на местоположението, само с натискането на един бутон. Това ви позволява да изпратите своето местонахождение до пет предварително зададени телефонни номера, ако изпаднете в беда или се нуждаете от помощ. 


Seals TS3 притежава функция за подтискане на шума, водоустойчива камера, електронен компас, висотомер, крачкомер и вградено фенерче.

Extreme smartphon Seals TS3

- IP68 - издържа до 2 метра под вода за 1 час;

- работи с 2 SIM карти;

- Изпращане на SOS съобщение с GPS координати само с 1 бутон;

- Фенерче с SOS морзов сигнал;

- Е-компас с барометър, термометър и висотомер; крачкомер.

Telefon SEALS-TS3


http://smartphones.bg/smartphones-news/view/122

вторник, 19 март 2013 г.

Представиха смартфона Sony Xperia SP

Sony Xperia SP е с алуминиева рамка на корпуса



 




Сред другите пролетни изненади на Sony Mobile е и смартфонът Sony Xperia SP, който заема някои дизайнерски елементи от миналогодишните модели S и P, но предлага съвсем актуален хардуер на по-достъпна цена. Устройството разполага с 4,6" дисплей с резолюция 720p и опция за ползване с ръкавици, а изображението върху него се подобрява от технологията Bravia Mobile Engine 2, която вече видяхме и в Xperia Z. Камерата е с резолюция 8МР и залага на сензор Exmor RS, а за производителността се грижи двуядрен процесор Snapdragon MSM8960 Pro с честота 1.7GHz. Не са пропуснати NFC и LTE възможности.

Sony Xperia SP е с алуминиева рамка на корпуса, който включва и прозрачна лента, в която е вградена LED светлина за нотификации за различни събития. Например при слушане на музика тя ще пулсира в такт и ще е с цвят, отговарящ на изображението на съответния албум. Възможно е и персонализирането с различен цвят за различните номера при входящи обаждания. Устройството работи с Android 4.1.2 и включва познатите от Xperia Z софтуерни допълнения, а камерата разполага със същия автоматичен режим и възможност за снимане на HDR снимки (но не и на видео). Продажбите започват през второто тримесечие.


От: mobilebulgaria.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

понеделник, 18 март 2013 г.

Цената на Samsung Galaxy S4 ще е между 600 и 700 евро

 

 Продажбите на Samsung Galaxy S4 ще започнат в края на април първо в Англия




Цената на Samsung Galaxy S4 ще е между 600 и 700 евро




Ако трябва да вярваме на информацията от италианския сайт Android Caotic, цената на Samsung Galaxy S4 в Европа ще се движи между 600 и 700 евро. Източник на изданието е споделил, че смартфона ще се появи в Италия през първата половина на месец май на несубсидирана цена от 699 евро. Въпреки това цената в останалите част на Европа щяла да бъде 599 евро, като се посочва, че разликата е обичайна за предлаганите в страната телефони. Тази цена едва ли е изненадваща за някой - Samsung Galaxy S4 е премиум смартфон с подобаваща цена, която съответства на стойността на останалите смартфони от висок клас, които се появиха досега през годината. Продажбите на Samsung Galaxy S4 ще започнат в края на април първо в Англия.

http://android.caotic.it/2013/03/samsung-galaxy-s4-disponibilita-e-prezzo-in-italia-e-in-eu-esclusiva/



От: mobilebulgaria.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

петък, 15 март 2013 г.

Samsung Galaxy S4 - Събитието

 Смартфона Samsung Galaxy S4 работи с Android 4.2.2 Jelly Bean операционна система, допълнен с нови софтуерни приложения и притежава голям 4.99-инчов Super AMOLED дисплей с резолюция от 1920 x 1080 пиксела.




Оборудван е с Exynos 5 Octa чипсет, който му позволява да работи с четериядрените процесори Cortex-A15 на 1.8GHz или Cortex-A7 с тактова честота на 1.2GHz допълнени с графичният процесор - PowerVR SGX 544MP3. За различните пазари ще има и втора версия, която ще включва чипсет Qualcomm Snapdragon 600, което ще му позволи да работи с четириядрения Krait 300 и да използва графичен процесор - Adreno 320. Независимо от версията Samsung Galaxy S4 ще притежава LTE свързаност и 2GB RAM.






 Новият флагман на Samsung притежава 2,1 – мегапикселова предна камера и 13 – мегапикселова основна камера. Не на последно място трябва да се отбележи, че Samsung Galaxy S4 е оборудван със  сменяема батерия с капацитет от 2600 мАч.
  


 Видео:Цялото видео на представянето на Samsung GALAXY S 4



четвъртък, 14 март 2013 г.

Видео на Samsung Galaxy S4

 

 Управление на интерфейса без докосване на екрана, чрез новата floating touch технологията  

 


Видео на Samsung Galaxy S4



 Колкото по-популярен става един смартфон, толкова шансът неговия производител да скрие нещо за него намаляват. Всичко това важи и за новия флагмански смартфон Samsung Galaxy S4. За първи път видяхме скрийншоти от устройството, неговите "живи" снимки, кратко видео-ревю, както и прес-снимките му, а преди презентацията, апаратът показва обновен интерфейс и софтуерните си възможности на специални видеоклипове, които можете да видите по-долу.

На първия от тях може да се видят възможностите на floating touch технологията - управление на интерфейса без докосване на екрана, както е в Sony Xperia Sola или в устройствата на Samsung от линията Note (в последните устройства вместо пръстите се използва стилуса S-Pen, а възможността е наречена Air View). Второто видео показва скоростта на сърфиране в Интернет (наистина впечатляваща), а на третия виждаме новаторската функция Smart Pause, а на последния - обновеното заключване на екрана.

Разбира се, всички тези възможности и функции ще бъдат презентирани от Samsung по време на премиерата на флагмана. Не пропускайте да гледате това толкова очаквано събитие и онлайн в реално време през портала YouTube, на адрес: www.youtube.com/SamsungMobile















От:kaldata.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

сряда, 13 март 2013 г.

Доставките на HTC One ще закъснеят

 

  Датата на пускане в продажба се измества от 15-ти март на 29-ти март.





Макар HTC One да е невероятен Android смартфон и важен за възстановяването на финансовото състояние на компанията продукт, изглежда Питър Чоу и неговият екип няма да успеят да стартират продажбите в обещания срок във всички региони.
Все повече магазини за мобилни телефони, най-вече в Европа, споделят, че началото на продажбите на One е отложено за края на март и дори за началото на април. Един от тях е британският Clove, който получава уведомление за забавяне от HTC, което измества датата на пускане в продажба от 15-ти март на 29-ти март.
Разбира се, забавянето не е твърде голямо, но е от ключово значение, защото измества пускането в продажба след анонса на новия флагман на Samsung, Galaxy S IV.



От:hicomm.bg
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Motorola X Phone - предполагаеми характеристики




Motorola X Phone всъщност ще носи името Motorola NXT








След като Google придоби мобилното подразделение на Motorola веднага се появиха слухове, че интернет гигантът може да помогне на компанията да се превърне в лидер на пазара за смартфони. Но доскоро Google не се месеше в делата на Motorola Mobility.

След това, в края на миналата година, в мрежата се разпространиха информации за съвместната разработка на двете компании, наречена X Phone. Този смартфон, по проект, трябва да се превърне в хит на пазара и да се конкурира на равно с устройствата на Samsung и Apple.

А сега холандският ресурс Android World сподели любопитна информация за техническите характеристики на смартфона, а също публикува изображение, на което се твърди, че е показан новият продукт на Motorola.

Ако вярваме на тези данни, то Motorola X Phone всъщност ще носи името Motorola NXT и ще получи 4,7-инчов дисплей с Full HD резолюция (както в HTC One), 16-мегапикселова основна камера, 5-мегапикселова предна камера (същата като в OPPO Ulike 2), в съчетание със сензор за светлина и различни софтуерни възможности, включително технологията "проследяване на погледа", която позволява да се превърта съдържанието на екрана с помощта на движението на очите. Що се отнася до чипа, тук доста изненадващо ще се използва NVIDIA Tegra 4i - орязаната версия на свръхмощния Tegra 4 с интегриран LTE-модем и ниска консумация на енергия. И накрая, капацитетът на батерията, според получената информация, ще бъде 3000 мАч, при това дебелината на устройството се очаква да е само 7,9 милиметра. За сравнение, при други смартфони със същия диагонал (HTC One и Motorola Droid RAZR Maxx HD) дебелината е 9,3 мм.

Припомняме, че по последни сведения, компанията може да представи своето ново устройство по време на конференцията Google I/O в средата на май. Очаква се, че това ще бъде първият апарат, работещ под управлението на ОС Android 5.0 Key Lime Pie.


 
 


От: kaldata.com

Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Смартфона Nokia Lumia 928 ще е с метален корпус

Новият телефон ще е по-тънък и по-лек от Lumia 920




Смартфона Nokia Lumia 928 ще е с метален корпус


Още в началото на януари, научихме, че Nokia планира да пусне следващия си флагмански смартфон в напълно метален корпус. А днес изданието The Verge съобщи и нови подробности за устройството.

Очаква се, че новият смартфон, носещ името Lumia 928 (известен преди като "Laser"), ще бъде пуснат в продажба от американския мобилен оператор Verizon през април. Освен това, броят на иновациите говори, че това ще бъде напълно нов модел, а не някакъв рестайлинг на оператора.




Съобщава се, че новият апарат ще получи алуминиев корпус и двойна ксенонова-светодиодна светкавица към 8-мегапикселовата PureView камера. Другото нововъведение в смартфона е поддръжката на едновременна интернет и гласова връзка в LTE (SVLTE) мрежите.

Новият флагман ще е по-тънък и по-лек от Lumia 920 - в най-тънката си точка, корпусът е леко извит, а дебелината е 10.2 мм. Източникът The Verge отбележи, че апаратът ще получи "по-правоъгълен" дизайн (подобно на дизайна на Lumia 720). Екранът е произведен по OLED технологията, а диагоналът и резолюцията ще са същите, като в Lumia 920 (4.5-инчов с 1280 х 768 пиксела резолюция). Няма да има промени и по хардуерната конфигурация - вътре ще присъства двуядрения процесор Qualcomm Snapdragon MSM8960 с тактова честота от 1.5 GHz и 1 GB оперативна памет.

Смартфона Nokia Lumia 928 ще е с метален корпус


Съдейки по броя на промените, почти със сигурност може да се каже, че Nokia Lumia 928 няма да стане чисто операторски телефон. Най-вероятно скоро ще станем свидетели и на анонса на глобалната версия на новия флагман.



От: kaldata.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

вторник, 12 март 2013 г.

Samsung Galaxy S IV - нова серия на Unpacked 2013

Датата на Събитието за новият Samsung е в Ню Йорк е на 14 март





Броени дни преди събитието в Ню Йорк, на което Samsung обещава да ни срещне със следващия представител на серията Galaxy, компанията продължава да ни подготвя за него. Вчера публикува нов епизод от видеото с малкия Джереми Максуел, тайния вестител на събитието Samsung Unpacked 2013, което отново не ни разкри нищо за устройството. Малко по-късно във Facebook страницата на компанията обаче се появи интересна снимка. Тя показва част от телефон, който прилича много на Galaxy S III и на появилите се в интернет снимки на предполагаемия китайски вариант на Galaxy S IV.

Любопитно е, че телефонът в кадъра е лишен от говорител. Засега не е ясно дали очакваното устройство ще прилича на предшественика си, или просто компанията е решила да се пошегува и със снимката да ни накара да мислим така. Вече се появиха и изображения на калъфи за телефона, които имат по-ъгловата форма, каквато не виждаме тук. Каква е истината, ще разберем съвсем скоро - събитието на Samsung в Ню Йорк е на 14 март, а Mobile Bulgaria ще има свой представител на него.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151291173116786&set=a.59297021785.81337.7224956785&type=1




От: mobilebulgaria.com 
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

петък, 8 март 2013 г.

Софтуерен проблем в защитата на Samsung Galaxy S III и Samsung Galaxy Note II

 Има хак, който позволява достъп до апарата и при включен PIN






При един от най-популярните телефони на пазара, Samsung Galaxy S III, отново има софтуерни проблеми със защитата. Преди няколко дни се беше появил хак, позволяващ достъп до устройството, дори при включена PIN защита. Той обаче не дава достъп за дълго време и не е много надежден. Сега, нова слабост, приличаща на гореспоменатата, бе открита и тя практически заобикаля защитата на заключения екран.

Ето как работи: от заключения екран натиснете бутона "спешно повикване". След това бързо натиснете бутона за спешни контакти (долу вляво), а след това home screen бутона. Ако сте извършили стъпките правилно, следващият път, когато натиснете копчето за заключване, това ще Ви отведе в home screеn-а.

Имайте предвид, че този метод не работи винаги. Вероятно ще Ви трябват поне 10 опита, преди да постигнете успех. Освен това, ако автоматичното завъртане на екрана е включено, шанса е по-голям. Странно е, че въпреки че получавате достъп до всички приложения и менюта, лентата с уведомления остава недостъпна. Този проблем се появява при устройства, работещи с Android 4.1.2. (А сега се оказва, че работи и при Samsung Galaxy Note II.)

Така че, имайте предвид, че ако разполагате с някое от тези устройства, не сте напълно защитени. Все пак, Samsung трябва да реагират съвсем скоро.


От: kaldata.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

четвъртък, 7 март 2013 г.

Договорите с мобилните оператори ще се подновяват само, чрез писмено съгласие


Потребителят може да прекрати безсрочния договор с едномесечно предизвестие, без да дължи неустойка за това








Мобилните оператори вече няма да могат да подновяват договорите с абонатите си само с телефонно обаждане. Това реши окончателно парламентът с промените на второ четене в Закона за защита на потребителите, пише БНР. При сключване на договор от разстояние по телефона, той ще влезе в сила и потребителят ще се обвърже с предложението от деня, в който доставчикът е получил съгласието му в писмена форма, приеха депутатите. При липсата на такава - договорът се превръща в безсрочен.

Потребителят може да прекрати безсрочния договор с едномесечно предизвестие, без да дължи неустойка за това. От 1000 до 3000 лева ще бъде глобата на лице, което възпрепятства правото на потребител да се откаже от сключен договор от разстояние, приеха депутатите. С промените се ограничиха и действията на кабелните оператори, които по всяко време заменяха едни канали с други в пакета си с програми. Решено бе при отпадане на телевизионна програма потребителят да може да прекрати договора, без да дължи обезщетение или неустойка, когато отправи едномесечно писмено предизвестие за това.

http://bnr.bg/sites/horizont/Politics/Bulgaria/Pages/0703operatori.aspx 



От: mobilebulgaria.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Samsung Galaxy S IV - нови снимки на интерфейса

По-добър поглед към новата версия на интерфейса TouchWiz






Вече видяхме кадри от интерфейса на Galaxy S IV, които потвърдиха добавянето в него на функции като Eye Scroll и Eye Pause. Само седмица преди премиерата обаче от сайта GSM Israel идва нова серия изображения, която ни дава по-добър поглед към новата версия на интерфейса TouchWiz, макар че на пръв поглед визуалните промени в нея не са чак толкова големи. Снимките са взети от устройство за американския пазар, което използва четириядрен процесор с честота 1.8GHz, но вече знаем, че телефонът ще се предлага и във вариант с 8-ядрен чип в Европа.

Отново виждаме екрана, от който става управлението на "умните" допълнения в интерфейса на телефона, а освен това снимките потвърждават резолюцията на екрана от 1080 х 1920 пиксела с пикселна гъстота 480 ppi и диагонал 5". Камерата е с резолюция 13МР, а версията на Android е 4.2.1, но може да бъде обновена до 4.2.2.

http://www.gsm-israel.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%91%D7%9C%D7%A2%D7%93%D7%99-%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9E%D7%99-%D7%9E%D7%A1%D7%9A-%D7%9E%D7%AA%D7%95%D7%9A-%D7%94-galaxy-s-iv




От: mobilebulgaria.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

сряда, 6 март 2013 г.

Galaxy Note III може да е с 5,9 - инчов дисплей




Премиерата очакваме през втората половина на годината





В момента във фокуса на слуховете около Samsung се намира Galaxy S IV, но нищо чудно, след като премиерата на устройството ще е след седмица. Тази година обаче трябва да видим и наследник на друго популярно устройство на компанията в серията Galaxy Note. Съвсем нормално нещата при него се въртят около диагонала на екрана - доскоро слуховете твърдяха, че ще е с диагонал от 6,3", но нова информация на Korea Times подсказва, че той ще нарасне от сегашния 5,5" до 5,9", което звучи някак по-поносимо. Уточнява се, че екранът ще бъде AMOLED, но не е ясно дали резолюцията ще бъде 1080p или по-ниска. Премиерата очакваме през втората половина на годината.

http://www.koreatimes.co.kr/www/news/tech/2013/03/133_131628.html

От:mobilebulgaria.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Произвежда ли се вече Apple iPhone 5S ?

iPhone 5S ще бъде пуснат в продажба през юни






Японското издание Macotakara, позовавайки се на източници запознати със ситуацията, съобщи, че Foxconn вече е започнала да сглобява новото поколение смартфон на Apple - iPhone 5S.

Като се има предвид, че новият смартфон изглежда почти досущ като iPhone 5, на Foxconn няма да й отнеме много време за пренастройване на съществуващите производствени линии.

Новата информация съответства на януарската прогноза на известния анализатор Петър Мисек от Jefferies, който твърди, че производството на устройството ще започне през март, а началото на продажбите - през юни или юли.

Очаква се, че iPhone 5S ще разполага с A7 процесор и нова камера със "умна светкавица": тук ще присъстват два светодиода - с бял и жълт цвят, които ще "контролират" и регулират баланса на бялото и ще позволят създаването на по-естествени снимки.

Както Ви информирахме вчера, анализаторът от KGI Минг-Чи Куо съобщи, че iPhone 5S ще бъде пуснат в продажба през юни. В допълнение към новостите в устройството, които бяха описани по-горе, тук ще присъства още и скенер за пръстови отпечатъци, който ще защитава телефона от кражби. Експертът също така отбеляза, че заедно с новия флагман можем да очакваме и бюджетен iPhone за развиващите се пазари в пластмасов корпус.





Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Екстремният телефон CATERPILLAR – CAT B15 ще е наличен в края на март



 Новият екстремен смартфон CATERPILLAR – CAT B15 е изработен само от най-здравите и качествени материали, с гаранция за качество от емблематичната марка CAT. Освен с добрите си показатели като смартфон, CAT B15 се отличава с надеждност и устойчивост при всякакви условия.
 Телефона притежава IP67 сертификат, което позволява апарата да се потопи до 1 метър дълбочина в продължение на 30 минути, изпускане от 1,8 метра височина върху твърди повърхности, напълно непроницаем за прахови частици, качествени външни високоговорители, Gorilla стъкло и A-GPS. CATERPILLAR – CAT B15 е оборудван и с батерия с капацитет от 2000 mAh, което му позволява да издържа до 9 часа в режим на разговор и 9 дни в режим на готовност.

Подходящ за:

  •   строителни работници, които имат нужда от телефон, който е надежден и устойчивост


  •   хора на свободни професии на които има се налага да общуват и с клиенти – строители, електротехници, водопроводчици и други подобни професии, за които освен надеждност и устойчивост им трябва и добре изглеждащ телефон


  •   хора работещи на открито – градинари, фермери, рибари


  •   занимаващите се с охранителни и спасителни дейности. Устойчивостта и надеждността е от ключово значение, но функционалността и лекотата на използване понякога са от решаващо значение


  •   за хора налагащи им се чести командировки на непознати места – журналисти, фотографи, медици и др. за които е важно да им се осигури надеждност при всякакви обстоятелства


  •   За хора обичащи екстремните спортове - Планински колоездачи, катерачи, скиори, сноубордисти, планинари.. - за тях нуждата от надежден телефона може да е въпрос на оцеляване.


  •   За любителите на лова и риболова.


Тестван  от:

CATERPILLAR – CAT B15
CATERPILLAR – CAT B15-2
CATERPILLAR – CAT B15-3



Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/smartphones-cat/cat-b15

вторник, 5 март 2013 г.

Наследника на смартфона Galaxy Xcover GT-S5690 вече е в продажба

Наличен е във Финландия на цена от 319 евро



Samsung представи наследника на своя най-защитен смартфон Galaxy Xcover GT-S5690 в края на януари по време на CES 2013. Въпреки това, до този момент ние не знаехме дори неговата приблизителна цена, както и времето за появата му на пазара.

А сега стана известно, че новият смартфон Samsung Galaxy Xcover II S7710, постъпва в продажба в някои европейски държави. В частност, той вече е на разположение във Финландия, където е оценен на 319 евро. Най-вероятно, в близко бъдеще "неубиваемият" апарат ще бъде достъпен и в останалите страни на нашия континент.

Galaxy Xcover GT-S5690 Face



Припомняме, че устройството е наследник на Galaxy Xcover GT-S5690, анонсиран през септември 2011 г. Както и първият смартфон в линията, той е получил максималната защита по протокол IP67 (прахоустойчив корпус и възможност за краткотрайно потапяне във вода (до 30 минути) на дълбочина 1 м).

 Samsung Galaxy Xcover 2 е оборудван с 4-инчов TFT-LCD дисплей с резолюция 800 х 480 пиксела, двуядрен процесор с тактова честота 1 GHz (моделът така и не стана известен), едва 512 MB RAM и 4 GB вградена памет. Поддържат се карти microSD до 32 GB.

Налични са още 5-мегапикселова основна камера със светкавица (която може да се използва като фенерче), както и предна VGA-камера. Освен това, в смартфона е предвиден специален бутон за камерата - с негова помощ ще бъде удобно да се правят подводни снимки. Останалите характеристики включват модули GPS/GLONASS, Bluetooth 4.0, батерия с капацитет 1700 mAh, която позволява на устройството да работи до 570 часа в режим на готовност. Samsung Galaxy Xcover 2 използва, в качеството на операционна система, Android 4.1 Jelly Bean. Производителят е включил още и разнообразни допълнителни функции като услугите S-Cloud, S-Voice, Smart Stay, Best Shot и фитнес приложението Cardio trainer Pro.




Galaxy Xcover GT-S5690 Cover



http://smartphones.bg/smartfoni-samsung/Samsung-S7710-Galaxy-Xcover-II

От: kaldata.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Водоустойчиви смартфони от Nokia

 

 Компанията P2i е специализирана в осигуряването на защита срещу вода на молекулярно ниво

 





Nokia планира да заложи на интересна иновация в устройствата си през годината благодарение на ново споразумение, което компанията сключи с P2i. Тяхното съвместно партньорство ще доведе до представянето на първия смартфон с бранда Lumia, който разполага с водоустойчиво покритие. Анализаторите са на мнение, че модела Lumia 1025 EOS, който ще има 41МР камера ще бъде устройството, което ще дебютира с тази нова функционалност, информира wmpoweruser.

В действителност P2i е специализирана в осигуряването на защита срещу вода на молекулярно ниво, а технологията позволява устройствата да не включват специални вакумни компоненти, които прикриват USB портовете, аудио жака, слота за microSD карта и др. Двете компании тайно са сключили споразумение по време на изложението MWC 2013 и първото устройство на Nokia с водоустойчивото покритие на P2i ще бъде достъпно на пазара до края на 2013г. Комбинацията между тази функция и PureView камерата се очаква да превърнат смартфона в изключително атрактивно предложение за потребителите.

Все още нямаме информация за другите технически спецификации на Lumia 1000 EOS, но вероятно модела ще разполага с характерния за гамата дизайн, който отличава продуктите на Nokia. В момента много малко брандове на пазара продават смартфони с водоустойчиво покритие и по всичко личи, че финландската компания иска да се възползва максимално от тази пазарна ниша. Не ни остава нищо друго освен да се въоръжим с търпение, за да разберем повече подробности за Lumia 1000 EOS.




От: digital.bg
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Снимки на Samsung Galaxy S IV от Evleaks

Galaxy S IV ще притежава Super AMOLED дисплей с Full HD резолюция, 2 GB RAM, 13-мегапикселова камера и Android 4.2.



Evleaks, който редовно представя в микроблога си действително достоверна информация за нови, още неанонсирани смартфони, както и техни снимки, днес ни зарадва със сведения за най-очакваното устройство в последно време - Galaxy S IV.

На двете изображения, както се съобщава, е новият флагман на Samsung - на първото редом със своите характеристики, а на второто - в компанията на предходните смартфони от линията.




Следва да се отбележи, че това едва ли са прес-снимки. По-скоро е някакъв рендер за инструкции или друга документация, точно повтарящ външния вид и размерите на смартфона. Припомняме, че по-рано с помощта на подобни изображения Evleaks разкри външния вид на HTC One, допълвайки картината точно преди презентацията с вече реални снимки.
Прави впечатление отсъствието на физически бутон "Home" в долната част. Може би той просто е станал по-малък и тесен, а е възможно и корейската компания за първи път да се отказва от него в полза на намаляване размерите на смартфона.

Спецификациите на първата снимка напълно повтарят предишните получени данни за устройството: Super AMOLED дисплей с Full HD резолюция, 2 GB RAM, 13-мегапикселова камера и Android 4.2.





В допълнение, интересна информация ни поднесе вчера и публикация в изданието The New York Journal: в Samsung Galaxy S IV ще се появи иновативната функция "Eye scrolling". Смартфонът ще следи очите на потребителя, определяйки точно къде именно той чете текста. И, например, когато погледът е вече в долната част на екрана, автоматично ще се превърта надолу, без допълнителна намеса от страна на потребителя.



От: kaldata.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/