четвъртък, 30 май 2013 г.

Смартфона Umeox X5 ще е с дебелина само - 5,6 милиметра

 В китайският сайт Gizchina се появиха  изображения , на които е заснет смартфонът Umeox X5.  На  тези снимки е заснет прототипа на устройството, които е с дебелина 5,6 милиметра. 





 Това е основната особеност на смартфона, работещ под управлението на операционната система Android 4.2 Jelly Bean и правещ го новият най-тънък смартфон в света. Припомняме, че продуктите на китайската компания Umeox се продават на европейския пазар под марката Thomson Mobile.






Новият продукт на азиатския производител има всички шансове след пускането си в продажба да се окаже най-тънкия смартфон в света. Обявените от компанията размери на апарата са 118 х 60 х 5,6 милиметра, което свидетелства за наличието в него на дисплей с диагонал около 4 инча. За съжаление, размерите на устройството и операционната система, под чието управление работи то, към момента са единствените технически характеристики, които са известни за него.



http://www.gizchina.com/2013/05/27/exclusive-umeox-x5-5-6mm-android-phone/

Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Galaxy S4 Active и Galaxy S4 Zoom - характеристики

Руския сайт hi-tech.mail.ru публикува характеристиките на смартфоните Galaxy S4 Active и Galaxy S4 Zoom.

 


Samsung Galaxy S4 Active ще е с корпус, който е устойчив на вода и прах и ще е снабден с 5" Super AMOLED Full HD дисплей. Очакват ни още възможност за работа с LTE мрежи, четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 600 и две камери с резолюция 1,9 MР и 8 МР. Вградената памет е с обем 16 GB, а за повече има microSD слот. Другите характеристики включват 2GB RAM, Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, NFC, инфрачервен порт и батерия с капацитет 2600 mAh. С изключение на основната камера спецификацията е като тази на Galaxy S4.

На свой ред Galaxy S4 Zoom ще предложи нещо повече за любителите на фотографията в по-компактен корпус от този на фотоапарата Galaxy Camera. Посочва се, че устройството ще прилича много на Galaxy S4 Mini и ще разполага с обектив с 10х оптично приближение и 16МР сензор за камерата. Добавя още 4,3" Super AMOLED дисплей с резолюция 540 × 960 пиксела, двуядрен процесор с честота 1,6 GHz, 8GB вградена памет плюс слот за карта и батерия с капацитет 1900 mAh. Според сайта ще поддържа 3G мрежи, но не и LTE.

http://hi-tech.mail.ru/news/misc/galaxy_s4_zoom_galaxy_s4_active.html

сряда, 29 май 2013 г.

Водоустойчивият смартфон LG Optimus GJ е на пазара

  Съвсем наскоро беше представена водоустойчивия смартфон LG Optimus GJ, който е версия на популярния смартфона на LG Optimus G




Новият смартфон притежава почти идентични спецификации като предшественика си, но има удебелен корпус и притежава IP57 сертификат, което означава, че е защитен срещу влизане на прах и може да издържа до 1 метър дълбочина във вода за 30 минути.





Характеристиките му са : 4,7 - инчов дисплей IPS HD резолюция, четириядрен Qualcomm Snapdragon S4 Pro процесор с честота 1.5 GHz,  2 GB оперативна памет и 16 GB вградена  памет.  Смартфона LG Optimus GJ притежава и 13 мегапикселова основна камера и 1,3 MP предната камера за видеоразговори, като ще се продава за сега в Тайван за около 600 долара.









Видео на LG Optimus GJ:





Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

вторник, 28 май 2013 г.

Цените на Samsung Galaxy Mega 5.8 и Mega 6.3 са известни

Двата модела притежават едни от най-големите дисплеи в своя клас




  Днес бе обявено началото на продажбите на двата смартфона(или фаблета) в  Индия. Моделът Samsung Galaxy Mega 5,8 се предлага за около $ 445, а Mega 6,3 - за $ 565. Тези устройства се открояват на фона на сегашните смартфони с огромните си екрани от 5,8 и 6,3 инча.

Разделителна способност на екрана в Samsung Galaxy Mega 5.8 е 960 х 540 пиксела. В основата на това устройство е залегнал двуядрен процесор с тактова честота 1.4 GHz и е под управлението на Android 4.2. В конфигурацията на апарата е предвидена 1,5 GB оперативна памет и 8 GB флаш-памет. Освен това, тук има microSD слот, основна камера с резолюция 8 мегапиксела и предна с 1,9 мегапикселов модул, а средствата за безжични мрежи са Wi-Fi 802.11 a/b/g/n и Bluetooth 4.0. Захранването на апарата се осигурява от 2600 мАч батерия.

Отличителна черта на Galaxy Mega 6.3, в допълнение към по-големия екран и резолюция от 1280 х 720 пиксела, е тактовата честота на процесора, която е увеличена до 1,7 GHz, поддържат се модулите NFC, MHL и LTE, а капацитетът на акумулаторната батерия е 3200 мАч. Освен това, вградената флаш-памет е 16 GB.


 Samsung Galaxy Mega 6.3 Preview



Galaxy Mega 5.8 ще започне да се предлага в Индия от 3 юни, а началото на доставките на Mega 6.3 все още е неизвестно.


От:kaldata.com

Смартфоните Oppo могат да се поръчват от Европа

 Oppо е един от големите  китайски производители, които са доста популярни в страната си, но не са много популярни в Европа.

 



  Явно китайците са решили да променят това и откриха онлайн магазин за Европа, от който всеки може да поръча тази марка телефони. Смартфоните на Oppo се отличават с новаторски идеи, а съотношението между цена и качество е доста приемливо. Един от най-интересните модели е смартфона, за който вече писахме - Oppo Find 5. Телефона  притежава 5 – инчов Full HD IPS дисплей с разделителна способност 1920×1080 пиксела. Телефона Oppo Find 5 е снабден с четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 , 2GB оперативна памет , до 32GB постоянна памет, 12 мегапикселова камера и 2 мегапикселова за видео разговори,  батерия с капацитет от 2500 MАh. и работи с операционната система Android v4.1 Jelly Bean. По долу е линка към сайта на Oppo за Европа

 

 http://europe.oppostyle.com

http://smartphones.bg/smartphones-news/view/56

Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

неделя, 26 май 2013 г.

Ще има ли HTC One с по-голям дисплей?

HTC обявиха 5 милиона продадени HTC One


Ще има ли HTC One с по-голям дисплей?
Добрите продажби на флагманския модел HTC One предизвикаха желанието у тайванския производител да пусне нова по-голяма версия на апарата, така че да отговори на съвременните потребности за голям дисплей в устройството. Според непотвърдена информация, HTC подготвя версия на One, чийто диагонал на дисплея е по-голям от 5 инча.




Точният размер на екрана обаче все още е неизвестен, но от Pocket-lint твърдят само, че диагонала на обновения HTC One ще е по-голям от 5, но по-малък от 6 инча. Припомняме Ви, че оригиналният модел е оборудван с 4.7-инчова матрица. Другите спецификации на флагмана остават непроменени.

Смартфонът може да се похвали с четири-ядрен процесор на Qualcomm от последно поколение - Snapdragon 600 с тактова честота 1,7 GHz, оперативна памет - 2 GB, вградена - 32 GB (без поддръжка на карти памет). Моделът също може да се похвали с много качествена камера, която е снабдена с ултра пикселова технология и обратна подсветка на матрицата. За получаването на качествени снимки се грижи още и процесора HTC ImageChip 2 и 28 мм обектив с диафрагма F2.0.

По-рано беше съобщено, че HTC подготвя също и по-компактна версия на One с 4.3-инчов екран. Припомнете си, че представителите на тайванския производител също така обявиха и 5 милиона продадени HTC One.


От:kaldata.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

събота, 25 май 2013 г.

Samsung ще прави смартфони с Tizen OS

 Смартфонът GT-I8805 вече е почти официално потвърден



 По-рано компания Samsung обяви, че първите смартфони на новата мобилна платформа Tizen можем да очакваме през третото тримесечие на тази година - август-септември. Първоначално в мрежата се появиха слухове, че кодовите имената на първите модели са Redwood и Melius, но по-късно се оказа, че Melius, най-вероятно, ще работи под Android. По този начин, на платформа Tizen остава само Redwood, който ще получи индекс GT-I8805.

Съществуването на този смартфон вече е почти официално потвърдено - на сървъра на Samsung се появи UAProf (User Profile Agent) файл, който не само ни информира за операционната система Tizen (версия 2.1), но също така хвърля светлина върху някои от характеристиките на новото устройство. В частност, става известно, че това ще бъде смартфон от среден, според съвременните стандарти, клас - резолюцията на екрана ще е 1280 x 720 пиксела.

UAProf-файл за GT-I8800 (Melius) на сървъра не е намерен. Това предполага, че компанията изглежда наистина е решила да се откаже от разработването на втория модел на новата ОС.





Samsung вече обяви, че няма да развива повече собствената си операционна система Bada, като обеща, че Tizen-смартфоните ще могат да използват приложения, написани за Bada, но не и обратното. Някои анализатори предполагат, че, както в случая с Firefox OS и Bada, новата платформа ще се използва за смартфони от средния и нисък ценови диапазон. В действителност не е съвсем ясно каква ще е ситуацията - вицепрезидентът на Samsung каза, че предстоящото ново устройство ще стане "най-добрият продукт с впечатляващи характеристики".

Припомняме, че Tizen OS е изградена на базата на Linux-ядрото - съвместен проект на Intel и Samsung с открит изходен код. За първи път за новата ОС беше съобщено през септември 2011 година. Тази платформа бе образувана чрез сливането на MeeGo (разработвана по-рано от Nokia съвместно с Intel) и LiMo.



От:kaldata.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

петък, 24 май 2013 г.

Състоя се официалното представяне на смартфона HTC Desire 600



HTC Desire 600 ще постъпи в продажба в началото на юни




 Компания HTC представи днес официално новия смартфон Desire 600 - модел от среден клас с поддръжка на две SIM-карти, който неотдавна се появи в бенчмарка.

Устройството съчетава някои от характеристиките на флагманския One. По-специално, то работи под управлението на Android 4.1 с актуализиран интерфейс Sense 5, а за звука отговарят предни стерео говорители BoomSound и технологията Beats Audio.

Новият апарат е оборудван с чипсет Snapdragon 200 - четири ядра Cortex-A5 с тактова честота 1,2 GHz и 1 GB оперативна памет. Вградената памет е 8 GB, но е предвидена поддръжка на карти microSD до 64 GB, батерията е с капацитет 1860 мАч.






Тук присъстват 4,5-инчов Super LCD2 дисплей с резолюция 960 х 540 пиксела, 8-мегапикселова основна камера (може да записва видео в HD, налична е функцията Video Highlights - автоматично записване на кратки 30-секундни клипове), както и 1,6-мегапикселова предна камера. Конфигурацията включва още модули 3G, Bluetooth 4.0, Wi-Fi b/g/n, NFC и GPS/GLONASS.

HTC Desire 600
ще постъпи в продажба в началото на юни. Първи ще могат да го купят жителите на Русия, Украйна и Близкия Изток. Препоръчителната цена е 510 долара.



От:kaldata.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

четвъртък, 23 май 2013 г.

Смартфона Lenovo IdeaPhone K900 ще се продава в България

 Телефона поддържа технологията Hyper-Threading



 Един от новите смартфони на компанията Lenovo - K900 е базиран на рядко използваната платформа с двуядрен процесор Intel Atom Z2580 с тактова честота 2 GHz и поддръжка на технологията Hyper-Threading. В спецификацията на устройството влиза 5.5 инчов сензорен IPS дисплей с резолюция 1080p (1920 х 1080 пиксела), 2 GB оперативна памет и 16 GB вградена флаш памет. Основната камера, с която смартфононът разполага, е с 13 мегапискела резолюция и е снабдена с двойна светодиодна светкавица. Налице е и фронтална камера с 2 мегапиксела резолюция, както и поддръжка на безжичните стандарти Bluetooth, Wi-Fi 802.11b/g/n. В качеството на операционна система K900 ползва Android 4.2.

Очаква се, че в течение на лятото смартфона ще дебютира на световния пазар и българския пазар, като ориентировъчната му цена навън е около $ 536.

От:hicomm.bg
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/smartfoni-lenovo

Смартфонът Nokia Lumia 720 е наличен в нашия онлайн магазин





Смартфона Nokia Lumia 720 разполага с 4,3-инчов IPS ClearBlack дисплей , който е покрит с извито Gorilla Glass 2 стъкло и е толкова чувствителен, че може да използвате и с обикновени ръкавици. Оборудван двуядрен процесор с честота 1GHz и има 512МВ RAM и 8GB потребителска памет. С тези характеристики Lumia 720 определено е смартфон от среден клас, но от Nokia са се постарали той да се отличава. Основната камера е 6,7МР с оптика на Carl Zeiss и разполага с изключително светла бленда f/1,9 и предна камера, която е 1,3MР. Батерията е несменяема с капацитет от 2000 mAh , което му осигурява 520 часа в режим на готовност и предоставя 23 часа време за разговори

Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

сряда, 22 май 2013 г.

Как се прави овърклок на HTC One

Максималната поддържана честота на ядрата е 2160 MHz



Четириядреният 1.7 GHz Snapdragon 600 в HTC One му позволява с лекота да се справя както със системата, така и с интерфейса Sense, приложенията и най-съвременните игри. Въпреки това, на истинските маниаци тази производителност не им е достатъчна - за тези устройства е достъпно допълнително ядро, позволяващо да направите вашия смартфон още по-бърз.


 За да се увеличи честотата на процесора в HTC One е бил създаден ElementalX, който е едно от най-популярните странични ядра с поддръжка на "ускорение". Процедурата се е оказала проста - достатъчно е да отключите буутлоудъра и да инсталирате въпросния елемент и да свалите от мрежата един ZIP-файл. Много разработчици на страничен фърмуер, ядра и пачове се опитват да опростят инсталирането и конфигурирането на своите творения. ElemetalX просто принадлежи към едно ново поколение, тъй като след рестартиране предлага на потребителя да избере честотата и режима на превключване.


Максималната поддържана честота на ядрата е 2160 MHz, което е значително повече от стандартните 1,7 GHz и 1,9 GHz, на които работи Snapdragon 600 в LTE-версията на Samsung Galaxy S IV. Този режим обаче за сега не е достатъчно стабилен - след показаните в AnTutu Benchmark 22699 точки, флагманът сериозно загрява и почти веднага след началото на някаква команда се изключва, като дори не реагира и на свързването му към зарядното устройство. За щастие, след два часа и половина HTC One се е включил отново. По-нататъшни експерименти са били извършени на по-ниска честота.

Но разликите между стандартните 1.7GHz и 1.9 GHz в ежедневните задачи почти са невидими - и в единия и в другия режим, мощността на Qualcomm Snapdragon 600 е предостатъчна за бързото сърфиране в интернет, стартиране на приложения и мигновеното превключване между тях. В синтетичния тест AnTutu, "напомпания" One е получил 26 191 точки, което показва, че овърклокът е оказал ефект.

Да, резултатите не са впечатляващи, но това е само началото. Продуктите на Qualcomm често показват огромен потенциал за овърклок и стремежа да се достигне максимална производителност често не спира, дори и да съществува риск от повреда на апарата. Бариерата от 2 GHz е преодоляна, а сега сме в очакване на нов рекорд!






Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/
От:kaldata.com

Смартфонът Nokia Lumia 520 е наличен в нашият онлайн магазин



 Смартфона Nokia Lumia 520 е един от най-евтините телефони с Windows Phone 8 на Nokia, появил се съвсем скоро на пазара през 2013г. На тази цена, за която се предлага е едно доста изгодно предложение. Телефона притежава IPS LCD капацитивен тъчскрийн, с който може да се работи дори и с ръкавици. Процесора на Lumia 520 е двуядрен, с тактова честота от 1 GHz, притежава 512 MB RAM и 8 GB вградена памет, 5 мегапикселова камера и батерия с капацитет от 1430 mAh, която и да не е с голям капацитет, му осигурява 360 часа в режим на готовност и 14 часа в режим на разговори.



Виж още новини в блога на: http://blog.smartphones.bg

вторник, 21 май 2013 г.

Samsung Galaxy Young S6310 е нов бюджетен смартфон



Samsung Galaxy Young S6310 е нов достъпен смартфон от корейският производител. Оборудван е с 3,27 – инчов капацитивен дисплей, работи под v4.1.2 (Jelly Bean) операционна система, едноядрен процесор Cortex-A5 с тактова честота от 1 GHz, 768MB оперативна памет и 4 GB вградена памет. Смартфона Galaxy Young S6310 е оборудван с батерия с капацитет от 1300 mAh, което му осигурява 250 часа в режим на готовност и 6 часа и 40 минути в режим на разговори.


http://smartphones.bg/telefoni/samsung/samsung-galaxy-young-s6310

Снимки на водоустйчивият Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295



 Ярко-червеният цвят на корпуса не е характерен за корейския производител, макар че при водоустойчивият Samsung Galaxy Xcover II S7710 има такава разцветка на корпуса. Също така на снимките могат да се видят и присъщите за защитените смартфони болтове и хардуерни бутони



 Доста често чуваме за защитената версия на смартфона Samsung Galaxy S4, която е една от няколкото, за които вече знаем. Буквално вчера изтече информация, че устройството вече присъства в базата данни на тестовия пакет GLBenchmark. Днес обаче в Интернет се появиха и снимките на очаквания апарат.









Според снимките и информацията от източника, смартфонът (GT-I9295) ще получи аналогичен на оригинала 5-инчов Super AMOLED екран с Full HD резолюция. 4-ядрената SoC на апарата е базирана на ARMv7 архитектурата и работи на тактова честота от 1,9 GHz. Освен това, системата-на-чип е и с Adreno 320 графична подсистема. Преди два дни, съгласно данните от GLBenchmark, всеки предполагаше, че смартфонът ще получи по-стария чип - двуядрения Snapdragon S4 (MSM8960 или MSM8960T), но сега вече същият източник твърди, че апарата ще е със Snapdragon 600. Освен това, според досегашните данни, смартфонът ще работи под управлението на мобилната платформа Android 4.2.2.






От:kaldata.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

понеделник, 20 май 2013 г.

Смартфонът Sony Xperia UL е представен официално

 Ще се предлага в бял, черен и розов цвят на корпуса






Смартфонът Sony Xperia UL, първите снимки на който се появиха преди няколко дни, е представен официално. Устройството е с малко по-голяма дебелина от модела Xperia Z, но има същия 5-инчов дисплей с резолюция 1920 x 1080 пиксела (плътност - 440 пиксела на инч). В основата на продукта е еднокристална система Snapdragon 600 (APQ8064). Конфигурацията включва 2 GB оперативна памет и 16 GB флаш-памет. Основната камера е със сензор Exmor RS с резолюция 13 мегапиксела и предоставя възможност за серийно снимане при скорост 15 к/сек.

Подобно и на друг нов продукт на Sony - смартфона Sony Xperia А с дисплей 4,6 инча - Xperia UL отговаря на стандарт IPX58, което означава защита срещу прах и вода и възможност за половин час работа под вода на дълбочина до 1,5 м. Апаратът е с размери 71 х 135 х 10,5 мм и с тегло 145 грама. Капацитетът на батерията е 2300 мАч.








Моделът ще се предлага в бял, черен и розов цвят на корпуса, а продажбите му започват от 25-ти май.


Oт.kaldata.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

iPhone 5S най-вероятно ще е цветен

Смартфон на Apple ще се предлага в няколко цветови варианта.





Обикновено, моделите iPhone с наставката "S" в името на външен вид не се различават от предходния модел, а само по подобрените вътрешни компоненти. Въпреки това, според последните изтекли снимки в глобалната мрежа, дългоочаквания iPhone 5S ще може да бъде разграничен от iPhone пет и по външния вид. Снимките, появили се на разположение на BGR, потвърдиха, че новият смартфон на Apple ще се предлага в няколко цветови варианта.


От:kaldata.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

петък, 17 май 2013 г.

Първият смартфон с водно охлаждане - NEC Medias X 06E

 Смартфона NEC Medias X 06E ще се продава от Docomo в Япония







В пространството, предназначено за поставяне на акумулаторни батерии са инсталирани напълнени с вода топлинни тръбички, които отнемат топлина от процесора и я разпределят по повърхността на корпуса. Паралелно на платката с компонентите на телефона е поставен графитен слой, който възпрепятства отделянето на топлина. Тези характеристики правят телефона по-хладен, в сравнение със своите предшественици и конкуренти.

Телефонът с водно охлаждане е снабден с четириядрения процесор Qualcomm Snapdragon S4 Pro, работещ с тактова честота 1,7 GHz. Новата система за охлаждане позволява работа с максимална производителност, без прегряване на микропроцесора. Устройството разполага с 4,7-инчов дисплей и 13,1 MP уеб-камера.

Очаква се, че продажбите на смартфона NEC Medias X 06E ще започнат в Япония в края на месец май тази година.







От:kaldata.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Новите версии на Nexus 4 и Nexus 7 ще са назара през юни

Nexus 7 ще притежава дисплей с резолюция 1920 х 1200 пиксела


 По време на конференцията Google I/O не се състоя премиерата на следващата версия на Android, както очаквахме, но изглежда, няма да се наложи да чакаме дълго за нея. Според информация на сайта Android and Me на 10 юни в Google Play Store ще се появи бялата версия на смартфона Nexus 4, която вече видяхме пред камера, и тя ще работи именно с Android 4.3.

Засега не са известни промените, които ще донесе версията, но вероятно те няма да са толкова големи предвид номера й. Засега се знае, че с нея може би ще дойде поддръжка за технологиите Bluetooth Smart (профил с ниска консумация на енергия за връзка с аксесоари) и OpenGL ES 3.0.

Тази информация се подкрепя и от публикация DigiTimes. Според нея през юни Google ще започне продажбите на втората версия на таблета Nexus 7, който ще се предлага на същата цена, ще има дисплей с резолюция 1920 х 1200 пиксела и ще използва процесор на Qualcomm.

http://androidandme.com/2013/05/news/white-nexus-4-and-android-4-3-coming-june-10th/
http://www.digitimes.com/news/a20130515PD215.html



Бялата версия на новия Nexus 4




От:mobilebulgaria.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

сряда, 15 май 2013 г.

Проблем със звука на Samsung Galaxy S4


Mного потребители се оплакват от пращене и изкривяване на звука







Ако вече имате Samsung Galaxy S4 с процесор Qualcomm Snapdragon 600, какъвто се продава в България, и имате проблеми с използването на любимите ви слушалки с телефона, не сте сами в това. По информация на сайта Android Police това е добре известен проблем и на него са посветени тема на 16 страници в XDA и публикация с над 130 коментара в Reddit.

В тях много потребители се оплакват от пращене и изкривяване на звука при специфично ниво на усилване при ползване на някои модели слушалки с нисък импеданс. Темата в Reddit е посветена на подробния анализ на аудио-изхода на смартфона от ентусиаст.

Интересно е, че от това не се оплакват всички потребители на модела с Qualcomm Snapdragon 600, което може би подсказва за някакъв хардуерен проблем. Може би за недостатъчно екраниране на някой компонент или пък за производствен дефект или недостатък на чипсета (усилвателя на слушалките). Очакваме официалната реакция на Samsung.

http://www.androidpolice.com/2013/05/13/some-qualcomm-powered-galaxy-s4-handsets-are-producing-terrible-audio-clipping-with-headphones/






От:mobilebulgaria.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

вторник, 14 май 2013 г.

Има ли водоустойчив смартфон Samsung Galaxy S 4 Active?

 Active няма да се различава по нищо друго освен корпуса


 


 Преди известно време в Мрежата плъзна слух, че Samsung готвят нова версия на флагманския телефон Galaxy S 4, направена специално за хора с увлечения по екстремните спортове или просто дейностите на открито. Според слуховете, смартфонът ще носи под-името "Active" и ще има корпус устойчив на прах и вода.

Макар че официално потвърждение за съществуването на телефона все още нямаме, напоследък се появиха данни, които можем да приемем за доказателство,че слуховете може би са верни. В публикуван в Мрежата документ например е описано мобилното устройство GT-I9295 - кодово име, което от сайта SamMobile преди време бяха свързали именно с новата версия на Samsung Galaxy S 4.
За съжаление, документът не ни казва кой знае какво за телефона, освен, че е сертифициран да поддържа Wi-Fi. В паралелно публикувана информация обаче се споменава, че същият модел телефон има резолюция на екрана от 1080р - същата като тази на оригиналния смартфон.

Като цяло, смята се, че Active няма да се различава по нищо друго освен корпуса от флагманския модел. Дали това ще е така и дали въобще въпросният смартфон съществува, ще разберем в бъдеще.




Oт:kaldata.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

понеделник, 13 май 2013 г.

Смартфонът Alcatel One Touch Idol Ultra е на пазара

 Според Alcatel това е най-тънкия Andriod-базиран смартфон в света



Alcatel One Touch Idol Ultra



Смартфонът Alcatel One Touch Idol Ultra вече се продава в някои азиатски страни на препоръчителна цена от 265 евро. Устройството работи под управлението на платформата Android 4.1 Jelly Bean и поддържа работа в 3G мрежите. От компанията твърдят, че продуктът им е най-тънкия Andriod-базиран смартфон в света (6.45 мм), но това противоречи на някои от вече известните данни. В действителност дебелината на Alcatel One Touch Idol Ultra е малко по-голяма, тъй като има леко удебеление в областта около камерата.





Alcatel One Touch Idol Ultra




 Смартфонът е снабден с AMOLED дисплей, чийто диагонал е 4,7 инча, а резолюцията - 1280 х 720 пиксела. В основата на устройството е залегнал двуядрения процесор MediaTek MT6577 (1,2 GHz), а за графичната обработка ще отговаря модулът PowerVR SXG531T. Обемът на оперативната е 1 GB, а на вградената флаш-памет - 16 GB (не е разширяема).Основната камера е с автофокус и с резолюция 8 мегапиксела, а предната - с 1.3 мегапиксела. Моделът разполага още с модулите Bluetooth 4.0 и Wi-Fi със стандарта 802.11 b/g/n, а капацитетът на батерията е 1800 мАч. Размерите на представения апарат са 134,4 х 68,5 х 6,45 мм., а теглото - 115 гр. Устройството се очаква и на европейския пазар.


От:kaldata.bg
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Нов прахо и водоустойчив смартфон - Sony Xperia ZR

 Смартфона притежава IP55 и IP58 сертификат





Sony добави още един водоустойчив смартфон към своето тазгодишно продуктово порт фолио и това е Xperia ZR. Устройството е с по-компактни размери от Xperia Z и разполага с 4,6" HD Reality дисплей с технология Mobile BRAVIA Engine 2, но отново предлага 13МР камера със сензор Exmor RS for mobile и четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon S4 Pro с честота 1.5 GHz и 4G LTE възможности за връзка. Батерията е сменяема и е с капацитет 2300 mAh.

Xperia ZR е прахо и водоустойчив със сертифициран по стандартите IP55 и IP58 корпус и може да остане до 30 минути на дълбочина до 1,5 метра, без това да се отрази на неговата работоспособност. За разлика от Xperia Z предлага хардуерен бутон за камерата, което е добра новина за всички, които искат да го ползват за снимане под вода.

Сред останалите характеристики са възможност за запис на HDR (High Dynamic Range) снимки и видео, Superior Auto режим за интелигентно настройване на параметрите на камерата, STAMINA за удължена автономност чрез изключване на различни функции на телефона и OptiContrast технология на екрана за повишен контраст, намалени отражения и бърза реакция при докосване. Откриваме и познатите мултимедийни приложения на компанията. Продажбите на Sony Xperia ZR започват още през това тримесечие, а устройството ще се предлага в 4 цвята.





От:mobilebulgaria.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Ъпдейт за Samsung Galaxy S4

 От Самсунг реагират изключително бързо и вече е налице първият ъпдейт за Galaxy S4





Почти едновременно с пазарната премиера на Galaxy S4 Samsung е готов и с първи ъпдейт за телефона, който вече се разпространява в различни европейски страни. Той може да се инсталира безжично и е с обем 50МВ-70МВ в зависимост от страната и варианта на телефона. Не се посочват всички промени, които идват с него, но се споменава, че носи подобрения в стабилността.

Това е добра новина, тъй като при тестването на смартфона се сблъскахме с някои проблеми в работата на някои приложения и в интерфейса като цяло. От споделеното от потребители разбираме, че вариантът с процесор Exynos 5 Octa получава ъпдейт от около 54МВ, а този със Snapdragon е с обем около 70МВ.

http://allaboutsamsung.de/2013/04/samsung-galaxy-s-4-update-xxuamdm/


Oт:mobilebulgaria.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

събота, 11 май 2013 г.

Asus разработва нова версия на таблета Nexus 7

 Aпарата може да притежава 7 инчов LTPS дисплей с резолюция 1920 x 1200 пиксела и четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon S4 Pro

 






Сред очакваните премиери през следващата седмица по време на конференцията Google I/O е и
нова версия на таблета Nexus 7. Броени дни преди началото на събитието анализатор от KGI Securities е готов с прогнози за характеристиките на устройството. В интерес на истината Минг-Чи Куо има история на коректни прогнози в миналото, затова сме готови да погледнем на новата информация по-малко скептично.

Според нея Asus отново ще изработи таблет, но той ще разполага с 7" LTPS дисплей с резолюция 1920 x 1200 пиксела и ще заложи на четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon S4 Pro (APQ8064). Освен това се споменава добавянето на 5МР основна камера в допълнение на предната и се посочва включването на NFC възможности, батерия с капацитет 4000 mAh и съвместимост със стандарта за безжично зареждане Qi. Операционната система е Android 4.3 Jelly Bean, която очакваме да бъде представена следващата седмица.

По отношение на дизайна - говори се за по-малка рамка около екрана и отново за пластмасов корпус, но не става дума за вградената памет. Според прогнозата цената на таблета ще остане същата, което е отлична новина, като се имат предвид подобрените хардуерни възможности. Посочва се, че Google ще продава устройството на производствена цена и ще губи между 5 и 10 долара на таблет.

http://appleinsider.com/articles/13/05/09/new-nexus-7-to-be-highlight-of-google-io-analyst-says

петък, 10 май 2013 г.

Sony може би ще има смартфон с Firefox OS

Производителите от Alcatel, ZTE и Huawei подготвят смартфони с Firefox OS

 Първите смартфони с мобилната платформа на Mozilla се очаква да дебютират на пазара до края на годината. Досега от компанията обявиха, че устройствата с Firefox OS ще са фокусирани изцяло към бюджетният сегмент и се очаква да имат силно присъствие в развиващите се пазари. Любопитното е, че според последните данни Mozilla ще направи опит да спечели позиции и във високия клас, съобщава liliputing.











Данните за това се появиха след изказване на вицепрезидента на Mozilla, Ли Гонг, който не само потвърди тези планове, но също така разкри и, че Sony ще се ангажира също с мобилната и платформа. Всъщност именно японският бранд вече работи върху собствен смартфон с Firefox OS, който ще е оборудван с хардуер характерен за високия клас. Можем да очакваме устройството да разполага с характерния за компанията елегантен дизайн и висококачествена камера.



Всъщност техническите спецификации на въпросния смартфон не са известни, но със сигурност модел с логото на Sony има потенциал да привлече вниманието на потребителите към платформата. Досега Alcatel, Huawei и ZTE потвърдиха, че подготвят смартфони с Firefox OS, но всички те се очаква да са проектирани за ниския ценови сегмент. Ще бъде интересно да видим дали първият модел на Sony с платформата може да се превърне в успешен продукт.




От:digital.bg
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

четвъртък, 9 май 2013 г.

Смартфона LG Optimus L3 II е наличен в нашият е-магазин



 LG Optimus L3 II


 LG Optimus L3 II E430 е най-новото попълнение от LG, в бюджетния клас телефони. Смартфона работи под  Android 4.1 Jelly Bean операционна система, притежава 3,2-инчов IPS капацитивен дисплей, оборудван е с едноядрен процесор с тактова честота на 1 GHz, 3- мегапикселова камера, 512 MB оперативна  и 4 GB вградена памет , вграден A-GPS модул, Wi-Fi и FM радио с RDS


http://smartphones.bg/smartfoni-lg/lg-optimus-l3-ii-e430

сряда, 8 май 2013 г.

Ще има GDR2 ъпдейт за Windows Phone 8 този месец





Според австралийския оператор Telstra ъпдейтът GDR2 за Windows Phone 8, който ще донесе поддръжка на FM радио и други малки подобрения в операционната система, ще бъде тестван в мрежата на компанията от средата на май. Според досегашните практики на Telstra това значи, че поне австралийските потребители на смартфони с Windows Phone 8 ще разполагат с новия софтуер към края на месеца. Като се има предвид, че поне досега Telstra никога не е бил сред първите оператори, които пуснат нова версия на операционна система за брандираните си телефони, е твърде вероятно ъпдейтът да достигне до другите пазари още в средата на май.

http://crowdsupport.telstra.com.au/t5/Device-Updates/Lumia-920-GDR2-1308-Firmware/td-p/147146/page/2


От:mobilebulgaria
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

вторник, 7 май 2013 г.

Nokia Catwalk ще бъде Lumia 925

  Или Lumia 928 за американският оператора Verizon









Според китайският ресурс windowsphonebar.cn, на 14 май Nokia ще проведе специална презентацията, на която ще представи новия си флагмански смартфон Lumia 925 (по-рано го знаехме като Catwalk).

Твърди се, че международната версия на апарата ще се казва Lumia 928 (предназначена за американския оператор Verizon). Разликите между тях са само в дизайна и материала на корпуса, а спецификациите са почти идентични. Финландският производител по време на събитието ще покаже и двете версии на устройството.














Източници твърдят, че именно идентичността на характеристиките и софтуерните възможности са повлияли на решение на Nokia да анонсира Lumia 928 заедно с Lumia 925 (по-рано се твърдеше, че анонса на 928 ще се проведе в края на април).

Корпусът на Lumia 928 е изработен от поликарбонат, докато в Lumia 925 корпусът е направен от алуминий (виж "живите" снимки). Всяко от устройствата ще получи двуядрен Qualcomm Snapdragon S4 чипсет с тактова честота 1,5 GHz, 4,5-инчов дисплей с резолюция от 1280 х 768 пиксела, 1 GB оперативна памет и 16 GB вътрешна памет, както и 8.7-мегапикселова f2.0 камера с оптична система за стабилизация, а сменяемите батерии са с капацитет от 2000 мАч.

Интересното тук е, че някои рекламни агенции "прибързано" са поставили в САЩ билбордове на Nokia Lumia 928.



Спомнете си, че според най-новите данни към Lumia 925 (Catwalk), по време на представянето, ще се присъедини и 41-мегапикселовия Nokia EOS.

събота, 4 май 2013 г.

HTC One Mini може да бъде представен през юни

 НТС може да използват своята UltraPixel технология в Mini версията 







Eдва ли има съмнение, че НТС Оne е най-добрият смартфон на компанията досега, който впечатлява със своя елегантен дизайн, алуминиев корпус и атрактивни характеристики. Последните данни в интернет разкриват, че тайванския производител вече разработва и негова One Mini версия, която ще има същата визия като своя популярен предшественик. Неговото кодово име е М4, а премиерата му се очаква да се реализира през юни и това ще го изправи в директна конкуренция с предстоящия Galaxy S IV Mini на Samsung, информира unwiredview.



НТС планират да включат в новия си смартфон по-малък 4,3-инчов дисплей, който поддържа HD резолюция, както и двуядрен процесор. Устройството ще работи с Android 4.2 OS след премиерата си на пазара и ще предложи и поддръжка за високоскоростните 4G мрежи. Вградената памет е 16GB, батерията с капацитет от 1700mAh и от компанията са включили и 2GB RAM в новия си модел.



Предстои да видим дали от НТС ще използват своята UltraPixel технология в Mini версията на атрактивния си смартфон. В момента това са всички данни, с които разполагаме за модела и предстои да разберем на каква цена ще стартират продажбите му на пазара. По всичко личи, обаче, че мини версиите на популярните смартфони започват да имат все по-голямо значение за стратегиите на водещите компании.



От:digital.bg
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

петък, 3 май 2013 г.

Реални снимки на смартфона Motorola X Phone

 Телефонът, който се вижда на снимката е с предпазен калъф, което скрива истинският му дизайн. Според някои източници кодовото име на този апарат ще е Ghost.






 Evleaks продължава да ни радва със своята "изтекла" информация. Този път изданието публикува снимки на неанонсирания все още смартфон на Motorola, който се тества в мрежата на американския мобилен оператор AT&T. Вътрешното име на апарата е "XFON ATT" което означава, че пред нас стои самият X Phone - съвместен продукт на Google и Motorola.

В последно време, Motorola пуска смартфони, най-вече за другия американски оператор - Verizon. Тестовете в мрежата на AT&T косвено потвърждават, че новият смартфон може да се превърне в "глобален" апарат.



На снимките се вижда устройството в специален защитен калъф, който скрива истинския му дизайн преди официалната премиера. Също така е възможно, устройството да бъде пуснато и под марката Nexus.

Малко по-късно, ресурсът PhoneArena, позовавайки се на вътрешна информация, потвърди, че това не е спекулация, а реалният смартфон. Освен това бяха съобщени и някои интересни подробности.






Според тях, кодовото име на този апарат ще е Ghost (призрак). Също така, от информационното издание твърдят, че размазаната снимка на задния панел - това е истинския апарат без защитния калъф, а панелът е изработен от поликарбонат. Източникът потвърди, че устройството ще се продава от всички големи американски оператори, а логото на Motorola (присъства в прототипа) ще изчезне от предния панел, което още веднъж означава, че това наистина може да бъде един нов Nexus апарат. Той ще работи на базата на Android, но някои настройки, включително и тези за управлението на захранването, ще са взети от MotoBlur.

От PhoneArena твърдят, че прототипа е с 4.7-инчов дисплей с резолюция от 1280x720 пиксела, но се предполага, че крайния продукт ще е с Full HD матрица. Обемът на оперативната памет е 2 GB, а на вградената - 32 GB.

Източникът също е уверен, че началото на продажбите на устройството ще започнат по-рано от очакваното - в началото на юни. Това може да означава, че смартфонът ще бъде представен по време на Google I/O в средата на май. Очаква се също, че новият апарат ще се продава в повече от 20 различни цвята.


Oт:kaldata.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

четвъртък, 2 май 2013 г.

Sony Honami може би ще има много добра камера

 Камерата на устройството ще е най-вероятно 1/1.6" сензор Sony Exmor RS



  Ако информацията на сайта VR-Zone е вярна, през тази година най-сетне ще се появи смартфон с Android, който ще има по-голям сензор в камерата от представения през 2010 г Nokia N8. Става дума за Sony Honami, за който се заговори наскоро. Слуховете твърдят, че той ще представи най-доброто от Sony и се проектира с участието на различни отдели на компанията, а не се прави само от Sony Mobile. Данните на VR-Zone твърдят, че камерата на устройството ще заложи на 1/1.6" сензор Sony Exmor RS, който ще е малко по-голям от този в Nokia N8, но все пак по-малък от сензора в Nokia 808.

Споменава се, че камерата ще включва и Cyber-shot G обектив с премиум качество, а за обработката на снимките ще се грижи софтуер, който е зает от фотоапаратите Cyber-shot. Очаква се интерфейса на камерата да е напълно променен и с подобрени автоматични функции. Сайта допълва, че смартфона може да има ксенонова или двойна LED светкавица и ще е с корпус, който ще е с дебелина около 10 мм и ще е изработен от стъкло, метал и въглеродни влакна. Всичко звучи много интересно и сега остава да се окаже истина, но дали това е така ще разберем по-късно през годината.

http://vr-zone.com/articles/sony-honami-cyber-shot-camera-phone-details-leaked/19881.html


От:mobilebulgaria.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

сряда, 1 май 2013 г.

LG започва продажбата на смартфони от новата F-серия

 Първият телефон от серията е Optimus F5

 

Optimus F seria


Корейската компания представи новата си F Series гама смартфони в края на февруари по време на изложението MWC 2013, а сега официално обявиха, че стартират продажбите на първия член от нея. LG от днес започват да продават фокусирания към средния клас Optimus F5 във Франция, а в следващите „няколко седмици“ той ще дебютира и в Източна Европа. Конкретната цена ще бъде различна, в зависимост от пазара, а в голяма степен тя зависи от това дали потребителите се интересуват от поддръжката за LTE или предпочитат базова версия на Optimus F5, коментира thenextweb.

 Характеристиките на смартфона включват 4,3-инчов IPS дисплей, който поддържа резолюция от 960х540 пиксела при плътност от 256ppi и двуядрен процесор, работещ на 1,2GHz. Устройството оперира с Аndroid 4.1.2 OS и има 8GB вградена памет, която може да се увеличи до 32GB с microSD карта. На гърба е поставена 5-мегапикселова камера с автофокус, както и 1,3МР сензор за видео разговори в предната част.
 Оперативната памет е 1GB, а батерията е с мощност от 2150mAh, като пълните размери на модела са 126х64,5х9,3мм. В голяма степен всички представители на F Series гамата на компанията символизират опитите на LG да привлече вниманието на потребителите ориентирани към средния клас в сектора. Предстои да видим каква ще е цената, на която Optimus F5 ще може да бъде купен, тъй като това ще има най-голяма роля за бъдещото му присъствие на европейския пазар, като по непотвърдена информация тя ще е около 300-350 евро.




От:digital.bg
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/