сряда, 27 ноември 2013 г.

Видео и характеристики на Nokia Lumia 525

 Nokia представи обновената версия на популярния смартфон Nokia Lumia 520 под името  Nokia Lumia 525

 

 

 Сравнение с предшественика си, новия смартфон е получил нов, подобрен дизайн и някои подобрения в хардуерно отношение. Официалните характеристики на новата Nokia Lumia 525 са: 4 – инчов IPS LCD дисплей с резолюция от 800 x 480 пиксела, двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon™ S4 процесор на 1GHz, 1GB оперативна памет, 8GB вградена памет, 5 мегаписелова камера с автофокус и батерия с капацитет от 1430 mAh, с която Nokia Lumia 525  може да издържи до 14 дни в режим на готовност и до 16 часа в режим на разговори.



петък, 22 ноември 2013 г.

Apple и Samsung са двата производители в челната десятка по дродажби на смарфони

  Двата гиганта за единствените компании в топ 10 по продажби на смартфони за месец септември според проучването на компанията Counterpoint. На първа позиция e новия модел iPhone 5S на Apple, който измести флагмана на Samsung - Galaxy S4. Като цяло топ 10 е окупирана от Apple и Samsung, като в класацията присъстват моделите i, Galaxy S4 mini, Galaxy Note II,Galaxy S Duos, iPhone 5C, iPhone 5S и iPhone 5,Galaxy S III, Galaxy Note 3, Galaxy S III mini





Представяме Ви удароустойчивите телефони TEXET

 ТeXet X-driver TM-4104R е смартфон с две SIM карти и е прахо, водо и ударо - устойчив смартфон, притежаващ IP68 сертификат, което означава, че може да издържи до 2 метра под вода за 1 час  






. Смартфона е с корпус, направен от висококачествена пластмаса и е допълнително усилен, а всички входове (за слушалки и microUSB) са добре подсигурени срещу навлизане на вода и прах. Екрана на удароустойчивия смартфон ТeXet X-driver TM-4104R е IPS 4-инчов, защитен от закалено стъкло  Asahi Glass.  Телефона е оборудван с двуядрен процесор Qualcomm MSM8225 на 1GHZ, графичен ускорител Adreno 203, 768 MB оперативна памет и 4GB вградена,  8 – мегапикселова основна камера с автофокус. Смартфона работи под Android 4.0.4 операционна система и притежава батерия с капацитет от 2500 mAh, която осигурява до 450 часа в режим на готовност и до 6 часа време за разговори.



Удароустойчиви телефони TeXet

четвъртък, 21 ноември 2013 г.

Ъпдейт до Android 4.4 (KitKat) за HTC ONE



 Първите собственици на HTC One, който ще могат да получат новия ъпдейт, ще са потребителите от Великобритания, като той се очаква да излезе в края на януари 2014 година. Ъпдейта до Android 4.4 ( KitKat) обаче, изцяло зависи от различните оператори, понеже повечето оператори си правят допълнителни модификации на ъпдейта на техните клиенти. Трябва да се знае, че Android 4.4 (KitKat) заема по-малко RAM памет от предишната версия на операционната система, което би трябвало да означава, че и по-стари смартфони с по-малко RAM ще могат да работят с него, стига производителите да направят ъпдейт за него. Ъпдейта до Android 4.4 за Великобритания, означава, че и българските потребители имат шанс да си ъпдейтват устройствата догодина.


вторник, 19 ноември 2013 г.

Meizu MX3 е първия смартфон на пазара с 128GB памет


Цената на Meizu MX3 с 128 GB памет е около 660 американски долара

 



 Meizu MX3 е първия смартфон с 128 GB вградена памет и вече е на пазара в Китай. Смартфона притежава и 5,1- инчов HD дисплей с резолюция 1800 х 1080 пиксела, 2 GB оперативна памет и от 16 до 128 GB вградена памет и осем-ядрен Samsung Exynos 5 процесор с тактова честота на 1,6 GHz. Meizu MX3 работи под Android 4.2 операционна система и притежава също 8-мегапикселова камера, система за подобрение на звука от Wolfson и батерия с капацитет от 2400 mAh.


понеделник, 18 ноември 2013 г.

Новия смартфон Jolla със Sailfish OS скоро ще е на финландския пазар

Новия смартфон Jolla със Sailfish OS скоро ще е на финландския пазар


 Новата финландска компания Jolla, основана от бивши служители на Nokia, съвсем скоро ще представи на финландския пазар първият си смартфон на цена от около 400 евро. То ще работи с нова операционна система Sailfish OS, която е разработена от създателите и на MeeGo операционната система. Sailfish OS ще прилича на Windows Phone, но ще бъде развивана според интереса на потребителите. Интересна подробност е, че тя ще може да работи и с приложения, които са направени за Android.



Новия смартфон Jolla със Sailfish OS скоро ще е на финландския пазар


  За тези пари, потребителите на смартфона Jolla ще получат устройство с 4,5 – инчов IPS дисплей с резолюция от 450х960 пиксела, защитен от закаленото Gorilla 2 стъкло, двуядрен процесор с работна честота от 1,4 GHz, 1 GB оперативна и 16 GB постоянна памет, както и две камери, от които основната е 8-мегапикселова и сменяема батерия с капацитет от 2100 mAh.

сряда, 13 ноември 2013 г.

GSmart Simba SX1 - смартфон с две активни SIM карти

Смартфона е анонсиран като първия смартфон поддържащ тристранен разговор.




   СмартфонаGSmart Simba SX1 е един иновативен продукт за българския пазар и е уникален по рода си, заради това, че работи с две SIM карти и притежава два радио модула (Dual SIM Active), което означава, че и двете СИМ карти са активни, дори и по време на разговор, без да се налагат допълнителни настройки към операторите. Останалите характеристики на GSmart Simba SX1 са: притежава 5 - инчов IPS дисплей с резолюция 1280 х 720 пиксела, двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon S4 с тактова честота на 1,4GHz, графичен ускорител Adreno 305, 1GB RAM, 4GB вградена памет и слот за microSD карти с капацитет до 32GB. GSmart Simba SX1 притежава и 13 – мегапикселова основна камера с автофокус и LED светкавица, както и предна камера за видео-разговори.

вторник, 12 ноември 2013 г.

Oppo N1 ще има версия с CyanogenMod



Дългоочаквания смартфон Oppo N1 излезе на китайският пазар и всички, които искат да си го купят, трябва да заплатят сумата от около 575 щатски долара. 



Този модел на китайския производител се отличава с някои особености, което го прави толкова интересен. Първото нещо е неговата камера, която подобно на някои модели лаптопи, ще може да се завърта на 180 градуса и да се използва за задна и за предна камера. Като параметри тя ще е 13-мегапикселова с автофокус и dual LED светкавица.


/Oppo-N1-back-is-also-interesting


Дисплея на Oppo N1 е FullHD с диагонал на екрана от 5,9 инча, процесор Qualcomm Snapdragon 600 – четириядрен с тактова честота от 1,7GHz, графичния ускорител Adreno 320 и 2GB оперативна памет. Като цяло Oppo N1 ще работи с Android v.4.2.2, но част от произведените бройки (което го отличава от многото други смартфони) ще бъде с инсталиран CyanogenMod, което ще даде възможност на потребителите да използват различни уникални функции на своя смартфон, които не са достъпни под Android операционната система.





http://smartphones.bg/smartphones-news/view/205

понеделник, 11 ноември 2013 г.

Тест за издръжливост на Nexus 5

Съвсем нормално е всеки нов модел на популярен смартфон, трябва да се тества за издръжливост. Обект на тези тестове от екипа на Android Authority е излезлият съвсем скоро смартфон, разработката на Google и LG - Nexus 5. В близо 5 минутното видео по-долу, може да видите на какво е подложен Nexus 5 и как се справя с тестовете на изпускане.







........използвайте предпазни средства за вашите смартфони и много внимавайте с коя част ги изпускате на земята ;)

петък, 8 ноември 2013 г.

Как да разглобим LG Nexus 5?

 Най-новия смартфон Nexus 5 на Google вече е разглобен от експертите от iFixit, и е получил оценка 8 за сложност за разглобяване и ремонт.





 Тази оценка говори, че LG Nexus 5 сравнително лесно може да се разглобява и ремонтира, като най-високата степен е 10, която е за най-лесния за оправяне телефон, а най-ниската е 1-ца, при което устройствата с тази оценка е почти невъзможно да се ремонтират. Както ще видите във видеото по долу, различните модули са отделени и не може да се объркат, както това, че различните компоненти могат да се разглобят сравнително лесно, единствената опасност, при която трябва да се внимава е да не счупите дисплея.





Repair LG Nexus 5

сряда, 6 ноември 2013 г.

Ъпдейт до Android 4.3 Jelly Bean за Samsung Galaxy S3








От Google съвсем скоро ще зарадват собствениците на Samsung Galaxy S3 с ъпдейт на операционната система до Android 4.3 Jelly Bean. Потребителите от Ирландия вече се радват на новия ъпдейт, а за останалия свят се очаква да излезе съвсем скоро. С новият ъпдейт, собствениците на този модел смартфони ще получат възможност да използват новия умен часовник на корейската компания Galaxy Gear. Освен това с новият ъпдейт идва и изцяло нов екран при заключване, нови функции на камерата и поддръжка на приложенията Clock, Gallery, Calculator, Music от Samsung. Също така графичния процесор ще получи нови драйвери, с които ще работи по-бързо отколкото до сега.

понеделник, 4 ноември 2013 г.

Първият смартфон с Tizen OS ще е Samsung Z9005





Два от гигантите за производство на електроника Samsung и Intel, отдавна разработват собствена оперативна система, която да е алтернатива на Android OS, която е доминираща в момента. Операционната система, за която става дума е Tizen OS и съвсем скоро се очаква да излезе първия смартфон от нея, произведен естествено от корейският гигант Samsung и ще се появи под името Samsung Z9005. Новия смартфон няма да има топ характеристиките на последните модели на компанията, а ще наподобяват тези на Samsung Galaxy S3. Операционната система Tizen OS е показана в няколко минутно видео, на което се виждат нейните силни прилики с фирмения интерфейс на Samsung - TouchWizz. Както се говори напоследък, корейците разработват и телевизор, който да работи под същата операционна система.


А ето и видеото: