четвъртък, 24 април 2014 г.

Смартфона Philips W6618 притежава батерия с капацитет от 5300 mAh




Големия производител Philips, който до сега не беше навлизал на пазара на смартфони, представи смартфона W6618, който на пръв поглед  е съвсем нормален бюджетен смартфон с Android 4.2. Смартфона Philips W6618 работи с 2 SIM карти и предлага 5-инчов дисплей с резолюция 960 x 540 пиксела, 1GB RAM и 4GB вградена памет и също така, четириядрен процесор на MediaTek. Най-отличаващото се в W6618 е батерията, която е с впечатляващия капацитет 5300 mAh, което е много повече и от батериите на повечето таблети.

Според Philips по този начин телефонът осигурява немислимите за конкуренцията 66 дни в режим на готовност и не по-малко впечатляващите 33 часа време за разговори. Естествено, голямата батерия си има своята цена и тя е в размера на смартфона. W6618 тежи 200 грама и е с дебелина 11.6 mm, което в интерес на истината все още е в границите на приемливото. За съжаление, този модел за момента е предвиден само за пазарите в Азия, а цената му в Китай е 273 долара.



Новият смартфон GSmart T4 Dual SIM е наличен в нашия онлайн магазин





 Gigabyte GSmart T4 Dual SIM е смартфон, на който основните предимства са 4 - инчовия IPS дисплей с голям ъгъл на виждане и 8-мегапикселовата основна камера с автофокус и светкавица на изключително изгодна цена от 189 лв с ДДС и 2 години гаранция. Телефона е оборудван и с двуядрен MediaTek MT6572 процесор с тактова честота на 1,3 GHz, 512MB оперативна и 4GB вградена памет. Батерията на Gigabyte GSmart T4 Dual SIM е с капацитет от 1400 mAh, която дава до 150 часа в режим на готовност и до 4 часа и половина време за разговори. Това е една от най- изгодните оферти на пазара в момента.



http://smartphones.bg/smartfoni-gigabyte/gigabyte-gsmart-t4-dual-sim

неделя, 20 април 2014 г.

Новия Android смартфон на Nokia - Nokia X е наличен в нашият онлайн магазин



 Nokia X работи под Android v4.1.2 (Jelly Bean) операционна система и притежава 4-инчов WVGA IPS дисплей с резолюция от 480 x 800 пиксела . Процесора, които захранва модела е двуядрен Qualcomm Snapdragon с работна честота от 1GHz и е допълнен с графичния чип Adreno 203 . Nokia X разполага с 512 мегабайта оперативна памет и 4GB вградена такава, която ще може да се увеличи, чрез слота за microSD карти. Камерата при този модел на Нокиа е само една и е 3 - мегапикселова. Батерията на Nokia X е с капацитет от 1500 mAh, което ще и осигури работа от над 400 часа в режим на готовност и до 13 часа в режим на разговори. Модела се предлага в няколко цветови варианта, като това са : светло зелен, светло червен, бял, черен, син и жълт.


http://smartphones.bg/smartphones-nokia/nokia-x

петък, 4 април 2014 г.

Известния производител Elgato пунсна док станция, която превръща Thunderbolt порта в Ethernet, USB 3.0 и HDMI

 Производителите на запомнящи устройства Elgato, пуснаха на пазара док-станцията Thunderbolt Dock, която ще служи за връзка между различни компютри с високоскоростния Thunderbolt-интерфейс.





Собствениците на Mac-компютри чрез Thunderbolt Dock ще получат достъп до три USB 3.0 порта, HDMI 1.4 (резолюция до 2560х1600 пиксела), гигабитов Ethernet и стандартни аудио гнезда за микрофон и слушалки. Наличието на два Thunderbolt порта със скорост 10 Gb/s позволява включването в мрежа на други устройства с този интерфейс. Тази възможност е особено удобна при използване на мобилния компютър в стационарни условия.



Новата док-станция Thunderbolt Dock е съвместима с компютрите Mac, работещи под управлението на операционната система OS X 10.9 или по-нова, както и с компютри, базирани на ОС Windows 8.1. Разбира се, за създаване на Thunderbolt-верига  и двете устройства трябва да разполагат с Thunderbolt порт. Габаритните размери на устройството са 17,8 x 8 x 2,5 сантиметра при тегло равно на 260 грама.





Цената на док-станцията Thunderbolt Dock с метален корпус е определена на 230 американски долара. В комплекта са включени Thunderbolt кабел, захранващия адаптер и подробна инструкция.


От:kaldata.com

сряда, 2 април 2014 г.

Забелязан e големия таблет Samsung SM-T1000 при GFXBench тестовете

В тестовете на  GFXBench се появи ново устройство от Samsung с работното име SM-T1000, което доколкото се разбира е таблет с много голям 12,2-инчов екран с резолюция 2560х1600 пиксела.



Най-интересното в този таблет е използването на две системи-върху-чипа Snapdragon 800. Досега подобен преносим компютър не бе демонстриран и не е известно по какъв начин е осъществена тяхната съвместна работа. Специалистите предполагат, че съвместната работа на двете SoC се осигурява от показания по-долу неизвестен засега чип.






Новият таблет ще разполага с 4GB оперативна памет, която е разпределена по 2 GB за всяка една от системите-върху-чипа. Постоянната памет е с впечатляващ обем от 128 GB, използва се охлаждане, базирано на топлинни тръби. Вградената акумулаторна батерия е с капацитет 20 000 mAh. Задния панел на устройството е с покритие,наподобяващо задния панел на смартфона Galaxy S5. Устройството разполага със специализирано програмно осигуряване, което може да осигури едновременната паралелна работа на двата процесорни чипа. Не голямо предимство за новото устройство, е че ще тежи 1,3 килограма, което е доста за таблет.




От:kaldata.com

Нов удароустойчив таблет от френския производител M.T.T.




Удароустойчивия таблет MTT ( Mobile Tout Terrain) работи под Android 4.0.4 операционна система и притежава 7 -инчов дисплей 1с резолюция от 800 x 480 пиксел и съотношение на страните 16:9.Това устройство дава възможност да се работи с него при всякакви условия, което се гарантира от неговите ударо и водоустойчивост.




Таблета MTT покрива стандарта за прахо и водоустойчивост - IP 67 , който е един от най-високите стандарти по отношение водоустойчивост за електронна техника. Поради тази причина таблета може да се намира до 1 метър дълбочина за 1 час, без това  да му навреди. Това го прави идеален навигационен инструмент за хора които често се нуждаят от достъп до интернет, в тежки метеорологични условия., екстремни спортни ентусиасти и за хора, които работят в особено мръсна среда.


Водоустойчивия таблет може да устои на падане от 1 метър височина, като той ще устои и абсорбират всякакви удари.
Удароустойчивия таблет MTT притежава и вграден GPS, с което той е възможно най-многофункционален, като се грижи за нуждите на тези, които често са на открито, той е оборудван с много ефективна GPS навигационна система. С цел таблета да е колкото е възможно по-мултифункционален, и в същото време да се погрижи за нуждите на тези, които често са на открито, той е оборудван с много ефективна GPS навигационна система. Широкият му екран прави навигацията и локализацията особено лесни.  В комплекта има каишка закрепена на гърба му, която позволява, таблета да се използва с една ръка и да е перфектно балансиран. Вградената памет може, да се разшири чрез Micro SD карта с капацитет до  64GB .

http://smartphones.bg/smartphones-news/view/284

Нова информация за хибрида на Asus - Padfone X


Излезе информация за новия хибрид на тайванската компания Asus - Padfone X, от американския мобилен оператот AT&T. Asus Padfone X е устройство, в което се съчетават таблет и смартфон в едно. Той ще притежава четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 800 с работна честота на 2,3 GHz;  2 GB оперативна и 16 GB вградена памет, която ще може да бъде разширена с помощта на  microSD карта.




Смартфонът Padfone X притежава 5 – инчов дисплей с резолюция 1920 х 1080 има 13-мегапикселова основна камера на задния панел и 2-мегапикселова на предния панел. Както може да се очаква, налице са  Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 и вграден GPS модул.
Той тежи 150 грама и е с габарити 143,93 x 72,46 x 9,98 милиметра. Padfone X работи под  Android 4.4 KitKat операционна система и притежава батерия с капацитет от капацитет 2300 mAh.


Самия таблет или по скоро докинг-станция, защото той не може да работи без самия смартфон да е сложен в него е  с 9-инчов сензорен екран с резолюция 1920 x 1200 пиксела Неговите размерите са 250,4 x 172,25 x 11,63 милиметра и тжи 514 грама, като той притежава отделна батерия, която е с капацитет от 4990 mAh.


От:http://novtablet.net/news/view/15

Шест страхотни iPhone 6 концепции




1. Прозрачен телефон






За Цаба Наги, пътят предначертан за iPhone е кристално чист. В негова видео концепция превръща иконичния телефон в нещо много тънко, което представлява напълно прозрачно интерактивно стъкло. При този тип телефон, бихме имали LED home бутон, който свети само когато го натискаме. Другото симпатично при това видео е, че в него в него телефонът може да прожектира случващото се на екрана му като холограма, в случай, че искаме да погледнем на по-широко. Вероятно, рано или късно ще се появи нещо прозрачно в iPhone, но цялостната идея на Наги изглежда доста футуристична и би била вероятна, ако живеехме в бъдещето.


2. Супер тънкият iPhone Air






 Тази концепция е дело на Симоне Евангелист и Ран  Авни. Името и, първо ни отпраща към лаптопите MacBook, после към таблетите iPad,  а сега дори към iPhone. Идеята изглежда доста невероятна, като приемем афинитета на Apple към тънките устройства. Телефона ще бъде в три вариации според размера, като и трите ще са дебели около 6,5 милиметра. Феновете на марката биха могли да имат избор между iPhone Air Mini (3,5 инча), iPhone Air (4,7 инча), а за любителите на  фаблети - 5,5-инчов iPhone Air Pro


3. Тристранен дисплей






 Към този момент гласовите команди и командите с жестове правят телефона все по малко докосван, но представете си, ако имаме устройство, което да не разчита на никакви бутони. Това е идеята на тази концепция. Тя е дело на Искландър Утебайев и според нас е доста секси, ако това понятие може да се отнесе за телефон. Тук може да видим телефон със дисплей, който обхваща и страничните панели на телефона, като заменя реалните бутони с дигитални такива. Това за сега няма как да е реално поне от към структура, поради причината, че Apple слагат антените си отстрани. Този дизайн би позволил да къстъмизирате напълно страничните части на своя iPhone с бутони за бърз достъп към функции като камера, фенерче или калкулатор.


4. Огромен iPad Nano







 Може би всички си спомняме ерата на iPod nano - най-модерния плеър за музика от онова време. Сега не е толкова популярен, но още съществува и би могъл да бъде вдъхновение за един нов iPhone. Артистът представил тази концепция се казва Мартин Хайек. Той превръща заобления дизайн на iPhone в по-квадратен такъв, като това директно препраща към гореспоменатия MP3 плеър на Apple. Тук е наблегнато на тънкия корпус, което е една добра идея за телефоните от серията, но ние смятаме, че Apple са направо пристрастени към дизайна на телефоните си и трудно биха се отрекли от него.


5. Извит iPhone





 Артър Райс ни предлага една в пъти по-реална концепция за iPhone с извит корпус, но факта, че е по-реална не я прави по-малко атрактивна. В този случай, към телефона ще се прибави елегантна извивка на дисплея навън, което ще направи писането на iPhone с една ръка, нещо лесно и много приятно. Samsung Galaxy Round и LG G Flex вече бяха представени и те са плод на именно такъв тип концепции. Може би Apple ще направят следващ ход в развитието си, като настигнат конкуренцията си с подобен телефон. Кой знае...


6. Холограмен iPhone






 "Помогни ми, iPhone;..ти си единствената ми надежда". Това беше първата мисъл, която мина през главите ни, когато видяхме тази меко казано ЛУДА концепция. При нея физическия дисплей, който можем да докоснем реално е акомпаниран от още два холограмни такива от всяка страна. Това виждане на телефона е дело на италианската дизайн група Set Solution. То би придало много добра мулти-функционалност на телефона, защото ще можем да го ползваме за няколко неща едновременно. Например на главния дисплей може да отговаряте на някой SMS, докато на другия слушате музика през YouTube, а на третия разглеждате постовете във Фейсбук. Това може би съдържа в себе си и много потенциал за развитие при мобилния гейминг, тъй като видеото, което акомпанира снимката представя подмятането на дигитана футболна топка от екрана до холографираната врата на прожектирания дисплей.