четвъртък, 29 януари 2015 г.

Мобилни приложения за любители на зимни спортове


  Съвсем естествено с отшумяването на празничната еуфория, вниманието на всички потребители се насочва към зимните ски курорти. Така по време на разгара на сезона адреналинът от практикуването на любимите спортове като каране на ски или сноуборд не може да се сравни с нищо друго. От съвсем скоро в мрежата се появи информация, свързани с подходящи приложения за почитателите на зимните спортове. Те могат да се инсталират на смартфоните по всяко време. Първото от тях се нарича Mammut Safety и предлага бюлетин за условията в планината. Освен това информацията е разделена по курорти, ето защо всеки може да види колко градуса е на различните места. Ски Скул пък е второто полезно приложение, което дава достъп до 21 видео урока от Емили Уелсър.



Третото приложение за зимните спортове е известно като Ski TrailMaps и осигурява достъп до над 1000 на брой карти, като по този начин потребителите получават актуална информация за времето в курортите. По този начин всички могат своевременно да се информират за дните, през които се очаква в курортите да има снеговалеж. Именно натрупването на голямо количество сняг е необходимо за практикуването на любимите зимни спортове. Любопитно Айфон приложение също е сред подходящите, които могат да инсталират потребителите. То предлага най-добрата карта и едновременно с това позволява прелистването на хартиена версия от курорти, както и техните 3Д версии. Ето как зимната почивка може да стане още по-приятна и разнообразна, а това за пореден път се дължи на практичността и функционалността на смартфоните.

петък, 23 януари 2015 г.

Защо никой не използва Android 5.0 Lollipop?


През юни 2014 година се състоя официалната премиера на Android 5.0 Lollipop. Постепенно нещата започнаха да се развиват добре и още до ноември няколко смартфона от серията Nexus получиха така желания от потребителите ъпдейт. Освен това някои от най-големите производители съвсем наскоро направиха ъпдейт при някои от своите устройства, а техният пример се очаква да бъде последван и от Сони. Всички тези компании са безспорни авторитети, но въпреки това анализът на специалисти в сферата на технологиите не е достатъчно обнадеждаващ. Всъщност Lollipop изобщо не присъства в публикуваните информации за най-използваните системи през седмицата, която завърши официално на 4 януари. Съгласно данните дялът на пазара на въпросния продукт едва 0.1 процента, ето защо почти никой не прибягва до нейната употреба.




Разпространението на Lollipop при Андроид е още малко, на такова мнение са специалистите от сферата на технологиите. Поне така гласи информацията, публикувана във Форбс. Като всеки нов продукт, на него му предстои тепърва да премине през редица тестове на производителите, които единствено по този начин могат да се убедят в неговата надеждност. Необходима е още и сертификацията му и едва след това вече може да се говори за употребата му от компаниите. Не ни остава нищо друго освен да следим с интерес развоя на събитията и да се надяваме, че лошите до момента резултати много скоро ще се променят. Освен това има мнение, че сега от компаниите не искат да ъпдейтват старите си модели, а вместо това са се ориентирали предимно към по-новите си продукти.

Нова видео услуга на Twitter ще конкурира Youtube


Днес една от най-известните Интернет платформи определено е Twitter , която започва все по-често да печели симпатиите на милионите потребители. През настоящата година от компанията не крият намеренията си да се опитат да пробият и в нови пазарни ниши, ето защо ни очаква едно интересно предизвикателство. Сега се появи информация, че от Туитър се намират в процес на разработка на собствена видео услуга, която да се явява пряк конкурент на Youtube. Определено това е събитие, което не е за изпускане, ето защо ние като всички останали потребители ще следим с интерес какво се случва в тази насока. Кевин Уейл, който изпълнява ролята на вице президент на продуктовата дивизия в Туитър, загатна за плановете на компанията преди няколко седмици.




Ъплоудване, споделяне и редактиране на клиповете са само малка част от опциите, с които ще разполагат ползващите тази услуга потребители. Прикачването на видео клипове към туитовете също е услуга, достъпна за всички. Заснемането на клип директно от профила ни в Туитър обаче определено изглежда най-атрактивното решение, което са разработили специалистите. Едновременно с това ще могат да се заснемат клипове без ограничения по отношение на форматите и размерите. Така за Ютуб сега предстои да се бори за своя авторитет, който е безспорен през последните години. Друга опция за потребителите е възможността клиповете да се изтрият независимо он факта, че вече са били заснети и разпространени в мрежата. Очаква се до края на първата половина на 2015-та година премиерата на тази видео услуга официално да стане факт.

Facebook Messanger има нова функция


Със сигурност голяма част от потребителите по целия свят прибягват до употребата на Facebook Messanger, който може да се инсталира на абсолютно всеки смартфон в наши дни. Близо 500 милиона са тези, които го използват по време на своята работа или в ежедневието. Също така през последните месеци броят на ползващите приложението се увеличи драстично, защото от компанията задължиха да го теглим от основното заглавие на социалната мрежа и по този начин да се конкурираме със своите приятели. Сега специалистите, които работят върху подобренията на приложението, ни изненадаха с една изключително приятна новина. Тя е свързана с възможността да получаваме кратки видео клипове, а също така и да изпращаме такива. Ето защо ни предстоят още положителни емоции във Фейсбук.




Тази функция е особено полезна за всички онези потребители, които по традиция не са привърженици на писането на прекалено дълги текстови съобщения. Към настоящия момент учените и специалистите вече провеждат съответните тестове на функцията, която автоматично ще превежда съдържанието на направените видео клипове без нуждата самите ние да изписваме дълги изречения. Така всички ще могат лесно и безпроблемно да разбират какъв точно клип им е бил изпратен от техен приятел в социалната мрежа, независимо от това на какво място се намират. Гугъл Войс вече изпревари Фейсбук в това отношение и започна да предлага на почитателите си подобна функция. Ето защо никак не е чудно, че от социалната мрежа бързат да отговорят на предизвикателството и да се опитат да станат конкуренти на Гугъл в това отношение.

сряда, 21 януари 2015 г.

Достъпни цени на облачна услуга


  Облачните услуги постепенно се превърнаха в ключова функционалност на съвременните смартфони и таблети. Всяка водеща компания в индустрията предлага на потребителите собствено предложение в този сегмент, което изостря значително конкуренцията в него. Именно заради това много от нас могат да изпитат проблеми при избора на подходящата облачна услуга, която по най-добър начин да отговори на нуждите им. т BusinessInsider сега решиха да ни улеснят в тази задача, като съпоставиха цените на най-популярните предложения, които ще откриете в интернет. Google Drive ви предлагат 15GB безплатно място, докато месечните абонаменти с 100GB и 1TB са съответно $1.99 и $9.99. Dropbox е друга популярна услуга, която предоставя 2GB, които могат да се увеличат до 16GB, ако убедите свои приятели да си направят профили в нея, като 1TB акаунт струва $9.99 на месец.




 
  Облачната услуга на Microsoft привлича потребителите с 15GB безплатно място, като 100GB и 200GB абонаменти могат да бъдат купени за $1.99 и $3.99, а най-големият капацитет от 1TB може да бъде ваш срещу $6.99. Трябва да отбележим също, че тези цени са за обикновени потребители и в тях не се включват различни корпоративни пакети, които компаниите продават на представителите на бизнес средите. Независимо коя услуга ще изберете можете да сте сигурни, че с нея на максимално достъпна цена ще можете да имате достъп до файловете си независимо къде се намирате. Достъпността на цените в сферата на облачните услуги е с огромно значение за потребителите, които постоянно ги използват в своето ежедневие – по време на работа и извън нея.


вторник, 20 януари 2015 г.

Персонализиране на дисплей с Андроид

 
  Днес голяма част от потребителите прекарват значителна част от времето си, като разглеждат различни неща на дисплея на мобилните си устройства. Те обаче невинаги са интересни и забавни. Съвсем наскоро в мрежата се появи информация, свързана с лесните начини за персонализация на дисплеите с Андроид. Апекс Лаунчър е първата опция, до която могат да прибегнат потребителите. Към настоящия момент това е лаунчарът, който има над един милион инсталирания от Пейстор. Освен че въпросното приложение предлага практически безкрайни и неограничени възможности, то с платената му версия нещата са още по-разнообразни. На второ място експертите посочват Бъз, който позволява инсталацията на персонализирани начални екрани и теми. Те са споделени и от други потребители, ето защо винаги привличат вниманието. 

Ето защо посредством употребата на това приложение няма нужда да се отделя прекалено много време в търсене на интересни идеи. Сравнително ново пък е третото приложение, с което може да се персонализират дисплеи с операционната система Андроид. То е известно с името Екшън и то за кратко време успя да спечели интереса на хилядите потребители по света. Сега оценката му в Пейстор е четири и половина звезди, но можем със сигурност да очакваме, че тя ще се повиши. Дернер пък е друг ланчър, който също като изброените до момента е предназначен да персонализира екраните на различните мобилни устройства. Ориентиран е предимно към употребата на готови теми, които се предлагат от разработчиците и общността. Така всеки потребител може да направи избор на базата на своите вкусове и предпочитания за персонализацията.

Предимства на Revo Plus R455


  Ако се върнем точно една година назад във времето, ще си спомним, че представихме най-тънкият 7.85” таблет в света - RevoPad N7 Mini S. Устройство което не само ни впечатли с алуминиевият си корпус с дебелина от 6.8мм, а и със сериозен хардуерен потенциал и достъпна цена. Revo Plus R455 има голям брой предимства, като първата от тях е на лице още когато виждаме кутията на R455. Не можем да не отбележим, че тя е подходяща за поднасяне като коледен подарък, без допълнителна опаковка. Само една панделка би завършила празничният силует на синята повърхност. Но нека извадим телефона и разгледаме видимото за очите ни, а именно дизайна. Именно той ще стои в основата на това видео, част от поредица посветена на новият Revo. Още от първият поглед който хвърляме върху Plus, впечатление ни прави, че той е доста елегантен.



  Сваляемият заден капак е направен от гъвкава пластика с пореста текстура. Тя освен красива е и доста функционална. Материалът прилепва добре към ръката ни при работа или разговор, като по този начин свежда до минимум опасността от неволно приплъзване, което може да доведе до изпускане. Другото преимущество на тази материя е, че по нея не личат пръстови отпечатъци и драскотини при носене без предпазен кейс. Всъщност, ако държите предпазите смартфона си още повече,  Revo предлага и два допълнителни калъфа. Единият е от така нареченият тип „тефтер”, задната част на който се монтира на мястото на оригиналният гръб на Revo Plus R455, като така устройството не става много по-дебело. В лицевата част има прозорец върху който в затворено положение можете да виждате колко е часа, кой звъни и имате ли съобщения.
 

Какви последдствия има, прекомерната употребата на смартфон


Според експерти и учени от университет в швейцарския град Цюрих прекомерната употреба на смартфони води до значителна промяна в работата на човешкия мозък. Дали това е вярно или не, трябва тепърва да се докаже. Факт е обаче, че новината е интересна и съвсем естествено предизвика интереса на хилядите потребители по целия свят. Популярността на мобилните устройства е толкова голяма, че практически използващите ги със сигурност наброяват милиони. Това означава, че всеки ден пръстите на ръката и по-конкретно палците постоянно натискат бутоните в извършване на различни дейности. Съгласно дигиталната история и това, което правим на своя смартфон, се дава информация относно това как използваме върховете на пръстите си. Проведеният експеримент включва хора, които използват физическа клавиатура и такива със смартфони.



При първата група се забелязва значително засилена електрическа дейност на мозъка, когато до смартфона се докосват палците, показалците и средните пръсти. Доказва се още, че нивото на активност на мозъчната кора правопропорционално на употребата на мобилното устройство. Всъщност това означава едно нещо, което учените разясняват на всички използващи смартфони потребители. Движенията, които правим с пръстите си, променят сетивната връзка между мозъка и ръцете. Това според учените е убедително и категорично доказателство, че мозъкът ни е способен да се адаптира постоянно към промените, които носи развитието на дигиталната техника. Реорганизацията на мозъка е вече факт, а това се дължи на движенията на палците. Опитът наистина е интересен и показва доколко технологиите влияят на хората в наши дни не само на работното място, но и в личен план.

Нов смартфон Revo Plus R455


Предстоящият празничен сезон е чудесен момент да изненадате себе си или близките си хора с ново мобилно устройство. Цените им в момента са по-достъпни от всякога, като смартфоните определено са най-търсените джаджи сред потребителите.Rеvo популярна марка на българския пазар, която не спира да ни изненадва с премиерата на елегантни, атрактивни и добри продукти. Ако искате да се сдобиете с бърз смартфон,  впечатляваща камера и дълъг живот на батерия ви съветваме да обърнете внимание на новият Revo Plus R455. Смартфонът съчетава всички тези характеристики в компактен корпус и има размери от 156х77х8.2 милиметра, а теглото му е 170 грама. Мултимедийното ви съдържание ще изглежда невероятно на големия 5.5-инчов дисплей с технологията OGS, който поддържа резолюция от 960х540 пиксела.
Панелът консумира малко енергия и се справя повече от добре на пряка слънчева светлина, което превръща RevoPlus R455 в перфектен избор за сърфиране в интернет, писане на имейли, редакция на текстови документи и гледане на видео. Тънкият форм фактор на смартфона е допълнен от елегантен корпус в черно и бяло, като той оперира с Android 4.4 KitKat OS. Aко сте любител на игрите и работите постоянно с много приложения можете да сте сигурни, че RevoPlus R455 ще оперира гладко дори като сте отворили няколко програми. Моделът гарантира висока производителност, благодарение на четириядрения си MediaTek MT6582 процесор с тактова честота от 1.3GHz. Смартфонът също така включва поддръжка на две SIM карти и ще изненада любителите на фотографията с възможностите на своята 13-мегапикселова камера. Селфи снимките ви ще привличат сериозно внимание в социалните мрежи благодарение на 5МР сензор в предната част. Устройството разполага със сензори за околна светлина и близост и също така има батерия с капацитет от 3100mAh, която ще ви гарантира достатъчно дълго време, за да свършите ежедневните си задачи.


 


понеделник, 12 януари 2015 г.

Колко е издържливостта на батерията на Revo Master 850


  Днес редица смартфони съчетават различни функции, които правят ежедневието на потребителите значително по-лесно и разнообразно. Браузването и следенето на профилите ни в социалните мрежи са само малка част от нещата, които сме в състояние да правим по всяко време на денонощието. Revo Master 850 Octacore Kitkat е смартфон, който в пълна степен може да покрие нуждите и вкусовете на всички потребители, ето защо той е отлично решение за дома или работното място. Лион акумулатор се грижи за захранването на това мобилно устройство, като неговата мощност има впечатляващи размери. По отношение на дисплея, има много интересни неща, които потребителите трябва да знаят. Така например при нормална работа се използва сензорът за заобикаляща светлина, който автоматично регулира яркостта на екрана.



Практиката показва, че в голяма част от случаите потребителите използват не повече от 35 процента от яркостта. Диагоналът на настоящия смартфон е в размер на 5 инча, а размерите на резолюцията са 1280 х 720. Размерите на дисплея винаги имат огромно значение поради простата причина, че именно екранът е един от основните консуматори на енергия. Друг сензорен консуматор на енергия е светкавицата. Важно е да се знае и колко е продължителността на живота на батерията. В случая с този смартфон, както и с много други, се влиза в Андроид приложението за нея. Информирайки се за показателите и състоянието на батерията, всеки потребител може да прецени дали очакванията му са оправдани. Този смартфон е сред тези, които няма да разочароват техните притежатели.

Revo Joy – смартфон за забавление


Макар че коледните и новогодишните празници вече отминаха, еуфорията от тях със сигурност не е напуснала голяма част от потребителите. Освен това някои още не са избрали подарък за себе си или близките си. Тъй като смартфоните са отлична опция в това отношение, съвсем логично изниква въпросът, свързан с избора на устройство. Поради факта, че смартфоните съчетават в себе си таблет, телефон и фотоапарат, много хора са склонни да получат именно такъв подарък за празниците. Рево Джой е опция, на която определено трябва да се обърне внимание. Предвид размерите на устройството, той спокойно може да бъде определен като практичен и компактен. Побира се лесно във всеки джоб или малка по размери чанта, ето защо пренасянето му не представлява проблем.

Дисплеят на смартфона е оптимален по отношение на нуждите на хората и е в размер на 4.5 инча. Резолюцията определя гъстотата на точките в дисплея, а тя е отлична за правенето на снимки и заснемането на видео клипове. В периферната си част смартфонът има специфично заобляне, което веднага бие на очи и лесно се забелязва. Въпросното заобляне преминава в лицевата част в плавна преливка – там се отчита дебелина в размер на почти седем милиметра. Сензорите придават изключително добре движенията на пръстите на ръката, които те извършват по екрана. Присъствието на ярка екстра също прави внушително впечатление. Не на последно място трябва да се отчетат и цветните панели, които допринасят за атрактивността на продукта и го правят удачен избор за подарък за хора на различна възраст.

неделя, 11 януари 2015 г.

Как да направим по-качествени коледни снимки


Photoshop отдавна е стандарт за редактиране на снимки, но програмата е скъпа и изисква да имате поне малко познания за това как се работи с нея. Да не говорим, че не е на разположение в интернет и за таблети и смартфони – поне засега. Има обаче широк спектър от фото редактори от Adobe, които може да ползвате като например  Photoshop Express, безплатната версия на Photoshop, която можете да използвате и онлайн, и Photoshop Touch – приложение за вашия таблет или смартфон. Pixlr е любим уеб фото редактор и мобилно приложение на потребителите в продължение на години. Сега обаче Pixlr е още по-забавен и мощен инструмент, който може да ползвате на вашия Mac или Windows компютър. Програмата е лесна за използване и бързо ще превърнете вашите снимки в произведения на изкуството. Има също така Pixlr Online Editor.
Ribbet е друг лесен начин за редактиране на снимки онлайн. Просто поставете своята снимка и ще можете да промените размера ѝ, да я изрязвате, завъртате и много повече. Не се налага да сваляте или инсталирате нещо, дори не трябва да се регистрирате, ако не искате. Освен това има и артистична филтри и рамки, от които може да избирате. PicMonkey е отличен, безплатен графичен редактор, който работи във вашия браузър. С него дори може да избелите зъбите си или да добавите приятен загар на лицето си. Възможностите обаче, които ви се предлагат чрез PicMonkey далеч не се изчерпват до тук. Всички тези опции са подходящи за снимки с високо и отлично качество.

Предизвикателства, с които трябва да се справи Андроид ОС


  Android OS е операционна система, която в наши дни се използва от голяма част от потребителите по целия свят. В това число влизат и всички онези, които разполагат със смартфони. Всъщност Андроид не е компания от калибъра на Епъл и Майкрософт – в наши дни тя е нещо много повече. Това практически е най-популярната мобилна операционна система, която днес успешно измести от лидерските позиции останалите си конкуренти. В Интернет се появи информация, свързана с предстоящите пред системата предизвикателства през новата година. Актуализациите и сигурността са поставени на първо място в интересната статия. Андроид устройствата никога не виждат актуализация и сега специалистите са решили веднъж завинаги да се справят с този проблем. Разграничаването е на второ място, защото разликата между много от устройствата е минимална.



На трето място специалистите са решили да обърнат внимание на устройствата за носене. Тези устройства съгласно очакванията на експертите ще взривят пазара през новата година, ето защо това е златен шанс за компанията. Дали обаче тя ще блесне или няма да реализира плановете си, ни предстои да разберем едва с течение на времето. Тъй като потребителите на Андроид като цяло не искат да харчат много пари, на този фактор от компанията също са решили да наблегнат по време на своята работа. Собствениците на iOS устройства харчат четири пъти повече за приложения и аксесоари отколкото собствениците на Android устройства. Затова разработчиците са привлечени именно от тази компания, а това нанася сериозна вреда на платформата на Гугъл. Това са предизвикателствата, с които Андроид ще опита да се справи.

петък, 9 януари 2015 г.

Как да изтрием старите постове във Фейсбук?


  Смартфоните в наши дни се използват често за чатене и сърфиране в социалните мрежи. Добре е да помним, че нищо, което публикуваме във не е защитено напълно и може да е видимо не само от нас и нашите приятели. Вашият профил може да съдържа снимки и статуси от преди години, за които дори да не си спомняте вече, но които могат да ви навредят по един или друг начин. Може например потенциални работодатели да проверят Facebook профила ви преди да ви поканят на интервю. Освен обаче, че може да сте добавили нещо, което застрашава вашата репутация, може същ о така да сте предоставили на хакерите лесен начин да ви навредят.  



Регистърът на дейността показва всичко, което някога сте правили във Facebook. Опцията, която може да бъде открита като кликнете върху стрелката сочеща надолу в горния десен ъгъл е много удобна, но ако ползвате Facebook в продължение на години ще ви отнеме много време да разгледате всички което сте публикували в профила си. Много е вероятно в миналото да сте избрали грешните настройки за това кой може да вижда вашите постове. Промяната обаче на всеки пост ръчно от "Публично" на "Приятели" може да ви отнеме дни. За щастие, Facebook предлага по-бърз вариант. В горната част на страницата, кликнете върху стрелката сочеща надолу и изберете Настройки. След това кликнете върху линка ‘Поверителност‘ в колоната от лявата страна. След това кликнете върху бутона ‘Ограничение на стари публикации’, за да промените настройките за поверителност на всеки пост в профила си на ‘Приятели‘. 

четвъртък, 8 януари 2015 г.

Google+ представи нова интересна функция - Pinned posts




Социалната мрежа Google+ вече се използва от милиони потребители по цял свят, но въпреки това все още не може да се бори с популярността на Facebook в този сегмент. Компанията сега представи нова интересна функция, която се казва „Pinned Posts” и е създадена, за да ни позволи да бъдем сигурни, че дадена публикация ще бъде видяна от хората, които посещават профила ни. Всеки от нас разполага със снимка, видео или друго съдържание, с което искате да привлечете внимание в Google Plus съобщава VentureBeat. Функцията „Pinned Posts” е разработена именно с тази цел и позволява да „закачите“ дадена публикация в най-горната част на профила ви. След като го направите този пост винаги ще бъде показван преди другото съдържание, което споделяте в Google+.

 По този начин можете да сте сигурни, че всеки потребител, който отвори акаунта ви ще види въпросната публикация. От своя страна тази функция може да е доста полезна и за бизнес потребителите, които с нея могат по-лесно да промотират своите нови продукти в социалната мрежа. За да се възползвате сами от възможностите на “Pinned Posts” е необходимо да отворите падащото меню на всеки пост и да изберете опцията „Pin Post”. В заключение ще отбележим, че тази функция е достъпна само за десктоп версията на Google+, но скоро ни очаква интеграцията ѝ към мобилните приложения за Android OS и iOS. Тази услуга за милионите потребители по света е изключително полезна и може да се счита като сигурна крачка напред в развитието на технологиите и всички останали бизнеси.

http://pczone.bg/

Андроид операционната система е лидер при смартфоните



  Смартфоните продължават да регистрират впечатляващи продажби на пазара и са едни от най-търсените мобилни устройства сред потребителите. Анализаторите от IDC сега публикуваха статистически данни от последния си доклад, в който разкриват, че доставките им през тази година ще преминат границата от 1.4 млрд. броя. Андроид ОС е е доминиращата платформа в този сегмент и разполага с дял от внушителните 82.3%, предаде GigaOm. В същото време устройствата с iOS ще реализират продажби от приблизително 178 млн. броя до края на настоящата година. По този начин техния дял ще достигне до 13.8%, като тази внушителна разлика между двете най-популярни мобилни операционни системи ще се запази в следващите поне пет години. рез този период ще купят над 1.4 млрд смартфони с Android OS, докато iOS моделите ще регистрират 240 млн. доставки.



Мобилната платформа на Google ще продължи еднолично да доминира тази пазарна ниша поне до 2018г. Ако сегашните тенденции се запазят можем определено да кажем, че Android OS ще е най-популярния софтуер в индустрията и за още по-дълъг период от време. Една от основните прични за това е популярността на достъпни и висококачествени модели като RevoPhone K850. Лидерството на системата при смартфоните засега е безспорно, но с течение на времето нещата може и да се променят драстично. За нас като потребители ще е интересно да видим как ще се развие ситуацията и в каква насока. Днес едва ли някой може да си представи друга алтернатива, но всичко зависи от работата на специалистите, която извършват по системата.

сряда, 7 януари 2015 г.

Как технологиите помагат за празниците


  Минаха едни от най-хубавите празници през годината – празнуването на Рождество Христово и Нова Година. Това е време за пазаруване, празнуване и почивка в приятелска и роднинска среда. В днешния технологичен свят обаче и празниците са „облагодетелствани“ от напредъка на IT индустрията. Само защото празничната традиция е стара не означава, че за да я спазим трябва да се изтощим напълно. Живеем в 21 век, а технологиите са изключително напреднали и винаги можем да разчитаме на тях. Няколко на брой са начините, по които технологиите могат да ни окажат сериозна помощ по време на празниците. Може лесно и бързо да споделяте празничните си снимки с вашите близки и приятели, ако ги качите в облака. Ето как може да се възползвате максимално от облачните услуги.


Също така 3D принтерите доведоха до революционни промени в области като медицина и инженерство, но те могат да се използват и за забавление. Така например, може да проектирате сами украсата за дома и след това да я принтирате с 3D принтер. Wunderlist е безплатно приложение, което ще ви помогне да управлявате всичките важни задачи, които трябва да свършите преди и по време на празниците. Приложението не е само за създаване на списъци със задачи и подаръци, но също така е и за създаване на напомняния. То е базирано на облака, така че вашите данни да се синхронизират лесно с всички ваши устройства. Видео клиповете в YouTube са чудесен начин да се подготвите емоционално за идващите празници, ако в днешния забързан свят все още не се чувствате празнично. 


Майкрософт се борят със спам


  Спам съобщенията вероятно са най-досадния аспект на съвременното интернет общество след рекламите, които виждаме в уеб сайтовете. Microsoft е една от водещите компании, която инвестира най-много средства, за да се бори успешно с това неприятно явление. Софтуерният гигант постоянно си съдейства с органите на реда, за да открива и идентифицира членовете на големите спам групировки, които оперират в Интернет. Oт Microsoft разработва специален команден център за киберпрестъпления, който да намира в ранен етап по-големите ботнет мрежи. Най-новият компютър, който инженерите на компанията използват, за да подобряват възможностите му се казва Specimen Box. Благодарение на него експертите по сигурността на Microsoft са в състояние да „виждат“ и „чуват“ действията на ботнета и така да предвиждат действията му.




  Информацията се актуализира в реално време и се възпроизвежда на огромен 80-инчов дисплей, а създателите му са добавили сензори, позволяващи да се управлява с жестови команди. Много любопитна функция с името „Cleaving” позволява потребителите да сравняват данните от две различни точки по едно и също време. Все още не знаем с какъв точно хардуер работи Specimen Box, но машината ще има ключово  значение в борбата на компанията със спама. Остава ни да видим дали тази борба ще даде очакваните резултати или проблемът е много по-сериозен, отколкото изглежда. Предвид огромния потенциал на компанията не би следвало този временен дефект да я затрудни, но често в сферата на технологиите изникват непредвидени обстоятелства. В резултат на това се стига до значително забавяне в търсене на ефикасното решение на проблема.



http://pczone.bg/Software

МедиаTек е с огромно значение на пазара за 4G смартфони


MediaTek е един от най-големите производители на процесори за смартфони а разшири значително присъствието си в този сегмент през следващата година. Данните на анализаторите показват, че през настоящата година тя е успяла да реализира продажбите на над 30 млн. устройства с нейните мощни LTE чипове в глобален мащаб. Поддръжката за високоскоростните 4G мрежи е компонент, на който все повече потребители обръщат внимание при покупката на нов смартфон. Данните на анализаторите показват, че през настоящата година тя е успяла да реализира продажбите на над 30 млн. устройства с нейните мощни LTE чипове в глобален мащаб. Поддръжката за високоскоростните 4G мрежи е компонент, на който все повече потребители обръщат внимание при покупката на нов смартфон.



От своя страна тази функционалност ще има ключово значение за стратегията на компанията тъй като тя планира да увеличи значително продажбите на процесори с LTE през 2015г. Данните за тези амбициозни планове бяха разкрити лично от нейния президент, Хсиех Чинг-чианг, който сподели, че през тази година те са генерирали 20% от приходите ѝ. Пазарните наблюдатели са на мнение, че MediaTek е в състояние да достави над 100 млн. чипове с LTE в глобален мащаб през следващите 12 месеца. По този начин тези архитектури ще допринесат за 50% от общите приходи на тайванската компания за годината, което само по себе си показва колко голям е интереса ѝ към подобни решения. MediaTek ще реализират премиерата на новото си поколение 4G базирани процесори през второто тримесечие на годината и те ще имат важно значение за присъствието ѝ в пазара на смартфони.