сряда, 19 септември 2012 г.

Nokia Lumia 920 е първия Windows Phone 8 смартфон на китайския пазар

Според нашите чуждестранни колеги, първият смартфон на китайския пазар, който ще се управлява от операционната система Microsoft Windows Phone 8, ще бъде Nokia Lumia 920. Новият апарат ще бъде достъпен чрез най-големия местен мобилен оператор China Mobile и ще поддръжка китайския стандарт мобилна мрежа TD-SCDMA.

Що се отнася до характеристиките на Nokia Lumia 920, то за сега е известно, че устройството ще бъде оборудвано с 4.5-инчов сензорен Nokia PureMotion HD + екран, на базата на IPS технологията с поддръжка на формата WXGA (работна резолюция от 1280 х 768 пиксела). Апаратът ще предложи на бъдещия си собственик 1 GB RAM, 32 GB вградена памет, 8-мегапикселова задна камера с LED светкавица, Carl Zeiss оптика и поддръжка на технологията OIS PureView; възможност за заснемане на видеоклип с Full HD 1080p резолюция при 30 кадъра в секунда.

Освен това, Nokia Lumia 920 е надарен с 1,2-мегапикселова предна камера (видео запис с резолюция 720p), WiFi-адаптер (802.11 a/b/g/n), модул Bluetooth 3.1 и ресивър A-GPS/GLONASS и безжичната високочестотна технология с малък обсег на действие Near Field Communication. Също така, производителят е предвидил в този апарат и порт Micro-USB, 3,5-мм аудио жак, акселерометър, сензор за близост, сензор за осветление и жироскоп, а за продължителната автономност на Nokia Lumia 920 ще се грижи 2000 мАч батерия.


 
 
 
От : www.kaldata.com

виж още новини на: http://smartphones.bg/ 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар