вторник, 30 октомври 2012 г.

Неизвестните факти около Windows Phone 8



Microsoft разкри останалите неизвестни около Windows Phone 8
Точно по план, Microsoft анонсира останалите неизвестни детайли за Windows Phone 8 и обяви кога ще започнат продажбите на телефоните с новата платформа. По-долу са основните акценти, върху които се фокусира Microsoft, но промените са много повече и засягат почти всеки един аспект от работата на WP8.

Персонализация

Компанията акцентира върху начина, по който Windows Phone 8 позволява на потребителите да персонализират смартфоните си, така че да отговарят максимално на техните нужди. Запазени са плочките върху основния екран, но вече е добавена опция за промяна на размера им в три различни големини. На разположение са 20 различни цветови варианта за промяна на цветните акценти в интерфейса, а потребителите могат да поставят върху основния екран разнообразно съдържание като предпочитани контакти, приложения, музика, игри, снимки и т.н. Информацията в плочките (Live Apps), които са своеобразни уиджети, може да се обновява в реално време, а освен това те могат да бъдат добавени и към екрана в заключено положение.

Детски кът

Една от иновативните функции в Windows Phone 8 e така нареченият "Детски кът" (Kid's Corner). Идеята е, че много хора позволяват на децата си, а и на други хора да играят игри или да ползват определени приложения на телефоните им. В същото време никой не би искал тази игра да прерасне в някоя нежелана сметка към мобилния оператор, породена от нежелан достъп до интернет, инцидентни обаждания, изтриването на съдържание или покупка на приложение.

Именно тук се намесва специалният детски режим, а при настройването на функцията можете да определите кои приложения и игри ще са достъпни в него. Също така можете да ограничите достъпа до определени медийни файлове, които не желаете да бъдат гледани от децата ви или от непознати. Магазинът Windows Phone Store изобщо не е достъпен, а също така е невъзможно да бъдат правени покупки от самите приложения, което е добра новина за опарили се родители.

Internet Explorer също е изключен от достъпните функции в този специален режим, като може да бъде отварян само чрез линкове от приложения, но дори и в този случай браузърът няма да предлага пълната си функционалност и няма да може да бъде използван за посещения на други сайтове извън първоначално отворените. Самото дете може да си персонализира "Детския кът" с отделен тапет или фонов цвят. Връщането обратно към нормален режим на работа на телефона се извършва с въвеждането на парола, която, естествено, е добре да бъде пазена в тайна от подрастващите.

Частни чат стаи

Функцията Rooms позволява създаването на частни групи от потребители с Windows Phone 8 за провеждането на затворени чат сесии. Така може да комуникирате само с определени приятели или с членовете на семейството си и да споделяте с тях записи от календара, снимки, видео, списъци за пазаруване и т.н. Достъпът до тези стаи става само с покана.

Data Sense

За предпазване на потребителите от нежелани сметки за мобилен интернет, Windows Phone 8 разполага с функцията Data Sense. Тя позволява компресирането на снимки преди зареждането им в телефона, преминава към Wi-Fi мрежи, ако има налични такива и контролира потреблението на мобилен интернет при наближаването на зададения предварително лимит. Дава и информация колко данни се използват от различните приложения и известява потребителите при наближаване на лимита.

NFC

Windows Phone 8 включва нов електронен портфейл, който дава възможност за съхраняване на информация за различни платежни средства (дебитни и кредитни карти) или членски карти и използването им само при докосване на телефона чрез използване на технологията NFC.

Приложенията

Microsoft обяви, че в Windows Phone Store вече има над 120 000 приложение, а до Коледа в него ще се появят игри като Angry Birds Star Wars, Cut the Rope Experiments, Disney's Where's My Water, LivingSocial, Temple Run, Urbanspoon и др. В началото на следващата година WP8 ще получи и интернет радиото Pandora, което ще осигури за година достъпа до музика без реклами. На събитието стана ясно, че скоро за потребителите на WP8 ще са достъпни не само нова версия на Skype, която ще е интегрирана в телефонния указател, но и обновени приложения от Facebook и Twitter.

Интеграцията

Не беше пропусната и възможността за съвместна работа на Windows Phone 8 с Windows 8, чиито продажби започнаха преди броени дни. Двете платформи използват едно и също ядро и освен това споделят много от услугите на компанията. Така например благодарение на интеграцията на облачната услуга SkyDrive ще е възможна съвместната работа на Windows Phone 8, компютри с Windows 8, Microsoft Surface и Xbox 360. Например, ако започнете да редактирате документ в телефона си, когато се приберете у дома, ще можете да продължите през компютъра. Няма проблем и да получите достъп до своята музика и плейлисти.

Телефоните

Продажбите на първите телефони с Windows Phone 8 от Nokia, Samsung и HTC започват още този уикенд, като първи ще ги предложат европейските оператори, а по-късно и щатските. Nokia вече обяви, че доставките на Nokia Lumia 920 и Nokia Lumia 820 са започнали и през тази седмица ще достигнат до оператори и магазини. Първо могат да ги очакват потребителите в Англия и Франция, а след това в Русия, Германия и други избрани пазари.

От: www.mobilebulgaria.com

виж още новини на: http://smartphones.bg/ 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар