четвъртък, 8 ноември 2012 г.

Спадане на приходите с 61% през октомври отчете HTC


Тайванският производител на мобилни устройства HTC не успява да обърне курса си към спасителния бряг на по-високи печалби и продажби и за пореден път обяви слаби финансови резултати.
Както пише местното издание Digitimes, през октомври приходите на HTC са намалели с цели 61% на годишна база до едва 588 млн. долара (460 млн. евро), което е най-ниска стойност от много месеци насам. Миналата година през същия месец постъпленията са били 1,5 милиарда долара. Спрямо предишния месец пък спадът е от 18,55%. Общите приходи за първите десет месеца на годината спадат с 39,7% на годишна база.

По всичко изглежда, че HTC, за която работят над 15 хиляди души, а оборотът й за миналата година беше 9,449 млрд. долара, няма да успее да достигне прогнозните приходи, заложени в годишния финансов план, макар че все още има малък шанс това да стане през последните два месеца от годината, които са празнични и обикновено генерират много покупки.
Компанията разчита основно на операционните системи Windows Phone и Android. HTC обаче е стана жертва на слабата популярност, която има мобилната операционна система Windows Phone и това засяга приходите. Подобно е и положението на Nokia.
И въпреки че в тестовете флагманският смартфон One X+ се държи доста убедително, продажбите му не вървят добре, защото прекият му конкурент Samsung Galaxy S III е по-евтин, а и iPhone 5 продължава да се радва на огромна популярност.
Автор: Бойчо Попов
 

Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар