вторник, 13 ноември 2012 г.

За Коледа, искаме таблети

 Това признават 59% от анкетираните в скорошно проучване на PriceGrabber, което потвърждава, че най-желаните таблети са тези на Apple.

Това, че таблетите стават все по-популярни, вече е очевидно за всички, а някои агенции за анализ дори предвиждат умопомрачителни ръстове за продажбите на тази тип техника най-малко до 2016-а година. Дали е уместно да се прогнозира чак толкова напред е спорен въпрос, но поне за настоящия момент едва ли някой може да отрече очевидното. Потвърждава го и неотдавнашно проучване на известния сайт PriceGrabber, който следи отблизо цените и пазаруването в Интернет и в случая "открива топлата вода" с близкия до ума факт, че за предстоящите празници потребителите искат за подарък таблет, а не някакъв вид РС. Поне това твърдят 59% от анкетираните във въпросното проучване на сайта.
Още по темата

tablets
Подробности за обхвата на изследването не се споменават, но се изтъкват други резултати, които, общо взето също отговарят на очакванията, предвид някои неотдавнашни проучвания на IDC за таблет пазара. Такъв например е фактът, че най-желаните таблети продължават да са тези на Apple: 63% от респондентите отдават предпочитанията си на моделите iPad 3 или iPad 4, като 24% биха искали iPad mini. Други 22% от анкетираните във въпросното проучване искат за Коледа Samsung Galaxy Tab, а още 20% - Amazon Kindle Fire HD. За новите таблети Microsoft Surface засега гласуват само 13% от анкетираните (а сумата от резултатите надхвърля 100%, защото е било възможно посочването на повече от един отговор).
PriceGrabber привежда резултати и само за т.нар. бюджетни таблети, в които отново води Apple iPad mini — с 45% от потребителските предпочитания, аргументирани с нещта като портативност, компоактност и достъпна цена. Тук на второ място е класиран таблетът Amazon Kindle Fire HD с 27% от гласовете, а третото място си делят Google Nexus 7 и Amazon Kindle Fire.
Всъщност според много пазарни наблюдатели една от главните причини за растящата популярност на таблетите са не толкова многото предлагани модели, колкото появата на по-евтини устройства – такива с цени в диапазона $200 - $300.


От: http://pcworld.bg

Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар