вторник, 6 ноември 2012 г.

LG иска по-висока продажна цена на смартфона Nexus 4 от Google

Няколко дни след направения буквално в окото на бюрата Санди анонс на новия "гугълфон" LG Nexus 4 (дебютирал заедно с таблета Nexus 10) станаха ясни и цените на новия флагмански смартфон за Стария континент, където Google ще започне да продава апарата от 13 ноември на цени €300 или €350 в зависимост от обема на флаш паметта (8 или 16 GB). Междувременно стана ясно, че LG Electronics ще предлага флагманския си модел и самостоятелно, но на съвсем друга цена. Поне така твърди онлайн ресурсът The Next Web, като се позовава на Facebook страницата на испанската компания за продажби на дребно Phone House. Според публикуваната там информация, LG възнамерява да предлага Nexus 4 на цена от 600 евро.

LG Nexus 4


Това без съмнение е предизвикало гнева на испанските потребители, които са готови да се откажат от новия Nexus смартфон, но сериозни протести отправят и италианците на местната Facebook страница на LG Mobile, изразявайки не по-малко възмущение от ценовата политика на корейския гигант. А напоследък към протестите се присъединяват и потребителите от Австрия, където засега LG предлага само 16-гигабайтовата версия на апарата срещу €550.

LG Nexus 4


Мотивите на LG за това пазарно решение не са ясни. Като се има предвид функционалността на смартфона, добрите първоначални отзиви и неговите характеристики (4-ядрена SoC система Qualcomm APQ8064, работеща на 1,5 GHz, 2 GB оперативна памет, 4,7" IPS+ HD-дисплей и т.н.) дори почти двойната цена може да мине за оправдана. На фона на предложението на Google обаче този аргумент отпада изцяло и, според аналитиците, може да има сериозен негативен ефект не само за продажбите на Nexus 4, но и за взаимоотношенията между LG и Google.
Засега от LG не са коментирали разминаванията в ценовата политика по отношение на Nexus 4.


От: pcworld.bg


Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар