сряда, 14 ноември 2012 г.

Гъвкави дисплеи от Samsung


Изданието The Wall Street Journal, позовавайки се на източник, запознат със ситуацията, съобщава, че Samsung Display планира да започне масово производство на дисплеи с пластмасова основа, вместо стъкло. Това ще направи мобилните устройства по-трайни и гъвкави.

Дисплеите ще се основават на технологията OLED (в тях ще използват светодиоди). Тази технология позволява създаването на тънък панел с използването на пластмаса като основа, която може да се изкриви без да се счупи електрониката. Тези панели също са по-леки в сравнение с тези, които използват стъкло. Съобщава се, че разработката на гъвкави OLED-матрици продължава вече няколко години.




Анализаторът от компания Shinyoung Securities, Ли Сен-Чул смята, че използването на пластмаса, вместо традиционната стъклена подложка ще доведе до намаляване на себестойността на мобилната продукция и ще я разграничи на пазара.

The Wall Street Journal съобщава също, че в момента Samsung Display се намира в заключителния етап от разработването на иновационните продукти. Корейската компания планира да стане първият в света производител на гъвкави панели, започвайки масовото им производство още през първата половина на следващата година.



Ли Чанг-Хон, вицепрезидент на Samsung Display, разказва, че в момента компанията вече е доставила пробни образци на някои от своите партньори. Въпреки това, той не уточнява точната дата за появата на първите устройства с гъвкави дисплеи.

Припомняме, че компания Samsung Display е създадена през юли 2012 г. чрез сливането на производителя на екрани за мобилни устройства Samsung Display Mobile и компания S-LCD, производител на LCD панели за телевизори. Резултатът е най-големият в света доставчик на дисплеи, 100% собственост на компания Samsung Electronics.


Вижте повече: www.kaldata.com


Виж още новини в блога на: http://blog.smartphones.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар