вторник, 27 ноември 2012 г.

Ще стане ли ZTE Apache първия осем - ядрен смартфон

 Китайския производител ZTE може да пусне първият смартфон с осем – ядрен процесор на пазара. Това бе съобщено в интернет от китайския сайт China Times, и според тях това може да стане факт през първите 6 месеца на 2013г. Името на 8 – ядрения смартфон се очаква да бъде ZTE Apache, а самия процесор да е MT6599 на фирмата MediaTek. В борбата за това какъв процесор да се вгради в новия смартфон, MediaTek е успяла да се пребори и да предложи по-добри условия от основните производители на процесори за мобилни устройства - Qualcomm и NVIDIA, и макар процесорите на MediaTek да не са с по-добра производителност от тези на гигантите, те са с доста по-конкурентна цена от тях.
ZTE-Mediatek-eight-core-processor
Освен 8 – ядрения си процесор ZTE Apache се очаква да притежава и Full HD дисплей с резолюция 1920 x 1080 пиксела, 13 – мегапикселова камера и  да работи в мрежите от стандарта WCDMA/4G LTE/TD-SCDMA.
Носят се и слухове, че и все още непредставения Samsung Galaxy S4 ще бъде с осем ядрен процесор, но за това можем само да гадаем и да чакаме изложението CES през 2013 година, където много от тайните ще бъдат разкрити.


Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар