понеделник, 3 декември 2012 г.

Особеност на смартфона Lenovo IdeaPhone A586

Гласовото управление на устройствата - това вече не е феномен, а реалност. Подобна функция съществува в много мобилни устройства, но те не могат да разпознават гласа, който ги командва. Въпреки това, сред смартфоните съществува такъв, способен да отличи гласа на притежателя си - това е новият китайски моноблок Lenovo IdeaPhone A586.

Собственикът на апарата може да го настрои така, че сензорният екран да се отключва само от звука на гласа му. Тази технология е предоставена от компания Baidu, която я е разработила самостоятелно в собствен научно-изследователски център. При работата са помагали също и специалисти от Сингапурската агенция за наука, технологии и научни изследвания. Смартфонът Lenovo IdeaPhone A586 е предназначен за китайския вътрешен пазар, но може да се поръча онлайн с доставка и до други страни. Продажбите започват на 12 декември, но данни за цената все още няма.




Списъкът с характеристиките на модела включва 512 MB оперативна памет, 4 GB флаш-памет и двуядрен процесор с честота 1,2 GHz от компания Qualcomm. Наличието на такива компоненти предполага ниска цена на устройството. Предният панел на смартфона е зает от екран с диагонал 4,5 инча и резолюция 854 х 480 пиксела, редом с който е разположена и предна VGA-камера. Основната камера записва Full HD-видео и прави 5-мегапикселови снимки. Тя е подсигурена със светкавица и автофокус, така че качеството на полученото съдържание е приемливо добро.

Самият смартфон е с абсолютно класически дизайн и притежава корпус с дебелина 10 мм. IdeaPhone A586 работи под управлението на операционна система Google Android 4.0.

 
 
 
 
От: www.kaldata.com

                                    Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар