четвъртък, 10 януари 2013 г.

Предвижда се промяна в закона, която гласи, че ако потребител иска да смени мобилния си оператор преди края на договора, той ще дължи неустойка не повече от 50% от стойността на месечните си такси

Когато потребител иска да смени мобилния си оператор преди края на договора, той ще дължи неустойка не повече от 50% от стойността на месечните си такси. Това предвиждат проекто - промени в Закона за електронните съобщения, съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски пред ТВ7.

Друга предвиждана промяна е компаниите да бъдат задължени  да предупреждават с sms-съобщение клиентите си, когато се сменя операторът. Министърът посочи, че тази промяна е много важна както за хората, които пътуват в чужбина, така и за живеещите или пребиваващите в крайграничните райони. Там често се случва сигналът от оператор на съседна държава да е по-силен. Хората без да знаят  водят разговори от територията на България в режим на роуминг и плащат по-скъпо.

Предвидената санкция в този случай е 10 хил. лв. Московски не очаква мобилните оператори да "хитруват", защото в техен интерес е клиентите са получат по-добро, по-коректно и по-адекватно обслужване.

От: www.dnevnik.bg
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар