четвъртък, 10 януари 2013 г.

BlackBerry смартфони през 2013 година


Отдавна знаем, че след официалното представяне на новата си мобилна платформа BlackBerry 10, Research in Motion ще пуснат на пазара два смартфона - един с традиционния за компанията дизайн включващ QWERTY клавиатура и втори - с тъчскрийн. Изглежда обаче плановете на RIM са по-амбициозни. Главният директор на маркетинговия отдел в компанията сподели наскоро, че до края на годината ще бъдат пуснати поне шест смартфона с BB10.

Франк Булбен уточни, че всеки един от шестте модела ще бъде предназначен за различен сегмент от мобилния пазар. Като цяло иначе компанията ще се стреми да направи новите си смартфони налични навсякъде. До момента 150 мобилни оператора по цял свят тестват операционната система като RIM не са подписали "споразумение за ексклузивност" с нито един от тях. Това означава, че едни и същи смартфони ще бъдат разпространявани в мрежата на различни мобилни оператори с цел по-голямата им достъпност.

Освен достъпна, RIM искат да направят новата си платформа и достатъчно интересна, за да отвлече вниманието на потребителите от конкуренцията. Инструмент в това начинание ще бъдат мобилните приложения съвместими с BB10, които, ако компанията изпълни обещанието си, ще бъдат повече от 70 хиляди.


 
 
 
 
От: www.kaldata.com 
 
Виж още новини в блога на: http://blog.smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар