сряда, 13 март 2013 г.

Смартфона Nokia Lumia 928 ще е с метален корпус

Новият телефон ще е по-тънък и по-лек от Lumia 920




Смартфона Nokia Lumia 928 ще е с метален корпус


Още в началото на януари, научихме, че Nokia планира да пусне следващия си флагмански смартфон в напълно метален корпус. А днес изданието The Verge съобщи и нови подробности за устройството.

Очаква се, че новият смартфон, носещ името Lumia 928 (известен преди като "Laser"), ще бъде пуснат в продажба от американския мобилен оператор Verizon през април. Освен това, броят на иновациите говори, че това ще бъде напълно нов модел, а не някакъв рестайлинг на оператора.




Съобщава се, че новият апарат ще получи алуминиев корпус и двойна ксенонова-светодиодна светкавица към 8-мегапикселовата PureView камера. Другото нововъведение в смартфона е поддръжката на едновременна интернет и гласова връзка в LTE (SVLTE) мрежите.

Новият флагман ще е по-тънък и по-лек от Lumia 920 - в най-тънката си точка, корпусът е леко извит, а дебелината е 10.2 мм. Източникът The Verge отбележи, че апаратът ще получи "по-правоъгълен" дизайн (подобно на дизайна на Lumia 720). Екранът е произведен по OLED технологията, а диагоналът и резолюцията ще са същите, като в Lumia 920 (4.5-инчов с 1280 х 768 пиксела резолюция). Няма да има промени и по хардуерната конфигурация - вътре ще присъства двуядрения процесор Qualcomm Snapdragon MSM8960 с тактова честота от 1.5 GHz и 1 GB оперативна памет.

Смартфона Nokia Lumia 928 ще е с метален корпус


Съдейки по броя на промените, почти със сигурност може да се каже, че Nokia Lumia 928 няма да стане чисто операторски телефон. Най-вероятно скоро ще станем свидетели и на анонса на глобалната версия на новия флагман.



От: kaldata.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар