събота, 2 март 2013 г.

Цената на Samsung Galaxy Note 8.0 е известна

 16GB - та версия с поддръжка за Wi-Fi струва 499 eвро




Samsung ще задълбочат значително конкуренцията си с Apple в пазара на таблети след премиерата на най-новото си устройство, а именно Galaxy Note 8.0. Moделът е проектиран от корейският гигант да се съревновава директно с популярния iPad mini и именно заради това разполага със сходни характеристкики с таблета на Apple. Eдинствената въпросителна около премиерата на Galaxy Note 8.0 на пазара бе на каква цена потребителите ще могат да го купят.

От gsmarena, обаче публикуваха данни, разкриващи, че устройството вече може да бъде поръчано в Германия, а неговата 16GB версия с поддръжка за Wi-Fi струва 499 eвро. Същият модел, но с двойно повече памет се продава за 599 евро, а добавянето на 3G свързаност увеличава цената с допълнителни 100 евро. Трябва да отбележим, че това са доста по-високи стойности, в сравнение с iPad mini, който може да бъде купен от онлайн магазина на Apple за 250 и 330 евро респективно за 16GB и 32GB Wi-Fi модел.

Предстои да видим дали това няма да окаже негативно влияние върху продажбите на Galaxy Tab 8.0 на глобалния пазар. Спецификациите му включват 8-инчов дисплей с резолюция от 1280х800 пиксела. 2GB RAM, 5-мегапикселова камера с автофокус и 1,3МР сензор в предната част. Таблетът работи с Android 4.1.2 OS и се захранва от четириядрен 1,6GHz Еxynos 4412 процесор, а теглото му е 338гр., а на нас потребителите не ни остава нищо друго освен да се въоръжим с търпение, за да проследим как ще се развива конкуренцията между Galaxy Note 8.0 и iPad mini на глобалния пазар през 2013г.




От: digital.bg
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар