сряда, 22 май 2013 г.

Как се прави овърклок на HTC One

Максималната поддържана честота на ядрата е 2160 MHz



Четириядреният 1.7 GHz Snapdragon 600 в HTC One му позволява с лекота да се справя както със системата, така и с интерфейса Sense, приложенията и най-съвременните игри. Въпреки това, на истинските маниаци тази производителност не им е достатъчна - за тези устройства е достъпно допълнително ядро, позволяващо да направите вашия смартфон още по-бърз.


 За да се увеличи честотата на процесора в HTC One е бил създаден ElementalX, който е едно от най-популярните странични ядра с поддръжка на "ускорение". Процедурата се е оказала проста - достатъчно е да отключите буутлоудъра и да инсталирате въпросния елемент и да свалите от мрежата един ZIP-файл. Много разработчици на страничен фърмуер, ядра и пачове се опитват да опростят инсталирането и конфигурирането на своите творения. ElemetalX просто принадлежи към едно ново поколение, тъй като след рестартиране предлага на потребителя да избере честотата и режима на превключване.


Максималната поддържана честота на ядрата е 2160 MHz, което е значително повече от стандартните 1,7 GHz и 1,9 GHz, на които работи Snapdragon 600 в LTE-версията на Samsung Galaxy S IV. Този режим обаче за сега не е достатъчно стабилен - след показаните в AnTutu Benchmark 22699 точки, флагманът сериозно загрява и почти веднага след началото на някаква команда се изключва, като дори не реагира и на свързването му към зарядното устройство. За щастие, след два часа и половина HTC One се е включил отново. По-нататъшни експерименти са били извършени на по-ниска честота.

Но разликите между стандартните 1.7GHz и 1.9 GHz в ежедневните задачи почти са невидими - и в единия и в другия режим, мощността на Qualcomm Snapdragon 600 е предостатъчна за бързото сърфиране в интернет, стартиране на приложения и мигновеното превключване между тях. В синтетичния тест AnTutu, "напомпания" One е получил 26 191 точки, което показва, че овърклокът е оказал ефект.

Да, резултатите не са впечатляващи, но това е само началото. Продуктите на Qualcomm често показват огромен потенциал за овърклок и стремежа да се достигне максимална производителност често не спира, дори и да съществува риск от повреда на апарата. Бариерата от 2 GHz е преодоляна, а сега сме в очакване на нов рекорд!






Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/
От:kaldata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар