петък, 10 май 2013 г.

Sony може би ще има смартфон с Firefox OS

Производителите от Alcatel, ZTE и Huawei подготвят смартфони с Firefox OS

 Първите смартфони с мобилната платформа на Mozilla се очаква да дебютират на пазара до края на годината. Досега от компанията обявиха, че устройствата с Firefox OS ще са фокусирани изцяло към бюджетният сегмент и се очаква да имат силно присъствие в развиващите се пазари. Любопитното е, че според последните данни Mozilla ще направи опит да спечели позиции и във високия клас, съобщава liliputing.











Данните за това се появиха след изказване на вицепрезидента на Mozilla, Ли Гонг, който не само потвърди тези планове, но също така разкри и, че Sony ще се ангажира също с мобилната и платформа. Всъщност именно японският бранд вече работи върху собствен смартфон с Firefox OS, който ще е оборудван с хардуер характерен за високия клас. Можем да очакваме устройството да разполага с характерния за компанията елегантен дизайн и висококачествена камера.



Всъщност техническите спецификации на въпросния смартфон не са известни, но със сигурност модел с логото на Sony има потенциал да привлече вниманието на потребителите към платформата. Досега Alcatel, Huawei и ZTE потвърдиха, че подготвят смартфони с Firefox OS, но всички те се очаква да са проектирани за ниския ценови сегмент. Ще бъде интересно да видим дали първият модел на Sony с платформата може да се превърне в успешен продукт.




От:digital.bg
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар