четвъртък, 6 юни 2013 г.

Три нови двусимови смартфона представи Gigabyte на Computex 2013

  Два от моделите са с четириядрени процесори  MediaTek





  Gigabyte донесе на изложението Computex 2013, което се провежда тези дни в Тайван, три смартфона с поддръжка на две SIM-карти, получили названия Gigabyte Maya, Gigabyte Sierra и Gigabyte Simba. Апаратите имат някои общи характеристики, включително пластмасов корпус, IPS дисплей, 1 GB оперативна памет и Android 4.2 Jelly Bean в качеството на операционна система (без никакви добавки към интерфейса от страна на производителя).







Първите два модела са получили четириядрени процесори от MediaTek (това е всичко, което е уточнено) с тактова честота 1,2 GHz, а последният работи на платформа Qualcomm Snapdragon 400 с двуядрен процесор Krait. И Gigabyte Simba, и Gigabyte Sierra притежават 5-инчови HD екрани, докато дисплеят на Gigabyte Maya е с резолюция 960 х 540 пиксела при диагонал от 4,5 инча. Във всеки случай, Full HD флагмани сред представените смартфони няма.



Въпреки факта, че и трите устройства се позиционират от производителя като достъпни предложения на пазара, конкретна цена не се посочва. По мнението на някои от посетителите на изложението, запознали се с трите модела, в тях са използвани висококачествени IPS панели с широк ъгъл на видимост - не всеки подобен смартфон може да се похвали с такъв екран. За съжаление, компанията не разкрива приблизителното време за постъпване на триото в продажба, но съобщава, че апаратите ще бъдат на разположение в Азия и Източна Европа.



kaldata.bg
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар