петък, 18 юли 2014 г.

Най-забележимите нови възможности на новият Android L


Ето и седемте най-впечатляващи нововъведения в новата версия на Андроид





Google официално обяви Android L. Това е една голяма надстройка на операционната система. Новата операционна система разполага с може би най-големите промени в Android, от както той бе пуснат през 2008 година. От днес е налична версия за преглед от разработчици. Android L разполага с нов и елегантен потребителски интерфейс, по-добра производителност и поддръжка на няколко платформи.  Имаме подобрения по отношение живота на батерията и по-дълбоката интеграция на приложенията с устройството. Все пак има още нови неща, които няма как да опишем с едно – две изречения. Ето и топ 7 от възможностите на Android L.


new-android-l-anonce-1

 

Нов Интерфейс: Материален дизайн


new-android-l-news


Android L добавя в операционната система един сериозен фейслифт., благодарение на новия материален дизайн на Google. Той е направен да работи с няколко вида устройства, като това включва от телефони и таблети до лаптопи и телевизори. Интерфейса поддържа стойности за елевацията, сенки в реално време и светлина. Това ще позволи на обектите, с които взаимодействате да изглеждат сякаш ли плуват на екрана.
Операционната система изпраща анимирани отговори при докосване. Например когато натиснете някой бутон на екрана, ще видите бърза анимация, която да ви увери, че сте го направили. Има анимации когато превключвате между приложения. Това дава по-последователен вид на системата. Това е абсолютната противоположност на плоския интерфейс на iOS.

Подобрени известия


new-android-l-news-masage

 В допълнение на подобрения си интерфейс, Android L включва и подобрени известия. Потребителите сега могат да дърпат надолу чекмеджето за известия от екрана за отключване и с двойно докосване да отидат в даденото приложение. Другото, което е ново за Android L е, че той разполага нова функция за известяване, която се нарича Heads-up.
Опцията предлага поп-ъп известие в горната част на екрана, което може да приемете или да отхвърлите без да трябва да напускате приложението, в което сте. Ако играете на някоя игра и получите обаждане, ще видите балонче отгоре, от което ще можете да отговорите или да затворите, без да нарушавате играта си.


Разпознаване на потребител


Android L е по-лесен за отключване, тъй като не се налага постоянно да въвеждате пин или да изпълнявате схема за отключване на екрана. Ако имате часовник Android Wear, например, вашето Android L устройство ще го разпознае и ще позволи да бъде отключвано само с натискането на бутона за захранване. Ако преместите часовника от Android L, системата ще помисли, че някой друг се опитва да отключи телефона ви  и ще го прикани да го направи по стандартния начин.

Редизайн на Последни Приложения


new-android-l-news-apss

 Менюто за последно ползвани приложения получава своят генерален римейк с Android L, макар и да не го смятаме за най-голямата промяна. Страницата сега показва приложенията и раздели отворени в Google Chrome под формата на тесте с карти. Ако отворите нашият уеб сайт през Chrome и излезете от браузъра, той ще може да бъде достъпен през менюто за последно използвани приложения рамо до рамо с останалите записи. Според Google, това влияе добре на мултитаскинга, тъй като няма нужда да отваряте приложението Chrome, всеки път когато имате нужда от дадена страница.

 

Индексиране на приложение


new-android-l-news-index

Google прави по-лесен достъпа до вашите приложения от Chrome, благодарение на новата функция за индексиране на приложения в Android L. На пример, ако потърсите ресторант в Chrome и разполагате с приложението OpenTable в телефона, Chrome ще разпознае тази програма на устройството ви и ще я включи в резултатите от търсенето ви. Кликването на линк към някой ресторант ще отвори директно страницата му в OpenTable. Кажете чао на многократните операции и копирането на информация от едно приложение в друго.

Подобрение в производителността


new-android-l-news-proizvoditelnost


Android L не разполага само с подобрения в софтуера си. Обновлението ще донесе и по-добра производителност на Android устройствата. Това включва и поддръжка за 64-битова архитектура. Google обещава и да представи нова опция на системата, която се нарича Android Extension Pack. Тя ще донесе графики на ниво компютър в мобилните устройства. Ще можем да виждаме неща, които зависят от геометрични шейдъри, мозаечност, компютърни шейдъри и ASDC текстурна компресия. Основното, което Google иска да предложи с това е, възможността да играем компютърни игри в джоба си. Това може да е генерална стъпка в развитието на платформата и нейното утвърждаване като лидер в дългосрочен план.


 

Живот на батерията


new-android-l-news-batery-long-live


  И накрая, но не на последно място. Android L се очаква да донесе и някои сериозни подобрения по отношение на живота на батерията. Това е стане посредством проекта на Google, Volta. Това ще вгради в телефона оптимизатор на ползването на батерията, който сам ще разбира кога имаме малко енергия. Приложението ще намаля автоматично натоварването на процесора и яркостта на екрана. Разбира се има и още механизми, но тепърва ще разберем какви са възможностите на приложението. Според разработчиците, тази програма може да ви осигури без проблем още час и половина работа, когато най-много имате нужда от нея.



Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

1 коментар:

  1. imam telefon cat b15 i vav ramkite na edin mesec dava samo defekti a serviza nego podmenq sas nov .a ot magazina kazvat 4e trqbva dase zameni sas nov.no nikoi nego interesuva ...palen bokluk.....gledat dati vzemat parite sega vivatel i bulgram smqtam daim napravq malko reklama po internet nesa loqlni sas svoite klienti ne kopuvaite bokluci za dosta pari.....

    ОтговорИзтриване

Напишете коментар