петък, 7 ноември 2014 г.

Ще се завърне ли отново Нокиа на пазара за смартфони?


Макар че една от най-големите компании в сферата на технологиите Nokia вече официално продаде бизнеса си, за много потребители тя си остава на първо място по тяхното производство. Едновременно с това обаче в медиите се появи информация, че предстоящите хардуерни устройства на гиганта ще ползват единствено бранда Lumia. Това може да се окаже повратният момент за компанията в дългосрочен план. Въпросът сега е окончателно ли една от най-известните компании слиза от сцената или все пак упорито подготвя премиерата на нов смартфон. За всички потребители по целия свят ще е повече от интересно да наблюдават развоя на събитията, защото гиганта дълги години е един от най-успешните производители на мобилни устройства. Вероятно за много потребители стана известно определението, което компанията сама си даде преди известно време. Тя се нарече „най-ценният и разпознаваем сред потребителите бранд в пазара на смартфони и мобилни телефони“. Дали обаче това е така, ще стане ясно само ако компанията продължи да произвежда.


Тази фраза обаче ни кара да се замислим, че все пак от Nokia не са се отказали от пазарната ниша на смартфоните. Покупката на Devices and Services дивизията oт Мicrosoft обаче е свързана с клауза, която важи до 2016 година. Тя е свързана със забраната на компанията да използва своето име в този сектор. Ето защо наистина ни предстои да видим какво ще се случи с производителя, който официално обяви слизането си на пазара с продажбата на собствения си бизнес. В следващото десетилетие името на гиганта могат да използват единствено мобилни телефони, произвеждани в този период. Що се отнася до смартфони обаче, това не е възможно. От всичко публикувано в онлайн медиите става ясно, че практически Nokia няма да може веднага да се завърне на пазара. Дори и да има такова намерение, гигантът ще трябва да почака най-малко още две години. За този период от време много неща на пазара ще се променят, ето защо тогава ще е интересно да видим дали евентуалното завръщане на производителя ще предизвика фурор и дали продуктите ще предизвикат масов интерес сред потребителите в световен мащаб.
Android OS е най-популярната и известна мобилна платформа към настоящия момент. Това е важен за отбелязване факт предвид евентуалното намерение на компанията да заложи на сегашната стратегия. Ако това наистина стане, очакванията са компанията да насочи вниманието си именно към въпросната платформа. Неоспорим факт е, че Nokia е една от най-харесваните компании не само в страната, но и навсякъде по света. Ето защо милиони потребители със сигурност ще бъдат повече от доволни, ако гиганта отново стане водещ фактор в индустрията. Какво ще се случи обаче, засега не е ясно и остава загадка. Няма начин за нещата около тази ситуация да не разчуе, когато излезе нещо ново. То веднага ще стане обществено достояние и тогава всички ще бъдат своевременно информирани за плана, който от компанията ще предприемат. Nokia винаги е била и си остава гигант с доказано име, авторитет и възможности. Всички нейни продукти веднага се радваха на огромен интерес още с пускането си на пазара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар