сряда, 4 януари 2017 г.

Кой приложения харчат най-много батерията на смартфона



 От изследването, което се базира на данни, взети от три милиона потребители на Android устройства, става ясно, че KitKat, версията на операционната система на Google, излязла преди повече от три години, все още се използва масово. Samsung все така доминира над Android пазара, като шест от десетте най-популярни устройства, включени в изследването, принадлежат именно на корейската компания, а четири на Sony.

Кои приложения са най-безсърдечни към устройствата? Ако си мислите, че приложението на Facebook е безспорния лидер тук, не сте познали. В класацията за приложенията, които изтощават батерията, като в същото време изискват дисково пространство и влияят на мобилния ви план, първата тройка се заема от Snapchat, Spotify Music и Wattpad Free Books.


Сандро Вилингер от Avast коментира, че докато за приложения, като Snapchat, Spotify и Tinder е нормално да изтощават батерията ви, заради интензивния обмен на данни през интернет, то приложения, като Wattpad, да речем – приложение за четене на книги, не би трябвало да попадат тук, но е явно, че изискват повече, отколкото им е нужно. Сред другите приложения тук, откриваме Google Sheets, Clean Master и приложението на британския вестник Guardian.

Говорейки за оптимизиращи приложения, като Clean Master, то е странно да видим присъствието на този тип програми в подобни класации, но те са тук. Те присъстват и в раздела за най-изтощаващи батерията апликации, които се зареждат при старт на телефона. Две от приложенията на LIONMOBI – Battery Saver и Optimize Cleaner попадат сред десетте приложения, зареждащи се при старт, оказващи негативно влияние на батерията. Стоковите приложения на Samsung, като Link и Beaming услугата, WatchON и приложението, отговарящо за доставката на обновления за Android, се допълват от фитнес приложението Pedometer на tayutau, ChatON и Navigation Shortcut. Facebook присъства в челното място на приложенията, зареждащи се при старт, които влияят негативно на общото представяне на устройството. Освен обичайните заподозрени – Facebook Messenger, Google Maps и Instagram, тук се появява нов участник – musical.ly. Именно музикалната услуга измества мобилната версия на Facebook от лидерската позиция по отношение на приложенията, които изискват най-много дисково пространство. Google Chrome, Skype, Facebook и Google Maps са редовните участници в своеобразната класация. И в класацията за най-безпощадни към мобилния ви интернет план (които се зареждат със старт на системата) Facebook вече не е първи. Приложението е изместено от 2chmate – друга апликация, свързана със социална медия. Мобилната версия на MalwareBytes е на трето място, а Yahoo Japan и Instagram запазват „добрите“ си позиции отново.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар