четвъртък, 25 февруари 2021 г.

Как да почистим и дезинфекцираме смартфона си

 



 

  В тези дни хората сериозно се притесняват от коронавируса, както и от всякакви други сезонни грипове и заболявания, които постоянно витаят във въздуха. С наближаването на пролетта организмът е изморен и е с отслабена имунна система е по-лесна мишена за тези вируси, затова допълнителната дезинфекция на смартфона е препоръчителна дори и да става дума за превенция. За доброто почистване на телефона, различни Интернет източници ни дават няколко практични съвета как да направим това лесно. Важното е да се уточни, че това са съвети, които само намаляват риска вируси да се задържат дълго време върху смартфона, както и няма гаранция за напълно дезинфекциране на самите устройства. Да не забравяме, че колкото по-често почистваме мобилните си устройства, толкова по-добре.

 

Нормално почистване на смартфон

 

  1. За по-обстойно почистване на телефона, можете да направите това с няколко лесни стъпки:
  2. Калъфът на телефона може да се почисти с топла вода и сапун (след като е свален от телефона, разбира се) и да се остави да изсъхне на въздух. Това е подходящо за пластмасовите и силиконовите калъфи. За този от кожа, трябва да се използват специални препарати за третиране на кожа.
  3. Преди да започнем да чистим телефона си, е добре да проверим дали неговият производител не е дал указания в упътването или на сайта си.
  4. С памучен тампон може леко да се почистят портовете и говорителите на телефона. Добре е да се използва качествен тампон, който няма да оставя власинки.
  5. С мека четка за зъби може да се почисти USB-C портът с леки движения.
  6. Кърпичките за почистване на очила са идеални и за почистване на дисплея, особено в комбинация с подходящ препарат. Така може да се третира и гърбът на устройството.
  7. Трябва да се изчака телефонът и калъфът да са напълно сухи преди да се съберат заедно отново.

 

 

За дезинфекция на смартфона 

 

Това почистване не е нужно да се прави всеки ден, а само периодично, понеже отнема време, с което не винаги разполагаме. За по-лесно почистване, можете периодично да почиствате смартфона си и други мобилни устройства с дезинфекциращи мокри кърпички на алкохолна основа или кърпичка или памучен тампон напоен с 70 процентов спирт . Задължително преди това изпробвайте на малък участък от екрана и на самият корпус на смартфона дали тези дезинфектанти, няма да навредят на структурата на материала, от които е изработен телефона. Не трябва да се забравя, че спирта и други дезинфектанти са разтворители, които могат да нанесат повреда върху вашите устройства. Със сигурност не използвайте белина, оцет и други киселини и основи. Тези вещества могат да дезинфектират смартфона Ви, но това може сериозно да увреди смартфоните. Най-добре е смартфонът да бъде изключен и да не е включен към захранването, докато това се прави, както и кърпичката или памучния тампон да не са силно напоени с дезинфекциращ препарат, а само да са леко навлажнени!

 

  Особено удобни за дезинфекция са устройства, които са водоустойчиви. При водоустойчивите смартфони, можете по всяко време да ги измиете с вода и сапун, след което да ги изплакнете с вода. Такива водоустойчиви смартфони можете да разгледате в нашият раздел за водоустойчиви телефони и смартфони

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар