понеделник, 17 септември 2012 г.

Детски таблет от Archos



Компанията Archos представи интернет таблет, предназначен за подрастващото поколение. Модела няма топ характеристики, но за сметка на това има много приложения и игри ориентирани към малките потребители.

Името на таблета е Archos Child Pad. Неговите размери са 223x142x12,2 милиметра и ще тежи 380 грама. Таблета работи с новата операционна система на Android v4.0, притежава 7 инчов резистивен сензорен екран и е с разделителна способност от 800х400 пиксела. Процесора е доста добър за детски таблет - ARM Cortex-A8 с 1GHz тактова честота, оперативната памет е 1 GB, а постоянната 4 GB, която може да се увеличи чрез стандартеният слот за карти microSD. На Archos Child Pad ще може да възпроизвежда Full HD-видео Н.264 и MPEG4 формат, опция която не бива да се пренебрегва, когато става въпрос за тази целева група. Другите функции, които притежава таблета са безжична връзка 802.11 b/g, USB 2.0, камера, микрофон, акселерометър и високоговорител.


Archos_Child_2


Не на последно място трябва да се отбележи ( все пак става въпрос за таблет ориентиран към децата ) приложението Mobile Parental Filter, което ще защити малките потребители от нежелани материали в интернет пространството.


Archos_Child_3


Archos Child Pad се очаква да излезе в най-скоро време на пазара с предполагаема цена от около 100 евро.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар