петък, 21 септември 2012 г.

Състоя се официалното представяне на iPhone 5





 Тази седмица настъпи събитието, което много хора по целия свят очакваха с нетърпение. Сан Франциско беше домакин на официалното представяне на новия смартфон на Apple - iPhone 5 . Вьпреки, изтичането на информация преди официалното представяне на снимки и характеристики, събитието постигна очаквания интерес. От Apple заявиха, че този смартфон е най-красивото нещо, което са правили до сега.

 Новият смартфон iPhone 5 е изграден на базата на новия А6 процесор, който според производителите от Apple е два пъти по-бърз от този на iPhone 4S. За уточнение трябва да се каже, че това се отнася в пълна сила, за iPhone 5 при обработка на графика.

  Както се очакваше новия iPhone 5 е с 4-инчов retina дисплей с разделителна способност от 1136х640 пиксела. При това увеличение на екрана се очакваше дебелината на смартфона да се увеличи, но тя дори намаля на 7,6 милиметра. Аналогично на дебелината, и теглото на новия Phone 5 намаля на 112 грама, спрямо предшественика си iPhone 4S, който тежеше 140 грама.

 Батерията на смартфона е с капацитет 1470 mAh, и е по-слаба в сравнение с тези на основните му конкуренти, но за сметка на това може да осигури 10 часа гледане на видео, 40 часа да възпроизвежда музика и до 225 часа в режим на готовност.


Iphone-5-smartphones-bg


 Официално продажбите на iPhone 5 стартират на 21 септември в САЩ. В България се очаква продажбите да стартират към края на този месец.



smartphones news


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар