вторник, 30 октомври 2012 г.

Samsung Galaxy S4 ще е с свръхмощен процесор

Samsung Galaxy S III се превърна в един от най-мощните смартфони на 2012 година, получавайки четириядрен Exynos Quad процесор с тактова честота от 1,4 GHz. Galaxy Note II е още по-мощен - той има четириядрен Cortex-A9 чип с честота от 1,6 GHz. Логично е да се предположи, че лидерът на следващата година трябва да зарадва клиентите си с още по-впечатляващи характеристики.




Според корейското издание DDaily, Samsung е започнала тестване на новото поколение мобилен чип - Exynos 5450, а неговото масово производство е планирано за първото тримесечие на следващата година. Очаква се, че първото устройство с този процесор ще бъде именно новия флагман Galaxy S4.

Процесорът ще бъде произведен по 28-нанометровия технологичен процес и ще има четири ядра с архитектурата Cortex - A15 с тактова честота 2 GHz. Преходът към 28-нанометровия процес означава повишаване на ефективността и намаляване на енергопотреблението на новите устройства (Galaxy S III и Galaxy Note II, използващи 32-нанометровия чип Exynos 4412 Cortex-A9 с честота от 1.4-1.6 GHz). С този процесор Samsung Galaxy S4 без съмнение ще стане най-мощното в света мобилно устройство.



Спомнете си, че появата на Galaxy S4 на пазара се очаква през първата половина на следващата година. Според слуховете, той ще бъде оборудван с 5-инчов Super AMOLED-дисплей с резолюция от 1920 х 1080 пиксела и 13-мегапикселова камера.

Вижте повече: www.kaldata.com

виж още новини на: http://smartphones.bg/ 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар