сряда, 28 ноември 2012 г.

Новини за IGZO дисплеите на Sharp




Sharp очаква продукти с IZGO дисплей през второто тримесечие на 2013
Sharp се надява, че екрани с тяхната технология IGZO ще се появят в продукти на западни компании през второто тримесечие на следващата година. В интервю за Bloomberg мениджър на Sharp, който е пожелал анонимност, е обявил, че неназована японска компания ще пусне продукти с IZGO в началото на годината, а чуждите фирми ще започнат да използват новите дисплей на Sharp няколко месеца по-късно.

Припомняме, че технологията IGZO (Indium gallium zinc oxide) e голямата надежда на Sharp да се измъкне от финансовите затруднения, в които се намира в последно време. Само за настоящата финансова година японците очакват нетна загуба от 5.5 милиарда долара, като основните причини са силната японска йена и засилената конкуренция, най-вече в лицето на Samsung. Това пък от своя страна доведе до съкращаването на близо 3000 работници във фабриките на компанията.

В същото време IGZO определено има своите предимства, които дават надежди за по-добро бъдеще на японската фирма. Според Sharp технологията намалява разхода на енергия тройно в сравнение с конкурентните продукти, което е голям плюс при съвременните смартфони, които така или иначе имат сериозен проблем с издръжливостта на батерията. Също така дисплеите на японците позволяват по-голяма пикселна гъстота, както и по-прецизно регистриране на докосвания.

За момента обаче индустрията очевидно все още не оценява по достойнство постиженията на Sharp. Единственият продукт с IGZO е тяхната собствена разработка Sharp Aquos Phone Zeta SH-02E. Както е известно, Apple обмисляше използването на IGZO в новия iPad, което в крайна сметка се провали поради съмнения, че технологията не е достатъчно надеждна. От тази гледна точка е интересно да видим кои ще са фирмите, които първи ще се престрашат да пуснат продукти с IZGO в следващите месеци.


От:  www.mobilebulgaria.com


Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар