сряда, 28 ноември 2012 г.

Отлагат пускането на Samsung Ativ S


Samsung бе първият производител, представил смартфон с Windows Phone 8 - Ativ S. Въпреки това, докато другите компании (Nokia и HTC) вече започнаха реализацията на своите устройства, за смартфона на Samsung не се чува нищо.

По едно време във Великобритания се приемаха предварителни поръчки за апарата, с обещанието, че той ще бъде доставен в рамките на 5 дни, но след това тази възможност беше отменена.




Сайтът Sammobile, позовавайки се на проверени източници, съобщава, че Samsung е решила да отложи старта на продажбите за по-късна дата. А по-точно - за 52-та седмица на годината (самият край на декември), като до Европа устройството няма да се добере преди януари.

Причината е много проста - Galaxy S III и Ativ S имат един и същ екран - Super AMOLED с диагонал от 4,8 инча и резолюция 1280 х 720 пиксела. Търсенето на Galaxy S III все още не намалява (вече са продадени повече от 30 милиона броя от това устройство), така че компанията, залагайки, както винаги, основно на Android, е решила да забави продажбите на Ativ S от чисто комерсиални причини - този смартфон няма да се продава толкова добре, както Galaxy S III, но ще "отнеме" от последния част от предвидените дисплеи. Ето защо появата на второстепенния, за Samsung, продукт в търговската мрежа е насрочена за януари, когато "горещият" (празничен) сезон е към своя край.



Припомняме, че Samsung Ativ S получи двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon MSM8960 с честота 1,5 GHz, 1 GB RAM, 16 или 32 GB вградена памет. Смартфонът поддържа честотите 850/900/1800/1900/2100 MHz. Налице са модули Bluetooth 3.0, Wi-Fi 802.11n, Wi-Fi Direct, NFC. Устройството притежава основна 8-мегапикселова камера с автофокус и възможност за запис на 1080p-видео, а също и допълнителна предна 1,9-мегапикселова камера. Капацитетът на батерията е 2300 мАч.

 
 
 
 
 
Вижте повече: www.kaldata.com

                                      Виж още новини в блога на: http://blog.smartphones.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар