четвъртък, 29 ноември 2012 г.

Sony Mobile е номер едно според XDA Developers



XDA Developers избра Sony Mobile за производител на годината
Форумите на сайта XDA Developers са популярно място за всеки, който търси начин да подобри работата на своя телефон или таблет с Android или Windows Phone и не се бои да му инсталира нов софтуер, разработен от опитни ентусиасти. Порталът обяви името на компанията, която получава титлата производител на годината, но това не е Samsung, ако сте си помислили така заради големите продaжби на модели като Galaxy S III и Galaxy Note II.

Титлата на XDA Developers получи Sony Mobile и причините за това са многобройни. От сайта посочват, че до есента на миналата година компанията е имала хладно отношение към разработчиците на неофициален софтуер, телефоните й са били със заключен bootloader, а ъпдейтите до новите версии на Android са били малко или забавени.

Положението обаче се е променило през септември на 2011 г., когато компанията публикува изявление, че вече ще поддържа независимите разработчици на Android, а след пускането на Sony Xperia S в началото на тази година осигури ръководство за отключване на bootloader софтуера и дори пусна изходния код на ядрото на устройството заедно с указания за използването му. От XDA Developers посочват, че нито един друг производител досега не е правил това.

Повече за действията на Sony Mobile, довели до признанието, можете да видите тук:
http://www.xda-developers.com/holiday-guide-2012/oem-of-the-year

От: www.mobilebulgaria.com

Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар