четвъртък, 1 ноември 2012 г.

Дали смартфонът Nexus 4 ще поддържа безжично зареждане ?




Очакваният смартфон на Google Nexus 4 ще поддържа безжично зареждане на батерията си. Информацията идва от изтекли документи с инструкции за употреба на устройството, съобщава технологичното издание CNET.

Nexus 4, който трябваше да бъде представен от Google днес, ще разполага с вграден индуктор в задната си част, разположен между логото на марката Nexus и брандингът на LG, който е производител на апаратите, уточнява CNET.

В няколко страници от изтеклите документи директно се споменава за безжично зареждане, като на няколко места се споменава изрично, че потребителите трябва да използват само "одобрени модели зарядни устройства", допълва изданието.

Изтеклата информация е била забелязана, след като поделението на LG за Австралия инцидентно е публикувало документи, свързани с мобилното устройство, включително и инструкциите за употреба, уточнява CNET.

Същевременно онлайн изданието Pocket-Lint твърди, че мобилното устройство ще се продава само с 8 GB вътрешна памет и няма да разполага със слот за micro-SD карти. Според изданието обаче има вероятност в близко бъдеще да бъде лансирана и версия на Nexus 4 с 16 GB вградена памет.

Допълнително се очаква Nexus 4 да разполага с 4 GB RAM памет, 1.5 GHz процесор Snapdragon, 8-мегапикселова камера на задния панел, както и вградена near-field communication (NFC) технология за безжични разплащания, твърди CNET.

Същевременно компанията Google бе принудена да отмени събитието, на което трябваше да бъде представен новият Nexus 4. Причината е набиращият сила ураган "Санди".

На насроченото за днес събитие се очакваше да бъдат представени и нови варианти на таблета Nexus 7, както и новата версия на операционната система Android.

www.dnevnik.bg


виж още новини на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар