четвъртък, 22 ноември 2012 г.

Новини за Sony Odin и Sony Yuga


Отдавна е известно, че Sony подготвя два нови смартфона с кодови имена Odin и Yuga. По последни сведения, и двете устройства ще имат 5-инчови дисплеи с Full HD резолюция и четириядрени процесори Qualcomm Snapdragon S4 Pro с тактова честота 1,5 GHz.

Нови детайли разкрива един от посетителите на форума xda-developers. Той съобщава, че двата апарата изглеждат почти еднакво, но са с различни размери и функции.




По думите му, "живите" снимки на Yuga действително са достоверни, но снимките на Odin, появявали се досега в мрежата са фалшиви. Двата смартфона ще притежават стъклени предни и задни повърхности. Размерите на Yuga ще бъдат: 138,6 х 71 х 8,1 мм, а теглото - 140 грама, корпусът му ще е прахо- и влагозащитен и най-вероятно устройството ще се продава само на японския пазар (всъщност там защитата от вода е почти задължителна характеристика за всички смартфони).

Размерите на Odin - 131,6 х 69,7 х 9,8 мм, а теглото - 147 грама. Негова отличителна особеност ще бъде наличието на IR предавател - смартфонът ще може да се използва като дистанционно управление за телевизор. Odin ще бъде достъпен и извън пределите на Япония.



В допълнение, посетителят на xda-developers съобщава и времето за постъпване на двата смартфона в продажба. По думите му, това ще се случи през март-април следващата година. По този начин, анонсът на едното или и на двете устройства може да се състои през януари по време на CES 2013 или през февруари на Mobile World Congress.

 
 
 
 
 
От : www.kaldata.com
 
 Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар