понеделник, 10 декември 2012 г.

Първите смартфони с BlackBerry 10 евентуално през март


Въпреки многократното отлагане на представянето на новата си операционна система BlackBerry 10, RIM няма да закъснеят с пускането на телефоните, които ще работят с нея, твърдят западните медии. Първите модели смартфони с BB10 ще излязат на пазара през март. Смартфоните с традиционния дизайн на BlackBerry, включващ пълна QWERTY клавиатура, ще се появят в началото на лятото, около юни.

На този етап информацията е непотвърдена. По всяка вероятност Research in Motion ще оповестят официалните дати на пускането на телефоните по време на заплануваното си за 30 януари събитие, на което ще бъде представена BlackBerry 10. Канадската компания не коментира слуха, че QWERTY телефоните ще бъдат пуснати през юни, но потвърди, че те действително ще бъдат представени след моделите с тъчскрийн.

Поради факта, че първите модели ще се появят на пазара чак през март, анализаторите на мобилния пазар смятат, че влиянието на RIM през първото тримесечие на 2013 година ще бъде незначително. Въпреки това, от компанията са настроени оптимистично. Причината да пуснат на пазара първо тъчскрийн моделите е, че те се целят главно в американския пазар, на който отдавна се търсят именно такива телефони. QWERTY телефоните са по-скоро жест към онези верни привърженици на физическата клавиатура, които биха желали да използват най-новия софтуер без да се лишават от традиционния дизайн на телефона.


 
 
 
 
Вижте повече: www.kaldata.com

Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар