вторник, 4 декември 2012 г.

LG Electronics със собствени мобилни процесори

 Корейската компания LG Electronics планира да започне производство на собствени мобилни процесори, които да вгражда в своите смартфони и таблети. Понастоящем повечето разработчици на преносими устройства използват стандартизирани мобилни процесори, произведени например от Qualcomm, Nvidia или Intel. Въпреки това, компании като Samsung и Apple се отказаха от тази практика и започнаха да използват чипове собствено производство. За фирми с големи мащаби такава стратегия е оправдана, тъй като по този начин компанията може сама да планира производството на процесор за конкретно устройство, различаващо се от общата тенденция в отрасъла.

Очевидно е, че създаването на собствени процесори означава и допълнителни разходи за разработчиците, и то значителни, В дългосрочен план обаче такава система въпреки всичко е рентабилна, при условие, че е налице и голям обем на продажбите на съответните устройства.

Както съобщава изданието The Korea Times, първите "домашни" процесори на компанията LG ще бъдат представени съвсем скоро на изложението Consumer Electronics Show 2013, което ще се проведе през януари в Лас Вегас, САЩ. Представители на LG са потвърдили пускането на чипове собствено производство в интервю за изданието.

The Korea Times обаче отбелязва, че, за разлика от Samsung, производството на чипове от страна на LG Electronics не може да се нарече 100% независимо, тъй като компанията не разполага със собствен завод и ще трябва, по примера на Apple, да наеме мощности от тайванската TSMC. Вече е известно, че първи от конвейра ще слязат процесорите H13, създадени по 28-нанометров технологичен процес. Те са предназначени главно за използване в смартфони и таблети, но след известна адаптация могат да бъдат вграждани и в "умни" телевизори с връзка с интернет.


От: www.kaldata.com

Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар