петък, 11 януари 2013 г.

Булсатком е новият мобилен оператор

Компанията "Булсатком" получи лиценз за GSM оператор от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). Междувременно стана ясно, че от полунощ абонатите на сателитния доставчик няма да могат да гледат програмите на ТВ7 и Супер 7.

С връчването на лиценза на "Булсатком" днес компаниите доставчици на мобилна телефония на българския пазар стават общо четири заедно с "Виваком", "Мобилтел" и "Глобул".

От ново лицензираната компания обявиха, че ще стартират услуги за клиенти преди края на 2013 г., каквото е и задължението й по закон. Така тя ще може да предлага и мобилни услуги, използвайки вече набраната си база абонати на телевизия и Интернет и предлагайки обвързване на трите услуги, както вече правят "Виваком" и "Мобилтел".  Стойността на лиценза е 19 млн. лв. , които вече са платени.
Дадената честота е технологично неутрална. Мрежата ще бъде изградена с най-модерната технология от 4-то поколение LTE в съчетание с доказалата се GSM и така ще отговори най-добре на нарастващите критерии за качество и достъпни цени на мобилен интернет и гласова услуга от страна на потребителите, се казва в официалното съобщение на "Булсатком". Системата ще се изгражда и въвежда в експлоатация поетапно, съгласно изискванията на разрешението. Първите точки на покритие се предвижда да са големите градове и основни пътни артерии.

По думите на изпълнителния директор на компанията Максим Заяков "Булсатком" няма да се стреми към голям пазарен дял, а да предлага пакетни услуги. 

Проникването на  пазара на трите досегашни GSM оператора е 147%, което означава, че всеки българин се падат по 1.5 номера. 

"Ние сме българска компания, която се занимава с иновации. Не разполагаме с лесни пари – разчитаме на клиентите си и на услугите, които вече сме изградили, на тяхната преценка доколко са достъпни, както и на банково финансиране", сподели след получаването на лиценза за GSM оператор Максим Заяков, изпълнителен директор на "Булсатком" АД.

"Благодарение на работата на екипа ни и с подкрепата на нашите лоялни клиенти през последните 8 години успяхме да работим, без да увеличим цената на базовата си услуга. Считаме, че в областта на технологиите това е възможно, стига всички участници да имат социално отговорна фирмена политика, при която водещи са потребностите на клиентите, а не бързите печалби, които се превеждат в чужбина. Изграждането на новата мрежа е естествено продължение на стремежа ни да предоставим на нашите клиенти широкоспектърен пакет от услуги в областта на телекомуникациите на балансирана и достъпна цена", каза още Заяков.

Информацията съвпада по време с продължаващия спор между сателитния оператор и телевизионните оператори за цените, срещу които да се разпространяват програмите им.

След като от 2 януари абонатите на "Булсатком" нямат достъп до програмите на Би Ти Ви Медиа Груп, от полунощ клиентите на сателитния оператор няма да могат да гледат и програмите ТВ7 и Супер 7. ТV7 спира излъчването на програмите на ТV7 и Super7 към оператора "Булсатком" от 0:00 часа на 12 януари, се казва в официално съобщение на сайта на телевизионния оператор. Информацията се появи, след като по-рано днес стана ясно, че от "Булсатком" предлагат на ТВ7 да излъчват програмите й в отделен пакет и с отделна цена, като 35% от събраните такси остават за телевизионния продуцент.

От: www.dnevnik.bg

Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар