понеделник, 14 януари 2013 г.

Нараства пазарния дял на бюджетните смартфони

Приключи времето, когато смартфоните бяха скъпо и ексцентрично удоволствие. Умните телефони вече са масово явление и на пазара са достъпни множество модели, приемливи за всеки джоб. Доказателство за популярността на евтините смартфони е информацията, че бюджетната линия Asha на Nokia постига по-големи успехи от Lumia, съобщи BBC.

Нещо повече, продадените устройства от серията Asha са два пъти повече от скъпите смартфони с Windows Phone на финландския мобилен гигант. Това поне показват данните от официалния доклад за постиженията на Nokia през последното отчетно тримесечие.

Междувременно тече новинарска сага със спекулациите около това готви ли Apple бюджетен iPhone, или не. Първо се появиха слухове, че такъв телефон ще има. После няколко сериозни агенции пуснаха информация, че официално лице от Apple е отрекло категорично, а накрая това също беше опровергано, оставяйки въпроса отворен.

Пазарът вече е наводнен и със смартфони на малки китайски производители, които предлагат апарати с прилична мощност, актуални версии на Android и много атрактивни цени. За под сто лева човек спокойно може да си купи смартфон с хубав сензорен екран и сравнително мощен чип, притежаващ отделно ядро за изчисление на графиките. Недостатък на евтините модели остава малкото оперативна памет, но ниската цена компенсира напълно това.

Очаква се тази година да бъде регистриран бум на интереса към евтините смартфони.


От: www.kaldata.com

Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар