вторник, 8 януари 2013 г.

Huawei Ascend D2 и Huawei Ascend Mate са смартфоните с най-мощния и с най-големия дисплей според производителя

Huawei представи два свои Android-смартфона, всеки от които, според китайската компания, може да се нарече "най-най". Huawei Ascend D2 бе обявен за най-мощният смартфон в света, а Huawei Ascend Mate - смартфон с най-големия дисплей в света.




Първият е получил четириядрен процесор HiSilicon K3V3 с тактова честота 1,5 GHz, 2 GB оперативна памет, 5-инчов дисплей с Full HD резолюция, батерия с капацитет 3000 мАч и 13-мегапикселова камера с апертура f/2.2. Операционната система е Android 4.1 Jelly Bean.

Смартфонът е прахо- и водоустойчив. Една от отличителните му особености е функцията "super hands free" - на високоговорител може спокойно да се провежда разговор на разстояние 2 м от устройството. За стойността и времето за постъпване в продажба на модела все още липсва информация.





Ascend Mate - диагонал на екрана 6,1 инча, резолюция - 1280 x 720 пиксела. Смартфонът е оборудван с четириядрен процесор HiSilicon K3V3 с тактова честота 1,5 GHz, 8-мегапикселова камера с HDR, 2 GB оперативна памет и батерия с капацитет 4050 мАч.

Размерите на устройството са: 163,5 х 85,7 х 9,9 мм, а теглото - 198 грама. Операционната система е Android 4.1 Jelly Bean. Интересна негова особеност е възможността да се работи с дисплея с ръкавици (като при Nokia Lumia 920). Huawei Ascend Mate ще постъпи в продажба в Китай през февруари в черно и бяло цветово изпълнение на корпуса. Кога смартфонът ще се появи в Европа и каква ще е неговата цена - не е известно.



 
 
 
 
 
 
Вижте повече: www.kaldata.com 
 
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар