вторник, 8 януари 2013 г.

Xperia Z ще бъде флагмана на Sony


Xperia Z е най-доброто от Sony Mobile
По традиция Sony започва годината с представяне на нови телефони по време на изложението CES и не изневери на това и сега, когато ни срещна с новия си топмодел. За него вече чухме няколко пъти, видяхме снимки и дори предварителен тест, така че бяхме подготвени за изненадите, които ни готви, но все пак официалните детайли вече са налице. Устройството носи името Xperia Z и е снабдено с 5" Full HD 1080p Reality Display с Mobile BRAVIA Engine 2 за подобрено качество на изображенията, мощен четириядрен процесор Snapdragon S4 Pro APQ8064 с честота 1.5GHz и 13МР камера със сензор Exmor RS for mobile, който е способен да заснема и HDR видео, а не само снимки.

HDR технологията разширява динамичния диапазон на изображението, като наслагва по няколко кадъра с различна експозиция един върху и позволява улавянето на повече детайли в сцени със силен контраст - например ако в кадър има силен източник на светлина. Xperia Z добавя и режим Battery STAMINA, който подобрява времето за автономна работа в режим на изчакване и го удължава до 4 пъти, като при изключване на екрана спира приложения, консумиращи повече енергия.

Xperia Z е снабден с пълен набор от приложения за достъп до различни услуги на Sony. Става дума за WALKMAN, Album и Movies, даващи достъп не само за ползване на локално съдържание, но и за откриването на ново онлайн. WALKMAN дава достъп до 18 милиона песни онлайн, Movies осигурява над 100 000 филми и ТВ предавания, а Album улеснява достъпа до снимки от Facebook. Сред характеристиките на устройството са и NFC възможности, 2GB RAM, до 16GB вградена памет, слот за microSD карта и батерия с капацитет 2330 mAh.

Компанията описва дизайна на корпуса с името OmniBalance, а сред елементите му са заоблените ъгли и огледалните повърхности отпред и отзад. Xperia Z е с дебелина 7,9 мм, има закалено стъкло върху предната и задната част и предлага висока степен на водо- и прахоустойчивост (IP55 и IP57). В някои пазари ще се предлага вариант на смартфона под името Xperia ZL, който ще е с по-малки размери, но със същите характеристики с изключение на водоустойчивия корпус и стъкления заден панел.

Xperia Z и Xperia ZL ще се продават с Android 4.1 (Jelly Bean), а по-късно ще получат ъпдейт до 4.2. Продажбите започват още през това тримесечие.

От: www.mobilebulgaria.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар