сряда, 6 февруари 2013 г.

Търговската марка iPhone няма да може да се използва в Бразилия

 





Бразилският регулатор на авторски права лиши Apple от възможността да използва търговската марка iPhone на най-големия пазар в Латинска Америка. Пълномощията ще бъдат предадени на местна компания, регистрирала търговската марка първа, съобщава агенция Ройтерс, позовавайки се на източник, запознат със ситуацията.

Gradiente Eletronica SA, бразилският производител на потребителска електроника, е регистрирал търговската марка "iphone" през 2000 г., седем години преди Apple да пусне в продажба популярния си смартфон. Официалното решение на Института за интелектуална собственост на Бразилия ще бъде обявено на 13 февруари 2013 г., след което компания Apple ще може да оспорва постановлението в местния съд.

Бразилия е един от най-бързо развиващите се пазари за смартфони в света. Компания IGB Eletronica SA, формирана след преструктурирането на Gradiente, представи своята линия смартфони "iphone" през декември миналата година. Стойността на Android-устройството, което се предлага в два цвята на корпуса (бял и черен), е около $ 300.
 
 
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар