петък, 29 март 2013 г.

HTC One няма да може да се ремонтира


 Телефонът не може да бъде разглобен и след това сглобен успешно






iFixit, които са нашият пътеводител в ремонта на различни мобилни устройства, вече са готови и с разглобяването на очаквания с интерес HTC One, който обаче се оказа по-костелив орех, отколкото бихте си представили. По конструкцията на корпуса няма никакви винтове и на iFixit им се е наложило да използват пистолет за горещ въздух, вендуза и метална шпатула, за да отворят телефона, като отстранят екрана. Това обаче не се е оказал успешен подход и екипът бил принуден да отдели много време, за да раздели алуминиевия заден панел от пластмасовата вложка, а от снимките е видно, че това е станало за сметка на формата й.

Вътре обаче ситуацията не е по-различна, тъй като повечето от компонентите са покрити с тънък меден лист, който е трудно да бъде отстранен. Все пак тук вече могат да се намерят няколко болтчета като двойката, която свързва конектора на батерията към платката например. Заключението на iFixit е, че телефонът не може да бъде разглобен и след това сглобен успешно, така че получава оценка единица по този показател по скалата от 1 до 10, но това едва ли някой ще тръгне и без това да го прави. Според тях солидната конструкция повишава здравината на телефона.

Целия процес на iFixit по разглобяването на HTC One можете да проследите на сайта им: http://www.ifixit.com/Teardown/HTC+One+Teardown/13494/1

Като бонус прилагаме и наблюденията на Chipworks, които установяват, че камерата е произведена от STMicroelectronics.
http://www.chipworks.com/blog/recentteardowns/2013/03/28/inside-the-htc-one/


От:mobilebulgaria.com
Виж още новини в блога на: http://blog.smartphones.bg/search/label/ONE

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар