петък, 29 март 2013 г.

Първи тестове на Samsung Galaxy S IV с Exynos 5 Octa чипсет

 

Смартфона с новият чипсет е показал е доста добра производителност.








 От портала Sammobile.com са успели да получат образец на новия флагмански смартфон Samsung Galaxy S IV, който официално беше представен в средата на този месец.

Нашите чуждестранни колеги съобщават, че образецът, който са тествали, е базиран на мобилната платформа Exynos 5 Octa. Тук е мястото да споменем, че повечето версии на смартфона са базирани на чипсета Qualcomm Snapdragon 600, тъй като Samsung имаха затруднения с производството на 8-ядрения чип. Съдейки по резултатите от тестовете, надеждите на южнокорейския производител за системната логика, която е собствено производство, са оправдани, тъй като устройството е с доста добра производителност.






























За съжаление, от Sammobile.com до момента не са направили пълно ревю на смартфона Samsung Galaxy S IV (GT-I9500), но журналистите са публикували резултатите на апарата от тестовите приложения Antutu и Quadrant, където новият продукт с неговия чипсет Exynos 5 Octa се е оказал по-производителен от конкуренти, като HTC One и Sony Xperia Z. Смартфонът в бенчмарка Anutut е показал 27417 точки и 12726 точки в теста Quadrant. Според представените скрийншоти от Antutu, четирите ядра Cortex-A15 работят на тактова честота от 1,8 GHz, което е с 200 MHz повече от предварително обявените показатели от Samsung.


Все още остава загадка, каква е автономността на батерията в устройството, но според предишна информация, този показател на модела Galaxy S IV с Exynos 5 Octa ще превъзхожда този на колегата си, базиран на платформата Qualcomm Snapdragon 600.



От:kaldata.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар