вторник, 5 март 2013 г.

Водоустойчиви смартфони от Nokia

 

 Компанията P2i е специализирана в осигуряването на защита срещу вода на молекулярно ниво

 





Nokia планира да заложи на интересна иновация в устройствата си през годината благодарение на ново споразумение, което компанията сключи с P2i. Тяхното съвместно партньорство ще доведе до представянето на първия смартфон с бранда Lumia, който разполага с водоустойчиво покритие. Анализаторите са на мнение, че модела Lumia 1025 EOS, който ще има 41МР камера ще бъде устройството, което ще дебютира с тази нова функционалност, информира wmpoweruser.

В действителност P2i е специализирана в осигуряването на защита срещу вода на молекулярно ниво, а технологията позволява устройствата да не включват специални вакумни компоненти, които прикриват USB портовете, аудио жака, слота за microSD карта и др. Двете компании тайно са сключили споразумение по време на изложението MWC 2013 и първото устройство на Nokia с водоустойчивото покритие на P2i ще бъде достъпно на пазара до края на 2013г. Комбинацията между тази функция и PureView камерата се очаква да превърнат смартфона в изключително атрактивно предложение за потребителите.

Все още нямаме информация за другите технически спецификации на Lumia 1000 EOS, но вероятно модела ще разполага с характерния за гамата дизайн, който отличава продуктите на Nokia. В момента много малко брандове на пазара продават смартфони с водоустойчиво покритие и по всичко личи, че финландската компания иска да се възползва максимално от тази пазарна ниша. Не ни остава нищо друго освен да се въоръжим с търпение, за да разберем повече подробности за Lumia 1000 EOS.




От: digital.bg
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар