вторник, 9 април 2013 г.

Какво трябва да знаем за батерията на смартфоните


 Има няколко сигурни неща, които хабят батерията много бързо - огромният екран, свалянето от интернет и мобилната връзка, която устройството постоянно поддържа

 Издръжливостта на батерията - качеството, по което смартфоните все още могат да се сравняват с обикновените телефони. Но това са прости физични закони - повече извършвана работа, по-голяма нужда от енергия.

Със сигурност Ви се е случвало някой приятел да Ви сподели съвет относно това, как да удължите живота на батерията си, или пък от години спазвате определен "ритуал" при зареждане, който е останал като навик още от първото Ви мобилно устройство. Е, в момента подобни опити за подобряване на живота в повечето случаи са неуспешни. Има няколко неща, които "пресушават" батерията - огромният екран, който свети като фенер, мобилната връзка, която устройството Ви постоянно поддържа и свалянето на съдържание от интернет. А ето и пет мита, които циркулират из обществото и няма сериозни предпоставки да са истинни:
1. Изключването на Wi-Fi, GPS и Bluetooth ще удължи живота на батерията - Първо едно уточнение - точно тези неща правят телефона Ви "умен". Когато Wi-Fi, GPS и Bluetooth са включени, но не се ползват, те не "източват" батерията. Това, което го прави, са приложенията, които работят на заден план. Така че, вместо да се притеснявате дали търсенето на Wi-Fi мрежа през 5 минути няма да изтощи батерията Ви за няколко часа, по-добре погледнете какви са приложенията, които имат постоянно включени процеси.2. Използването на task manager-и ще подобри живота на батерията - Смартфоните са достатъчно умни за да се регулират сами. Ако сте научен работник, специализиращ в областта на мобилните платформи или разработчик, то тогава определено можете да ползвате някой от task manger-ите на пазара, но при други обстоятелства, едва ли този род приложения ще Ви свършат полезна работа.3. Използването на "живи" тапети на Android устройството Ви ще намали сериозно "живота" на батерията - Отговорът е "не". Ако имате някой от тези страхотни тапети, каквито няма нито за iPhone, нито за WindowsPhone, то вероятно сте горди с устройството си. Но в един момент сте чули, че тези тапети "източват" батерията и може би решавате да се откажете от тях. Истината е, че това не е истина. Ако трябва да бъда точен, тапетите използват около 2% от батерията. Просто забравете, че това може да е проблем, и се отдайте на изгледа.4. Батерията на телефона трябва да бъде напълно изразходвана, преди зареждане - Не, не трябва. НО производителите на батерии все още съветват батерията на всеки телефон да се изразходва напълно веднъж в месеца. Това се случва винаги (дори и без желание), така че и това не е проблем, за който да се притесняватe - просто включвайте телефона да се зарежда, когато има нужда, и определено няма нужда от график за зареждане.5. Автоматичното регулиране на осветеността на екрана ще намали разхода на батерия - Тук положението е спорно и наистина този метод на моменти е полезен, но ако става въпрос за пестене на енергия, е по-добре да регулирате осветеността сами. Сензорът, който се грижи за регулирането трябва да работи постоянно, когато е включен.


Разбира се, можете да изразите несъгласието си с посочените горе твърдения и дори напълно да ги опровергаете, а също и да добавите някой нов съвет за удължаване живота на батериите, долу, в секцията за коментари. Можете и да прочетете някой от тези съвети за Android.От:kaldata.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар