вторник, 30 април 2013 г.

Sony ще пускат нови водоустойчиви смартфони

 След  Xperia Z, се очакват  Honami и Togari






След като години наред правеше водоустойчиви смартфони за японския пазар, Sony разбра, че това е екстра, която ще се хареса и на останалия свят. Така в началото на годината се появи моделът Xperia Z, който не се бои от вода, но изглежда, че компанията ще заложи на тази отличителна черта и в други от задаващите се нови модели. Вече стана дума за очакваните Honami и Togari, но освен тях ще видим и други водоустойчиви смартфони.

От Xperia Blog идва информация за един от тях, който засега е известен като Xperia ZR. Предполага се, че той е с кодовото име Dogo и с номер на модела C550X. Характеристиките му са любопитни, тъй като в тях попадат по-малък 4,6" дисплей с резолюция 720р, четириядрен процесор Qualcomm S4 Pro с честота 1.5GHz и 2GB RAM. Освен това се споменава, че устройството ще има 13MP камера с Exmor RS сензор, 8GB вградена памет, microSD слот и батерия с капацитет 2300 mAh.

Очаква се смартфонът да е с водоустойчив корпус, сертифициран по стандарт IP55/IP58, което ще му гарантира безаварийно гмуркане на дълбочина до 1,5 м в продължение на половин час. Другата информация за него твърди, че ще има дизайн, който ще е по-близък до този на Xperia ZL вместо на Xperia Z. Очаква се да е с дебелина на корпуса малко над 10 мм и да тежи около 140 г.


Oт:mobilebulgaria.com
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар