сряда, 1 май 2013 г.

LG започва продажбата на смартфони от новата F-серия

 Първият телефон от серията е Optimus F5

 

Optimus F seria


Корейската компания представи новата си F Series гама смартфони в края на февруари по време на изложението MWC 2013, а сега официално обявиха, че стартират продажбите на първия член от нея. LG от днес започват да продават фокусирания към средния клас Optimus F5 във Франция, а в следващите „няколко седмици“ той ще дебютира и в Източна Европа. Конкретната цена ще бъде различна, в зависимост от пазара, а в голяма степен тя зависи от това дали потребителите се интересуват от поддръжката за LTE или предпочитат базова версия на Optimus F5, коментира thenextweb.

 Характеристиките на смартфона включват 4,3-инчов IPS дисплей, който поддържа резолюция от 960х540 пиксела при плътност от 256ppi и двуядрен процесор, работещ на 1,2GHz. Устройството оперира с Аndroid 4.1.2 OS и има 8GB вградена памет, която може да се увеличи до 32GB с microSD карта. На гърба е поставена 5-мегапикселова камера с автофокус, както и 1,3МР сензор за видео разговори в предната част.
 Оперативната памет е 1GB, а батерията е с мощност от 2150mAh, като пълните размери на модела са 126х64,5х9,3мм. В голяма степен всички представители на F Series гамата на компанията символизират опитите на LG да привлече вниманието на потребителите ориентирани към средния клас в сектора. Предстои да видим каква ще е цената, на която Optimus F5 ще може да бъде купен, тъй като това ще има най-голяма роля за бъдещото му присъствие на европейския пазар, като по непотвърдена информация тя ще е около 300-350 евро.




От:digital.bg
Виж още новини в блога на: http://smartphones.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар