четвъртък, 16 януари 2014 г.

Ревю на смартфона HTC One Max


Въведение

 В края на миналата година, HTC обяви две модификации на флагмана им – HTC One. HTC One Mini пристигна, за да задоволи нуждите на потребителите, които предпочитат смартфони с по-малки размери и въпреки габаритите си предлагат добри хардуерни характеристики, както и впечатляващ външен вид. HTC One Max беше по очаквания от двата модела, с огромния си 5,9 инчов дисплей, супер дизайн и всичко останало. HTC One Max е от устройствата с голям екран или тъй наречените фаблети, сред които са и моделите от другите водещи производители като: Samsung Galaxy Note 3, Sony Xperia Z Ultra и Nokia Lumia 1520.






Дизайн и дисплей

 

 HTC One Max притежава дизайн подобен HTC One. Материала от който е направен корпуса на смартфона, основно е алуминий, допълнен от пластмасови елементи. Размерът на устройството е впечатляващ, формата му е леко и приятно закръглена по краищата и, но все пак размерите му са доста над нормата за някой потребители. Те са 164.5 х 82.5 х 10.3 милиметра, а теглото му е 217 грама. На предния панел виждаме два големи стерео-говорителя и предната камера, която е разположена над дисплея в горния десен ъгъл.


HTC-One-Max-2.



 На гърба на HTC One Max се намира основната камера, като под нея е разположен малък квадрат, който представлява модула за сканиране на пръстови отпечатъци. Този скенер за пръстови отпечатъци присъства само в тази модификация на телефона и не присъства в оригиналната и мини-версията. Отстрани, в дясната част се намира бутона за включване и изключване, а бутоните Home и Back са сензорни и се намират под дисплея.


HTC-One-Max-3


 Дисплеят е Super LCD3 с диагонал от 5,9 инча със full HD резолюция от 1080 x 1920 пиксела, като средната гъстотата на пикселите е 373ppi, защитен с Corning Gorilla Glass 3 стъкло. Цветовете са ярки и наситени с кристален образ на изображението, а като цяло използването на телефона е едно неповторимо изживяване, при това не само визуално.


Хардуер

 Телефона е оборудван с 4-ядрен Qualcomm Snapdragon 600 процесор с работна честота от 1,7 GHz, при което е малко разочарова фактът, че процесора е малко по-слаб от този на конкурентните модели на други производители. Оперативната памет е 2GB, с което телефона може да бъде използван по пълноценния начин, а вградената памет може да бъде 16GB или 32GB, и ако това не е достатъчно, можем да разширим паметта на телефона с microSD карта памет.


HTC-One-Max-4


 Батерията е вградена в телефона и е с капацитет от 3300 mAh., което според данни на производителя HTC One Max може да издържи до 25 часа, ако използваме телефона за разговори, и до 585 часа в режим на готовност. Ако използваме телефона си умерено, той може да издържи със сигурност повече от един ден.


Камера

 Едно от големите предимства на HTC One, е неговата камерата и за това тайванците най-вероятно са решили да сложат и тук същата. На гърба намираме 4 MP UltraPixel камерата с автофокус и LED светкавица. Качеството на снимките е много добро, дори и при липса на добра осветеност. Имаме режим за стабилизация на на изображението при треперен на ръцете, панорамни снимки, нощен режим, автоматично разпознаване на лица и усмивки. Една от по-различните възможности на телефона е да снима едновременно с предната и задната камера, а след това снимките биват съединени. Можем да заснемаме видео в HD резолюция, което след това да обработим. Предната камера е 2.1 MP , която може да прави запис на видео в 1080p също.


HTC-One-Max-5-kamera



Софтуер и Свързаност

 HTC One Max работи със операционната система - Android 4.3 Jelly Bean, като е предвиден ъпдейт до последната версия на операционната система- Android 4.4 KitKat. Последната нотка на съвършенство прибавя HTC Sense 5.5 UI, който предоставя изключително лесно боравена на потребителите с интерфейса на устройството. HTC One Max поддържа GPS, NFC, Wi-Fi, Bluetooth, IR и 3G.


HTC-One-Max-6



Сензор за пръстови отпечатъци

 Скенерът за пръстови отпечатъци на гърба на HTC One Max e новата функция, която не видяхме в HTC One и HTC One Mini. Оформлението е доста просто и е в синхрон с цялостният дизайн на телефона – малко черно квадратче, което е поставен под камерата, като неговата главна цел е да повиши сигурността на смартфона.


HTC-One-Max-7


Цена и Цветове

 HTC One Max е наличен на всички световни пазари. Цената му навсякъде е различно, но можем да приемем, че средната цена, без абонамент към мобилен оператор е около $640. Различни цветови варианти, с които се предлага модела са: черен, сребърен, златен и червен.


Заключение

 Като заключение за HTC One Max е това, че той е страхотен смартфон със голям набор от екстри, голям размер, и доста впечатляващ дизайн. Големия 5,9 - инчов дисплей, мощния процесор и голямото количество оперативна памет ви предлагат едно страхотно мобилно преживяване, което няма да ви накара да съжалявате. Ако търсите фаблет със иновативни функции и страхотна камера, това е телефонът за вас.


HTC-One-Max-9 





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар