понеделник, 17 февруари 2014 г.

Sony ще изработва предната камера за бъдещите iPhone модели на Apple


Японския производител на мобилни устройства Sony е в процес на договор с Apple. Те искат да доставят компонентите за предната камера, на iPhone-а, който може би ще бъде представен най-рано през следващата 2015 година. Според азиатско-ориентирания уебсайт Nikkei, изглежда, че договорките текат с пълна пара между двете компании. Смятаме, че едно партньорство е добро начало и за двете компании и това ще доведе само до хубави неща, които няма да са по никакъв в ущърб на нас потребителите.
Дори когато Сони се конкурира жестоко с Apple, между двете компании и в момента има партньорство за някои от компонентите на iPhone. Например в момента, флагмана на Apple iPhone5S работи с CMOS сензор направен от японската компания. Nikkei съобщават, че в момента Apple получават над 100 милиона такива сензори на година, като тези цифри могат да достигнат огромните 200 милиона, ако продажбите на следващия iPhone потръгнат добре, и той превземе пазара на мобилните телефони от висок клас.
Но това далеч не е всичко. Ако нещата продължат по този начин Apple ще избере Sony, за главен доставчик на компонента предна камера за следващите им устройства. Сегашните им устройства iPhone 5S и iPhone 5C разполагат със 1,2-мегапикселови предни камери и може би от Apple са решили да внесат някое друго подобрение в тях. Може би ще видим и обновена версия на услугата FaceTime, във следващите модели на телефона им.
Разбира се, трябва да се вземе и в предвид, че 2015 е доста далеч от сега, не само заради многото месеци, които остават, но и да не забравяме, че през втората половина на тази година от Apple ще представят два нови модела на iPhone. Освен това очакваме да видим и подобрения що се отнася до размера на телефоните им. Какво ли ще е увеличението? По слухове новите дисплей на двата кореспондиращи модела ще са поне 4,5 инча и 5 инча. И те най-вероятно ще поставят началото на 6-тата серия на iPhone, освен, ако от Apple не решат да сменят системата на именуване, но това е малко вероятно да се случи. За сега можем само да предполагаме какво ще се случи за напред.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар