четвъртък, 13 февруари 2014 г.

От Google няма да сертифицират нови продукти с по-стара версия на Android

 Модифицирането на операционна система Android по резолюция на екраните и хардуерни характеристики на различните производители в момента почти не се обсъжда. От Google направиха всичко възможно, разработчиците  да могат  да са максимално облекчени при създаването на приложения за различния хардуер, който в момента е на пазара. За сметка на това, разликите в операционните системи, под чието управление работят различните Android - смартфони, предизвикват все повече дискусии. Досега компанията Google не считаше това за сериозен проблем - стигаха ѝ другите. В резултат на това дори през 2013 година на пазара все още се появяваха модели с, например, отдавна забравената платформа Android 2.3. Но ето че сега гигантът се зае активно да принуди производителите да актуализират операционните системи в своите бъдещи продукти.
Google възнамерява да засили борбата срещу модифицирането на мобилната операционна система Android, като забрани на своите OEM - партньори да предлагат на пазара нови устройства с остаряла операционна система. Така, считано още от този месец, Google ще прекрати сертифицирането на продукти с по-стара версия от Android 4.1.






От април партньорите на Google вече няма да могат да инсталират Android 4.2, а от средата на лятото на тази година - и Android 4.3. Както съобщава ресурсът Android Police, производителите ще получат "прозорец" от девет месеца за прехода от остарелите версии на операционната система до най-актуалната - Android 4.4 KitKat. Отбелязва се, че OEM - производителите могат да откажат да се съобразят с условията на Google, но в този случай ще бъде закрит достъпът им до множество приложения и потребителите ще трябва да се задоволят с остарели техни версии.
Нововъведението няма да успее да промени веднага ситуацията на пазара, тъй като новите правила се отнасят само до новите устройства, които тепърва ще достигат до потребителите.


От: kaldata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар