неделя, 30 март 2014 г.

Вирусa CoinKrypt за Android, "копае" криптовалута за създателите си




 Неведнъж е ставало дума, че повечето вируси за Android са по-голямата част от злонамерения софтуер за мобилни устройства, и това е съвсем естествено, понеже Android е най-популярната операционна система за мобилни телефони. С други думи казано, потребителите на мобилната платформата на Google е най-добре да са с повишено внимание и ако могат да си сложат антивирусен софтуер за Андроид на смартфоните си. В редиците на многото вече вируси за Андроид се появи и нов, който използва процесора на смартфона да генерира криптовалута и да облагодетелства с тези си действия създателите си.

Този нов вирус се нарича CoinKrypt и съществува под формата на три различни версии, според това, каква крипто валута "копае" - Litecoin, CasinoCoin или Dogecoin. Вирусът не може да се скрие много добре, защото когато е в действие, веднага натоварва процесора на телефона до 100%, а това веднага се усеща от потребителите, както и това, че батерията пада много бързо. Генерираната валута изпраща до предварително зададен адрес






. Анализаторите от Lookout Software са на мнение, че този вирус е бил експеримент и едва ли авторите му го считат за успешен, но все пак да не забравяме, че вируса CoinKrypt може да е само началото на много по добре направени вируси, които няма да е толкова лесно да се откриват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар