неделя, 11 май 2014 г.

5 функции на Samsung Galaxy S5 , които iPhone 6 трябва да подобри и използва


Apple винаги са спорили с останалите. Както в съда, така и в публичното пространство. Те смятат, че Samsung са копирали iPhone, за да влязат на пазара за смартфони. Това може да е истина за някои неща, но Стив Джобс призна през 2010, че има някои области, в които компанията му е взела някои идеи от Android. При едно преместване 4-години по-късно във времето, Samsung (краля на Android) е най-иновативния играч на пазара що се отнася до различните функционалности.
От другата страна, вграденият четец за пръстови отпечатъци на Galaxy S5 е почти изцяло вдъхновен от Touch ID сензорът на iPhone 5s. И не, нямам в предвид Apple да направят монитор на сърдечни ритъм. Има доста от опциите на флагмана на Samsung, които той притежава, и които искам да видя при iPhone. За мен по-големият екран на iPhone 6 няма да е достатъчен. Apple трябва да вземе на заем и да подобри част от предимствата на Galaxy. 

 
Да откраднат най-добрите части от бързите настройки
 
Плъзнете нагоре от долната част на iPhone, и ще видите iOS 7 контролния център, който е доста удобен. Позволява да променяте няколко настройки, да променяте яркостта и други от този тип. Все пак Quick Settings менюто на Samsung има някои предимства. Може да натиснете продължително, за да отидете в съответното меню в настройките, като например да видите всички налични Wi-Fi мрежи. При iPhone ще трябва да излезете от контролния център, да отидете в настройките и чак това да влезете в Wi-Fi. 

 
Водоустойчивост

Няма ли да е готино, ако iPhonе-а ви може да оцелее след падане в басейна или инцидентно изпускане в някоя ловка? Galaxy S5 може. Според тестовете, той може да издържи на метър и половина за 30 минути. По време на ревюто ни го оставихме във ваза пълна с вода за няколко минути. След това той перфектно работеше след като го изсушихме. При iPhone 5s ще трябва да си сложите специален кейс, за да постигнете същото. 

  
Клавиатура с ред числа и по-добро предвиждане 
 
Наличието на ред с числа при клавиатурата на Galaxy S5 е едно голямо предимство и спасява доста време. Писането на пароли и телефонни номера става по-лесно и по-бързо. Знаем, защо това липсва при Apple. Защото дисплея не е достатъчно голям. Ако наистина Apple направят дисплея на 6-цата 4,7 или повече инча, както очакваме, няма да причина да трябва да натискаме 123 бутона.  
Друго удобно нещо е предвиждането на следващата дума, докато пишем. Клавиатурата ще се опитва да познава какво искаме да напишем, а в същото време се усъвършенства с времето.


Ultra Power Savings режим, по-дълъг живот на батерията
 
Една от причините, Galaxy S5 да побеждава iPhone 5s е по-голямата батерия, която държи с два часа повече. Samsung не спират до тук. Нов Ultra Power Savings режим, обръща цветовата гама на екрана в черно-бяла и ограничава ползването на някои приложения. S5 може да издържи 24 часа в режим на готовност и 10 процента заряд на батерията. Това е впечатляващо, но ако Apple успеят да намерят начин да увеличат живота на батерията бе радикално да променят начина на употреба, то те ще надвият конкурентите.


Скенер за отпечатъци, който да прави повече неща
 
Apple Touch ID на iPhone 5s работи по-добре от скенера на Samsung, отчасти защото не трябва да плъзгате пръста си върху сензора на iPhone, а само натискате и задържате. Обаче, този на Galaxy S5 може да прави повече неща, като например да се разплащате с PayPal. Също така можете да използвате скенера на Samsung за LastPass Android приложението, което ви позволява да пазите паролите си сигурно, като имате достъп до тях само с едно плъзване на пръста.
Да се надяваме, че Apple ще отвори Touch ID за разработчиците на iOS8



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Напишете коментар